Siis huuhteleeko joku muka oikeasti pastan keittämisen jälkeen?
Kommentit (10)
Salaatteja varten huuhtelen. Viilenee nopeemmin.
Ei liisteröidy yhteen, kun huuhtelee ylimääräisen gluteenin pastan pinnalta pois.
En huuhtele, mutta en tiedä pitäisikö. Minun pastastani tulee aina tahmeaa, vaikka tekisin mitä.
Salaattiin tulevan pastan huuhtelen aina, samoin huuhtelen makaronilaatikkoon tulevan pastan - rakenteesta tulee silloin paljon parempi.
M 45
Huuhtelen vain jos se pitää saada nopeasti jäähtymään.
Vierailija kirjoitti:
En huuhtele, mutta en tiedä pitäisikö. Minun pastastani tulee aina tahmeaa, vaikka tekisin mitä.
Itse valutan suolaveden pois ja pikainen lisäys oliiviöljyä. Ei tartu, ei tahmaa, eikä ole liian rasvainenkaan, kun laittaa ihan vaan ruokalusikan kaksi 500 grammaan pastaa.
Ehkä myös pastasta riippuu mitä käytät. Niissäkin on huimia eroja.
Pastan huuhtelu on niiiin kasaria. Ennen pastaa tehtiin tavallisesta suomalaisesta vehnästä, niin se piti huuhdella. Durum-vehnästä tehtyä pastaa (käytännössä lähes kaikki myytävä pasta nykyisin) ei tarvitse tai pidäkään huuhdella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En huuhtele, mutta en tiedä pitäisikö. Minun pastastani tulee aina tahmeaa, vaikka tekisin mitä.
Itse valutan suolaveden pois ja pikainen lisäys oliiviöljyä. Ei tartu, ei tahmaa, eikä ole liian rasvainenkaan, kun laittaa ihan vaan ruokalusikan kaksi 500 grammaan pastaa.
Ehkä myös pastasta riippuu mitä käytät. Niissäkin on huimia eroja.
Liian pitkä keittoaika ja liian vähän vettä. Halvimmasta mahdollisesta tarjouspastasta ei tule hyvää millään opilla! MOT
Se tulee suht hyvin huuhdeltua siinä keitinvedessä. Keittämisen aikana.
Jonkin verran on tässä matkan varrella tullut pastaa keitettyä, ja ainoa syy miksi olen huuhdellut keitettyä pastaa on sen jäähdyttäminen kylmässä vedessä esim. salaattia varten.
Epäilemättä joku osaa kertoa miksi pasta pitäisi aina huuhdella.