Mitä teillä on yleensä pakastimessa?
Asumme aikalailla syrjässä ja lähikauppa on mukava sinänsä mutta aika kallis. Joten teen aina silloin tällöin hankintamatkat kaupunkiin ja ostan pakkaseen lihoja ja kalaa, sekä erilaisia pakastevihanneksia.
Itse leipomani sämpylät ja leipiä pakastan myös, jos niistä nyt mitään joskus jää.
Mitä yleensä pidätte pakkasessa, onko jotain ”pakollisia” mitä pitää aina olla, tai jotain erikoista joka on hyvä pakastaa?
Kommentit (53)
pommes noisetteja, lidlin ranskanviikkojen perunapalloja
Vähän marjoja, usein pikku purkki paseerattua tomaattia+tomaattimurskaa. 500 gr purkeista käytän yleensä puolet yhteen pastakastikkeeseen ja loput pakkaseen seuraavan kertaan. Pakastepinaattia ja jokunen ruuan ylijäämä myöhemmin nautittavaksi. Lapsille jätskiä.
Vierailija kirjoitti:
Tähän vastaa kohta joku kainuulainen, että aina vähintään 200 kiloa puolukkaa sekä. sama määrä lakkaa.
Sitten tulee joku kotivara-pihipetteri kertomaan että annospusseihin pakastettuna sesongin mukaan ostettu kotimainen kala sekä puolikas sika ja lammas.
Metsästäjä ja sen muija kertoo että hirven , peuran , metson ,sorsan ja koppelon lihoja arkkupakastin täynnä, aina!
Hirvenlihaa on n. 70kg ja vähän läskiä. Pakastevihanneksia ja marjoja, ei kuitenkaan puolukkaa, koska puolukkaa ei kannata pakastaa, se säilyy survottuna. Pari palaa kakkua. Leipäpaketti. Kossua. Vähän jääsköjä, joita syödään laiskuuden yllättäessä.
t. metsästäjä muijineen.
Mustikkaa, mansikkaa, omenasosetta, sämpylöitä, ruispaloja, hirvenlihaa, sipulisilppua, koiranruokaa. Ehkä ajoittain myös jäätelöpaketti tai muita pakastevihanneksia.
Just kävin pakastimen läpi kun pääsin sulattamaan sen, kun etelässäkin tuli muutama aste pakkasta :)
Kylmäkalleja järjetön määrä (mistä niitä kertyy?), jääpaloja, tunnistamatonta kastiketta vuodelta 2014, toissa vuotista raparperia paloina, vanha banaani jonka voi ehkä käyttää vielä smoothiehen... tän tyyppisiä juttuja.
Possun-, broilerin- ja naudanlihaa, kalapuikkoja, paistovalmiita karjalanpiirakoita, valkosipulivoipatonkia, lehtitaikinaa, jäätelöä, keittojuurespusseja, wokkivihanneksia, maissipussi, maustekakku, pasteijoita, katkarapuja, ruisleipää, ruusukaalia,pitsaa, jääpaloja ja kylmäkallet.
Broileria
Vierasvaraksi leivonnaisia
Pakastevihanneksia
Ylimääräinen leipäpaketti
Jonkin verran marjoja, mansikoita ja muutama litra mustikoita
Kesäisin jäätelöä
Aika ajoin jonkin verran valmista ruokaa.
Aikaisemmin meillä oli 2 kpl 90-litraista pakastinta, joista toinen oli varattuna marjoille ja hilloille. Luovuimme kuitenkin toisesta pakastimesta, koska usein iso osa kerätyistä marjoista ja tehdyistä hilloista piti heittää pois, kun ne jäivät käyttämättä.
Vähän marjoja, yleensä paria leipää, itse tehtyjä ruokia annoksittain pakastettuna, jääpaloja, limoncelloa
Kymmenkunta kylmäkallea, karviaisia, mustikoita, mansikoita, karjalanpaistilihat, pakasteherneitä, pakasteporkkanoita, muutamaa erilaista leipää, pari pussia currykanariisisekoitusta, muikkuja, lohta, jäätelöpuikkoja, siskonmakkaroita ja jauhelihaa.
Jäätä. Paljon. Ei muuta.
Köyhällä ei ole varaa täyttää pakastinta ruoalla, mutta jäätä muodostuu ihan itsekseen.
Paloiteltua raakaa possunsydäntä ja broilerinpaloja kissalle. Ruisleipää, vaaleaa leipää, seitä, ahvenfileitä, erilaisia pakastevihanneksia kuten pinaattia, herneitä, maissia, vihreitä papuja, keitettyjä papuja, papusekoitusta, persiljaa, mansikoita, vadelmia ja kotijuustoa tai juustoraastetta. Keittoa ja/tai kotiruokaa.
Erilaisia pakastekasviksia, marjoja, banaania. Satunnaisesti omia leipomuksia.
Omista puurhatuotteista tehtyä mehua, pakastevihanneksia, jauhelihaa, leipää varalla jos loppuu ja liikaa ruokaa tehtyä ylijäämää pakastettuna mitä sitten voi pakstaa.
Meillä on komposti jotta saa puutarhaan keittöjätteen niin ettei mene kaatopaikalle. Hyvin harvoin, viiden vuoden välein olen kompostia alaluukun kautta tyhjentänyt ja heitellyt omenpuiden alle sen kompostin. Ei sitä tarvitse herätellä eikä sekoteilla ollenkaan sillä sarvikuonokkaat tekevät sen työ ihan ihmisten puolesta. Valkoinen muhkea toukka kun sieltä löytyy niin ei ihmisen tarvitse sitä paskaa möyhentää ja sen on ihan turhaa hommaa.
Meillä on
-Marjoja, etenkin herukoita omista pensaista. Banaania pakastetaan jos meinaa jäädä syömättä.
-Yrttejä
-Pakastettuja jämiä
-Riisipiirakoita ja croissanteja, usein myös yrttipatonkia
-Herneitä, papuja, pinaattia, usein myös sipulia
-Lihaa, lihapullia
-Kesällä jäätelöä
Lidlin wok-vihanneksia, kalapuikkoja, leipää, punalappuisia lihoja. Jätskiä.
Olisikin jotain järkevää mutta ei. Siellä on jäätelöä, pakaste pitsoja ja vähän yli jääneitä ranskalaisia. Tarkennuksena ransakalaisia perunoita eikä niitä ihmisiä. Pakastin on muuten ärsyttävän pieni. Sellainen jääkaappi ja pakastin yhdistelmä mihin mahtuu tosi vähän.
Pieni 6 kilon kinkku mahtui vain kun otti muovilaatikon pois. Välillä käy kateeksi kun lukee mitä kaikkea ihmisillä on pakasteissa. Juu kyllä koen olevani huono ihminen.
Tähän vastaa kohta joku kainuulainen, että aina vähintään 200 kiloa puolukkaa sekä. sama määrä lakkaa.
Sitten tulee joku kotivara-pihipetteri kertomaan että annospusseihin pakastettuna sesongin mukaan ostettu kotimainen kala sekä puolikas sika ja lammas.
Metsästäjä ja sen muija kertoo että hirven , peuran , metson ,sorsan ja koppelon lihoja arkkupakastin täynnä, aina!