Miksi tilliliha on niin vihattua?
Monille se tuntuu olevan jopa suurempi ongelma ja katastrofi kuin ilmastonmuutos. Joten mikä siinä tillilihassa oikein siis mättää?
Kommentit (37)
En tajua minäkään. Suosikkiruokiani niin kotona kuin aikoinaan koulussakin.
Sitä ei nykyään juuri valmisteta ja monella tilliliha = kaukainen muisto kouluruuista.
Se koulun harmaa vatkuli ja oikeasti hyvästä lihasta kokattu ruoka ovat valovuosien päässä toisistaan, vähän kuin pannulla paistettu tuore, ruisjauhotettu kala eroaa kalapuikosta.
Kannattaa joskus kokeilla tillilihaa perinteisellä reseptillä, se on on elegantti ruoka!
Halpaa sitkeää lihaa ja limainen kastike. Noinhan sen saa pilattua laitoskeittiössä.
En minä vihaa. Äitini teki loistavaa tillilihaa, oli yksi lemppareistani. Tykkäsin siitä kyllä jo koulussakin.
Koulun huono surkea 60-luvun tilliliha. Sitkeä kalvoinen liha, harmaa, vetinen, liikaa etikkaa kastikkeessa, vielä vähän jäähtyneenä, jaks.
Mä oon aina tykännyt tillilihasta ja toisesta ihmisten inhimillistä eli kanaviilokista. En ymmärrä miksi niitä haukutaan pahoiksi.
Ajattelin tehdä tillilihaa. Olen haaveillut siitä jo pitkään, mutta en ole saanut aikaiseksi. Tilliäkin olisi pakastimessa.
Ei tillilihassa ole mitään pahaa. En ymmärrä muutenkaan miksi jotain ruokia pitää vihata, toki pitämättä voi olla mutta viha on liikaa. Omiin ruokasuosikkeihin kuului maksalaatikko, monet eivät kuitenkaan edes suostu maistamaan sitä koska siinä on maksaa. Malsalaatikosta tykkäävänä olen huomannut että ruokiin suunnattu viha kohdistetaan myös vihatuista ruuista pitäbiin ihmisiin, minua esimerkiksi usein kiusattiin ja nimiteltiin koulussa sen takia.
Minusta tilli on kalalle sopiva yrtti, ei lihalle.
Juu, kouluruokana ollut tilliliha on sitten vielä ihan oma asiansa. Koulukeittiö kyllä sai ruuan kuin ruuan pilattua, poislukien hernekeitto.
Meidän koulussa tilliliha oli hyvää. Muualla en olekaan sitä saanut.
Aika paljon erilaiset ruokainhot varmaan johtuvat siitä että ensimmäiset kosketukset johonkin ruokaan ovat olleet epätyydyttäviä. Ainakin meillä koulun tilliliha oli koko lailla ällöttävää, vaikka hyvin laitettuna kunnollisista lihan osista se on luultavasti oikein herkullista, edellyttäen tietysti ettei inhoa tillin makua niinkuin jotkut tekevät.
Itse jouduin syömään lastentarhassa (olen sen verran vanha) leipävanukasta ja se oli ihan kamalaa - sitten kerran tein sitä joskus 40 vuotta myöhemmin hyvällä ohjeella ja vielä viskikastiketta lisäksi, ja kyllä, se oli varsin herkullista.
Vihaan lötköjä pitkiä tillinoksia ruuassa kuin ruaassa. Ne pitää onkia pois. Jostain tillilihasta ei onnistu
Vierailija kirjoitti:
Mä oon aina tykännyt tillilihasta ja toisesta ihmisten inhimillistä eli kanaviilokista. En ymmärrä miksi niitä haukutaan pahoiksi.
Samma här!
En tiedä, osasiko pienen kyläkoulun keittäjä tehdä noista parempaa kuin muualla, mutta
pidin kyllä molemmista.
Pitäisipä joskus kokeilla tillilihan tekoa.
Sopiiko hirvi tillilihan raaka-aineeksi?
Vierailija kirjoitti:
Aika paljon erilaiset ruokainhot varmaan johtuvat siitä että ensimmäiset kosketukset johonkin ruokaan ovat olleet epätyydyttäviä. Ainakin meillä koulun tilliliha oli koko lailla ällöttävää, vaikka hyvin laitettuna kunnollisista lihan osista se on luultavasti oikein herkullista, edellyttäen tietysti ettei inhoa tillin makua niinkuin jotkut tekevät.
Itse jouduin syömään lastentarhassa (olen sen verran vanha) leipävanukasta ja se oli ihan kamalaa - sitten kerran tein sitä joskus 40 vuotta myöhemmin hyvällä ohjeella ja vielä viskikastiketta lisäksi, ja kyllä, se oli varsin herkullista.
Juu, jos ruoka oli itselle outoa niin ulkonäöltä kuin suutuntumaltaan, sekä tuoksultaan, eiheuttaa se lapselle helposti yök- reaktion.
Tämä yhdistettynä vanhanajan syö, tai itket ja syöt- mentaliteettiin....
Ainakin minun aikanani ala-asteella lautanen oli AINA syötävä tyhjäksi.
Enpä ole koskaan maistanut. Synnyin v. 1977, eikä minun aikanani enää ollut koulussa tillilihaa. Koulussa oli seuraavia ruokia: makaronilaatikko, lasagne, kalakeitto pakastetuista sekakaloista, pinaattiletut, kanaviillokki, kesäkeitto, makkarakastike, nakkikeitto, lihakeitto, kalapuikot, seikeitto, maksalaatikko. Kaikki oli ihan syötävää, mutta isoissa keskuskeittiöissä teollisen makuista. Meillä oli 700 oppilaan ala-aste ja 500 oppilaan yläaste.
Inhoan tilliä. Se on pahaa missä tahansa ruuassa, ja lihan kanssa se ei todellakaan sovi yhteen. Kallis liha pilataan väärällä mausteella. Tilliliha on ympäristörikos.
Sitkeää kumimaista lihaa harmaassa limassa. Kukapa siitä ei pitäisi?
Vierailija kirjoitti:
Enpä ole koskaan maistanut. Synnyin v. 1977, eikä minun aikanani enää ollut koulussa tillilihaa. Koulussa oli seuraavia ruokia: makaronilaatikko, lasagne, kalakeitto pakastetuista sekakaloista, pinaattiletut, kanaviillokki, kesäkeitto, makkarakastike, nakkikeitto, lihakeitto, kalapuikot, seikeitto, maksalaatikko. Kaikki oli ihan syötävää, mutta isoissa keskuskeittiöissä teollisen makuista. Meillä oli 700 oppilaan ala-aste ja 500 oppilaan yläaste.
Kävin ala-astetta Tuusulassa. Ruokala haisi aina pahalle. Vieläkin vuosikymmenien jälkeen nousee joskus hajumuisto mieleeni kuin painajainen.
Vähän samanlaista hajua on nykyisin paikallisessa pienessä K-Kaupassa (toisella puolen Suomea). Ilmeisesti jotain ongelmaa säilyttää/hävittää pilaantuvaa ruokaa. Muistan saman hajun lapsuudesta, hellepäivinä leijui kaupan takana roskisten luona.
Onhan se omituinen viritys.