Mulla onliikaa salaattia, en ehdi syömään! Mitä teen?
Pakastaa ei ilmeisesti voi, mutta multaa löytyy. Salaatit ovat lehtiä, juurettomia. Onko mitään toivoa laittaa kasvamaan vai pitääkö heittää pois?
Kommentit (7)
Pilko salaatti pieneksi ja heitä minkä tahansa padan, keiton, smoothien tai kastikkeen sekaan.
Toinen vaihtoehto on kuivata ne ja tehdä viherjauhetta. Laita lehdet väljästi uunipellille, asteita 40-50 ja luukku hieman auki. Rusenna kuivat lehdet jauheeksi ja käytä smoothieissa tai minkä tahansa ruuan seassa.
Voi silputa ja hauduttaa öljyssä sellaisenaan tai vaikka sipulin kanssa. Käy mausteiden kera kastiketyyppisenä lisukkeena.
Jos hauduttamisen jälkeenkin on liikaa lähiaikoina syötäväksi, voi pakastaa sopivina annoksina.
Laita kippoon jäitä ja kylmää vettä ja salaatinlehdet sinne, jos ovat jo nahistumassa. Rapsakoituvat uudestaan ja voit syödä ne sitten myöhemmin.
Juu, ei kasvata salaatti uusia juuria. Kuivatus taitaa olla paras metodi säilöntään jos sitä ihan hulvattomasti on. Sitten jauheeksi/rouheeksi mitä voit myöhemmin käyttää viherlisänä keitoissa, padoissa ja laatikoissa.
Uusavuttomuutta? Laitat naapurin postilaatikkoon?