Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Vinkkejä: Ruoanlaitto ja korona

Vierailija
21.03.2020 |

Tuntuu, että ruoanlaitto on hankaloitunut koronan pelon vuoksi. Pesen käsiä ruoanlaiton joka välissä, koska toimin olettamuksella, että varsinkin muovipakkauksissa voi olla pinnalla koronaa useita päiviä kaupasta kotiin tuomisen jälkeen. Myös hedelmien käsittely, esim. avocado, on hankalaa kun en ole varma, lähteekö virus pinnalta millaisella pesulla.

Onko kellään vinkkejä, miten helpottaa tätä ruoanlaittoa? Ja olen kyllä lukenut, että harvemmin tarttunut pinnoilta tuo sairaus, ja että virus ei viihtyisi elintarvikkeissa. Mutta myös lukenut alustavia tutkimustuloksia viruksen pinnoilla säilymisestä. Kuulun riskiryhmään, joten pakko pelata varman päälle.

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

up

Vierailija
2/17 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko sulla esim. rasioita joihin siirtää sisältö paketin avattuasi?

Minä olen nuo avokadot normaaliaikanakin pessyt aika ronskisti harjalla ja jollain pesuaineella tai soodalla. Kuori kuitenkin kestää harjauksenkin. Työntekijät elävät kuitenkin niin puutteellisissa oloissa että ällöttää kaikki mahdollinen lika niissä kuorissa. Ja sitten kun leikkaa niin pinnasta siirtyy sisukseen, ja kun sitähän ei edes tule syötyä kaikkea kerralla, niin siellä sitten kaikki muhii ja kasvaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vastauksesta! Hyvä idea nuo säilytysrasiat - niitä meiltä onneksi löytyy!

ap

Vierailija kirjoitti:

Onko sulla esim. rasioita joihin siirtää sisältö paketin avattuasi?

Minä olen nuo avokadot normaaliaikanakin pessyt aika ronskisti harjalla ja jollain pesuaineella tai soodalla. Kuori kuitenkin kestää harjauksenkin. Työntekijät elävät kuitenkin niin puutteellisissa oloissa että ällöttää kaikki mahdollinen lika niissä kuorissa. Ja sitten kun leikkaa niin pinnasta siirtyy sisukseen, ja kun sitähän ei edes tule syötyä kaikkea kerralla, niin siellä sitten kaikki muhii ja kasvaa.

Vierailija
4/17 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viruksen on arvioitu kestävän pinnoilla "elinkelpoisena" korkeintaan noin 72 tuntia. Mitä jos vaan jättäsit ostokset käyttämättä kolmen päivän ajaksi, jolloin pintatartuntavaara olisi minimoitunut? Ja jos senkin jälkeen vielä huolettaa, niin puhdistat hedelmät ja mahdolliset pakkaukset edelleen huolellisesti ja peset käsiä siinä välissä. Sinuna en olisi noin hyvillä varokeinoilla huolestunut, vaikka hyvin ymmärränkin mistä pelko johtuu!

Vierailija
5/17 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ny menee stressaus överiks

Vierailija
6/17 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lorota kloriittia pakettien päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos, oikein hyvä vinkki!

ap

Vierailija kirjoitti:

Viruksen on arvioitu kestävän pinnoilla "elinkelpoisena" korkeintaan noin 72 tuntia. Mitä jos vaan jättäsit ostokset käyttämättä kolmen päivän ajaksi, jolloin pintatartuntavaara olisi minimoitunut? Ja jos senkin jälkeen vielä huolettaa, niin puhdistat hedelmät ja mahdolliset pakkaukset edelleen huolellisesti ja peset käsiä siinä välissä. Sinuna en olisi noin hyvillä varokeinoilla huolestunut, vaikka hyvin ymmärränkin mistä pelko johtuu!

Vierailija
8/17 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olin vielä pari viikkoa sitten aika huoleton koronan suhteen, vähän liiankin. Nyt viime päivinä olen todenteolla herännyt siihen, kuinka vaarallinen sairaus on kyseessä, ja kuinka nopeasti leviää. Mieluummin stressaan tässä kohtaa liikaa kuin liian vähän. 

ap

Vierailija kirjoitti:

Ny menee stressaus överiks

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Repesin, hauska mielikuva!

ap

Vierailija kirjoitti:

Lorota kloriittia pakettien päälle.

Vierailija
10/17 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pesin säilyketölkit.

Vain muutamalla henkilöllä oli hengityssuojain kaupassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millä aineella pesit?

ap

Vierailija kirjoitti:

Pesin säilyketölkit.

Vain muutamalla henkilöllä oli hengityssuojain kaupassa.

Vierailija
12/17 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulisi, että ne virukset tuhoutuisivat, kun ruokaa keitetään tai paistetaan, yleensäkin kuumennetaan jollain tapaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
21.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa jo siellä kaupassa miettiä mitä ostaa. Uuniruuat ja keitot on aika turvallisia. Pakastemarjat on monesta paikasta loppu, mutta ehkä varastot täydentyy.

Vierailija
14/17 |
24.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uskallatteko syödä leipomotuotteita?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
24.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Patsaan kaiken mikä tulee kaupasta ihan fairylla tai puhdistusliinoilla ja pesen käsiä koko ajan.

En ota riskejä vaikka iso hommahan se on.

Vierailija
16/17 |
24.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Viruksen on arvioitu kestävän pinnoilla "elinkelpoisena" korkeintaan noin 72 tuntia. Mitä jos vaan jättäsit ostokset käyttämättä kolmen päivän ajaksi, jolloin pintatartuntavaara olisi minimoitunut? Ja jos senkin jälkeen vielä huolettaa, niin puhdistat hedelmät ja mahdolliset pakkaukset edelleen huolellisesti ja peset käsiä siinä välissä. Sinuna en olisi noin hyvillä varokeinoilla huolestunut, vaikka hyvin ymmärränkin mistä pelko johtuu!

Jääkaapissa virus säilyy kyllä sitten paremmin.

Vierailija
17/17 |
24.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Uskallatteko syödä leipomotuotteita?

Mikroon, uuniin tai paahtimeen. 60 astetta jos kerran taltuttaa pöpön niin ei ole kummoinen ongelma.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kaksi yksi