Tekeekö ohra -vai vehnäjauhot rieskoista kovia?
Jos laittaa kumpiakin, niin missä suhteessa, jotta rieskoista tulee pehmeämpiä?
Kommentit (3)
Vierailija kirjoitti:
Liika jauho tekee mistä tahansa leivästä kovaa. Vehnäjauhoa tarvitaan sitkon vuoksi, mutta tärkeämpää on jauhojen ja nesteen suhde. Ohrarieskataikinan pitää olla melkein puuromaista, sellaista että sitä juuri ja juuri pystyy käsittelemään.
Ok. En tajua kuinka äitini saa samalla reseptillä pehmeitä rieskoja ja mun rieskat on kovia :/. Mietin josko käyttäisi leivinjuhetta tai kuivahiivaa hieman?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Liika jauho tekee mistä tahansa leivästä kovaa. Vehnäjauhoa tarvitaan sitkon vuoksi, mutta tärkeämpää on jauhojen ja nesteen suhde. Ohrarieskataikinan pitää olla melkein puuromaista, sellaista että sitä juuri ja juuri pystyy käsittelemään.
Ok. En tajua kuinka äitini saa samalla reseptillä pehmeitä rieskoja ja mun rieskat on kovia :/. Mietin josko käyttäisi leivinjuhetta tai kuivahiivaa hieman?
Melkeinpä veikkaan, että äitisi leipoo usein ja hänellä on kaapissa tuoreita jauhoja. Sinä taas leivot harvoin ja jauhosi ovat säilytyksen aikana kuivuneet, joten niitä pitäisi laittaa vähemmän kuin ohjeessa lukee.
Leivinjauhetta en missään tapauksessa käyttäisi, siitä tulee leipään paha maku. Yksi hyvä konsti saada kuohkeaa leipää on tehdä taikina kylmään nesteeseen ja kohottaa se jääkaapissa yön yli. Kyllä se siitä, harjoitus tekee mestarin!
Liika jauho tekee mistä tahansa leivästä kovaa. Vehnäjauhoa tarvitaan sitkon vuoksi, mutta tärkeämpää on jauhojen ja nesteen suhde. Ohrarieskataikinan pitää olla melkein puuromaista, sellaista että sitä juuri ja juuri pystyy käsittelemään.