Miten raparperista valmistetaan jotain juomaa? Ohjeita, kiitos!
Kommentit (3)
RAPARPERIJUOMA
2 kg raparperia
2 sitruunaa
vettä
250 g hedelmäsokeria tai 1/2 kg kidesokeria mehulitraa kohden
1. Lado raparperipalat ja sitruunaviipaleet kerroksittain kannelliseen tölkkiin.
2. Kaada kylmää vettä niin paljon, että ainekset peittyvät. Sulje tölkki ja pane kylmään 3-4 vuorokaudeksi.
3. Sokeroi siivilöity mehu. Laimenna pöytäjuomaksi vedellä.
RAPARPERISIMA
4 litraa vettä
1 1/4 litraa raparperinpaloja
1/2 kg fariinisokeria
1/2 dl sitruunamehua
1/4 tl tuore- tai kuivahiivaa
1. Kuumenna puolet vedestä ja lisää raparperit. Keitä hiljaisella lämmöllä 20 minuuttia.
2. Siivilöi raparperimehu tarpeeksi tilavaan astiaan sokerin päälle. Sekoita kunnes sokeri on liuennut.
3. Lisää loput vedestä ja puristettu sitruunamehu. Lisää vesitilkkaan liuotettu hiiva kädenlämpöiseen veteen. Jätä huoneenlämpöön vuorokaudeksi.
4. Pullota ja vie viileään. Sima on valmista juotavaksi viikon kuluttua
Oli kyllä huippuostos. sillä voi tehä mehuu ihan mistä vaan ja on lapsillekki terveellistä!
Mun herkkuu on appelsiini/melooni/omena/porkkana-mehu, jäitä sekaan. NAM!