Vinkatkaa joku hyvä, mausteinen palapaisti- tai liharesepti
Tekisi mieli jotain hyvää ja mausteista palapaistia tai uuniin laitettavaa liharuokaa. Olisiko vinkkejä hyvistä resepteistä? Haluaisin testata jotain uutta ja mausteisempaa perinteisen karjalanpaistin tai kermaisen palapaistin sijaan. Esim. valkosipulia ja kasviksia voi olla.
Kommentit (11)
Tee käristys. Liha puolikohmeisena leikataan ohuiksi suikaleiksi, sipulia, vettä, olutta ja voita/poron kuuta sen verran, kuin vyötärö myöten antaa. Tämän voi todella tehdä kevyestikin.
Porsaan ulkofile. Hiero pintaan kauttaaltaan runsaasti pippuria, suolaa, grillimaustetta ja paprikamaustetta. Vuoka uunissa 125-150 asteessa 2 - 2 1/2 tuntia. Lisukkeet mielen mukaan.
Vierailija kirjoitti:
Tee käristys. Liha puolikohmeisena leikataan ohuiksi suikaleiksi, sipulia, vettä, olutta ja voita/poron kuuta sen verran, kuin vyötärö myöten antaa. Tämän voi todella tehdä kevyestikin.
Eipä taida saada poroa koko suomessa sellaisena, että sitä itse vuoltaisiin.
Jännää miksi lappalaiset eivät tätä pääelinkeinoaan osaa kasvattaa ja toteuttaa niin, että poro olisi normaalia lihaa siinä missä muutkin
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee käristys. Liha puolikohmeisena leikataan ohuiksi suikaleiksi, sipulia, vettä, olutta ja voita/poron kuuta sen verran, kuin vyötärö myöten antaa. Tämän voi todella tehdä kevyestikin.
Eipä taida saada poroa koko suomessa sellaisena, että sitä itse vuoltaisiin.
Jännää miksi lappalaiset eivät tätä pääelinkeinoaan osaa kasvattaa ja toteuttaa niin, että poro olisi normaalia lihaa siinä missä muutkin
Käristyksen voi ihan hyvin tehdä naudanlihasta tai hirvestäkin. Ja kyllä tosiaan poroa saa ostettua, jopa ihan kotiin tuotuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee käristys. Liha puolikohmeisena leikataan ohuiksi suikaleiksi, sipulia, vettä, olutta ja voita/poron kuuta sen verran, kuin vyötärö myöten antaa. Tämän voi todella tehdä kevyestikin.
Eipä taida saada poroa koko suomessa sellaisena, että sitä itse vuoltaisiin.
Jännää miksi lappalaiset eivät tätä pääelinkeinoaan osaa kasvattaa ja toteuttaa niin, että poro olisi normaalia lihaa siinä missä muutkin
Käristyksen voi ihan hyvin tehdä naudanlihasta tai hirvestäkin. Ja kyllä tosiaan poroa saa ostettua, jopa ihan kotiin tuotuna.
Saa juu, törkeällä hinnalla. Itse ostan ennemmin vaikka saksanhirveä pakasteena, kuin alkaisin tuhlaamaan rahaa.
Kiitos vinkeistä! Kaikki kuulostaa hyviltä. Gulassi tai burgundinpata voisi olla hyvä. Jotain sen tyylistä voisin kokeilla.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tee käristys. Liha puolikohmeisena leikataan ohuiksi suikaleiksi, sipulia, vettä, olutta ja voita/poron kuuta sen verran, kuin vyötärö myöten antaa. Tämän voi todella tehdä kevyestikin.
Eipä taida saada poroa koko suomessa sellaisena, että sitä itse vuoltaisiin.
Jännää miksi lappalaiset eivät tätä pääelinkeinoaan osaa kasvattaa ja toteuttaa niin, että poro olisi normaalia lihaa siinä missä muutkin
Käristyksen voi ihan hyvin tehdä naudanlihasta tai hirvestäkin. Ja kyllä tosiaan poroa saa ostettua, jopa ihan kotiin tuotuna.
Saa juu, törkeällä hinnalla. Itse ostan ennemmin vaikka saksanhirveä pakasteena, kuin alkaisin tuhlaamaan rahaa.
Mitä sinä minulle keuhkoat?
Burgundin pata ( ruokakaupoissa myytävät jopa alkoholittomat viinit käy tähän) ja Moskovan pata.
Itse rakastan ehkä eniten pitkään uunissa kypsytettäviä porsaanposkia, joita saa ainakin Wotkinsilta Helsingin tukkutorilta.