Sinä joka et laita lasangeen lihaa, mitä paat?
Kommentit (33)
Vierailija kirjoitti:
Tonnikalaa tai tummaa soijarouhetta.
Esivalmisteltua (uunissa paahdettua) munakoisoakin joskus. Moussakaa tulee tehtyä siitä myös eli lasagnelevyjen tilalla on munakoisoviipaleet ja jauhelihan sijasta soijarouhe.
sieniä, paprikaa, oliiveita, tonnikalaa.
Munakoisoa ja tofua ja pestoa ja tomaattimurskaa
En korvaa lihaa millään, pelkän kastikkeen laitan vaan..
Laitoin kerran metsäsieniä, tuli hyvää.
Pinaattia, munakoisoa, oliiveja tehosekoittimessa muussattuna ja juustoa.
Siis jos tarkoitat että mitä laitan silloin kun haluan laittaa 'bolognese-tyyppistä' mutta ilman lihaa, niin joskus laitan linssejä (tummia), mutta yleensä en laita mitään erityistä. Eli siis teen sen 'lihakastikkeen' aivan kuten normaalistikin (sipulia, varsiselleriä, porkkanaa, tomaattia, jne.), mutta vain ilman lihaa. Jos on herkkusieniä, niin niitä usein lisään hienoksi silputtuna. Mielestäni lopputulos on itse asiassa melko lailla sama, oli siellä sitten lihaa tai linssejä tai sieniä tai ei mitään näistä.
Mutta onhan lasagne-reseptejä toki paljon muitakin, joista moniin ei tule lihaa lainkaan. Esim. yksi hyvä on lehtikaali + tatti (tms.) + vuohenjuusto. Toinen on se Jamie Oliverin kesälasagne, johon tulee parsaa + herneitä + härkäpapuja + reilusti yrttejä.
Tummaa soijarouhetta.
Härkistä.
Kidneypapuja.
Paljon juustoa.
Porkkanaa ja bataattia/punajuurta. Tomaatista, juustosta ja levyistähän sen maku tulee.
Punaisia linssejä. Jossain vegaaniruokakirjassa on uskomaton lasagne-resepti, johon tulee punaisia linssejä ja punajuurta.
Soijarouhetta tai muru kaurajauhista
mifua ja paistettua ja maustettua kesäkurpitsaa.
Öljyssä paistettyä ruskeaa soijarouhetta;
1 dl öljyä
3 dl soijarouhetta
paistetaan kevyesti ja lisätään vettä, kunnes ei enää ime nestettä
Tonnikalaa tai tummaa soijarouhetta.