Lue keskustelun säännöt.
Parsasta?!?
18.04.2020 |
Miten käsittelet esim.vihreän parsan ennen ruoanlaittoa, kuoritko? Entä minkä verran leikkaat sitä puumaista osaa pois, 2cm vai enemmän/vähemmän?
Teetkö kauniille nuppuosille mitään vai menevätkö kompostiin?
Kommentit (2)
Mää teen niistä nupuista aina korvikset ku ne on just niin kauniita!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Ohuita vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Kannasta kannattaa napsaista sormin pois kuiva osuus, yleensä katkeaa juuri oikeasta paikasta.
Makuasioita, mutta parhaimmillaan tuore parsa minusta on uunissa kypsennettynä (kevyesti öljyä, suolaa) hollandaise-kastikkeen, parmesaanin ja esim. lohen kanssa tarjottuna. Myös kylmäsavukinkkuun kääritty, uunissa kypsytetty parsa on hyvää. Voihan siitä tietenkin tehdä lähes mitä muuta tahansa; risottoa, keittoa, piirakkaa, salaattia jne jne, mutta parhaimmillaan uusi parsa on alkukaudesta uunissa paistettuna.