Pastakastikkeesi?
Kommentit (13)
Lusikallinen mascarponea, sekoitetaan lopuksi pastan joukkoon.
Sen jälkeen kun tuon keksin, en ole viitsinyt erityisempiä kastikkeita tehdä.
1 porkkana, 1 sipuli, 1 sellerinvarsi, 2 valkosipulinkynttä. Kuullotetaan padassa oliiviöljyssä tai voissa 10 min.
Lisätään paketti hienonnettua pekonia tai 200 g hienonnettua broilerinmaksaa. Paistetaan vielä 5 min.
Kaadetaan pataan lasi puna- tai valkoviiniä, annetaan kiehua puoleen. Lisätään 700 g sikanautaa tai rasvaista naudanjauhelihaa. Paistetaan 5 min koko ajan sekoittaen.
Sekaan 3 tölkkiä kokonaisia tomaatteja (San Marzanon jos mahdollista). Sekoitetaan, peitetään kannella ja annetaan kiehua hiljalleen - sillon tällöin sekoittaen - 3 tuntia.
Maustetaan lopuksi suolalla, mustapippurilla ja revityillä basilikanlehdillä.
voita, vettä, murskattua valkosipulia. Joskus lisänny hiukan adziikkaa jos sattuu olemaan kaapissa.
Tomaattipurekin on vaihtoehto. Hieman fiiliksellä väsään. Vikat pureet saa purkista punkulla.
Kaikenlaisia. Tällä hetkellä suosikkini on pasta puttanesca. Eihän se tosin varsinainen kastike ole.
Kaikenlaisia. Huomenna taitaa olla tomaattinen pastakastike katkaravuilla, chilillä ja valkosipulilla.
Vierailija kirjoitti:
Tomaatimurskaa, mausteita ja parmesaania
Laitoin parmesaanin raasteena päälle vai itse kastikkeeseen?
Saan varmaan monta alapeukkua kehittymättömästä maustani, mutta syön pastan kanssa pelkkää paistettua jauhelihaa ja Heinzin ketsuppia.
Roomassa söin joskus mielettömän hyvää carbonaraa, mutta sen tekeminen on vaivalloisempaa tuohon suosikkiini verrattuna.
Oliisiöljyä, runsaasti valkosipulia ja parmesania sekä mustapippuria - eipä muuta. Hyvää ja halpaa.
Tomaattinen, kesällä tuoreita ja talvella säilykkeitä. Lisäksi kauden kasviksia, parmesania rasteena etc.
Lasten lemppari on maailman helpoin kaunotar&kulkuri-spagettikastike eli tomaattikastiketta jossa lihapullia tai kasvispullia (oma lempparini on boltsien chiliversio).
Ruokakermaa, kinkkua, aurajuustoa, herkkusieniä
Kuullotan yhden sipulin voissa.
Laitan hellan neloselle ja lisään tomaattimurskan sipulien joukkoon.
Pyörittelen sitä massaa siinä 10 minuuttia.
Kaadan pannulle 2 tomaattimurskapurkillista vettä ja annan olla 15min.
Lisään mausteet eli valkosipuli, chili, timjami, oregano ja ripaus grillimaustetta.
Käyn sekoittelemassa 15 minuutin välein lisäten vettä tarpeen mukaan ja sitä jatkan 3-6h ajan.
Aivan lopussa ennen tarjoilua lisään vielä basilikan.
Aijai kun on hyvää :d
Tuoreita herkkusieniä ja valkosipulituorejuustoa.
Tomaatimurskaa, mausteita ja parmesaania