Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä on majoneesin tekemisessä se "juttu"? Kokeilin pikamajoneesin tekoa, ei onnistunut :(

Vierailija
19.01.2020 |

Käskettiin laittaa kippoon öljyä ja muna. Mausteita. Sauvasekoitin pohjalle ja hurisemaan. No, tuloksena oli munalieju, joka ei paksuuntunut yhtään. Missä meni pieleen?

Kommentit (54)

Vierailija
1/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljy lisätään pikkuhiljaa ohuena nauhana. Itse lisään myös mausteet ihan lopussa.

Vierailija
2/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljy ohuena norona koko ajan vakaten. Sähkövatkain hyvä, ei sauvasekoitin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se juttu on se, ettei ole ihan turo keittiössä.

Vitsi tuo auttoi! Kiitti!

Vierailija
4/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Dijon-sinappi on olennainen osa. Olen joskus kokeillut jollain muulla sinapilla ja liejua tuli. En tiedä mikä sen dijonin taika on, mutta sen se vaatii.

Vierailija
5/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tehoton sauvasekoitin? Piditkö tarpeeksi kauan ensin pohjalla ja vasta sitten nostit sauvasekoittimen ylemmäs?

Vierailija
6/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olivatko öljy ja munat huoneenlämpöisiä? Ei öljyä tarvitse liruttaa ellei välttämättä halua - hyvin voi laittaa kannuun suoraan. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse myös olen kokeillut saamaa konstia, Ei onnistunut ja meni käsityöksi.

Vierailija
8/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tehoton sauvasekoitin? Piditkö tarpeeksi kauan ensin pohjalla ja vasta sitten nostit sauvasekoittimen ylemmäs?

En tiedä. Ohjeesta sai sen käsityksen, että ei tarvitse kauaa huristella. Sinappia en kyllä laittanut - olisko siinä syy, että ei onnistunut? Mitä ihmeellistä sinapissa on - etikkaako? Eli sekö se juttu on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olivatko öljy ja munat huoneenlämpöisiä? Ei öljyä tarvitse liruttaa ellei välttämättä halua - hyvin voi laittaa kannuun suoraan. 

No ei :( Jääkaapista tulleet...

Vierailija
10/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aloita vatkaamalla pelkkää keltuaista hetki, kun on vähän vaahdottunut lisäät sitten sitä öljyä hitaasti ja vähän kerrallaan. Kerran oon onnistunut niin että kaikki vaan kulhoon yhtaikaa, paljon mennyt munia ja öljyä hukkaan kun ei ole onnistunut. Aloittamalla pelkällä keltuaisella onnistuu ihan käsivispilälläkin. Mausteet sitten viimeiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljy ensin tipoittain, sitten ohuena nauhana.

Itse teen mieluummin pelkillä keltuaisilla ja käsin vatkaten.

Jos leikkaa, tippa jääkylmää vettä ja vimmattu vatkaaminen voi pelastaa.

Vierailija
12/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aineksien on oltava huoneenlämpöisiä. Muista: öljy lisätään ohuena nauhana, niin kauan, että koostumus alkaa näyttää sille mille pitää. Lisää suolaa – myös ripaus sokeria tekee hyvää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sauvasekoittimella tehtävään majoneesiin on eri resepti kuin perinteiseen. Etsi googlella Matt Prestonin ohje, sillä onnistuu.

Vierailija
14/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljy ohuena siihen.

Sitten on olemassa myös toimiva pikaresepti, jossa kapeaan astiaan laitetaan kokonainen muna, etikat, öljyt, ja sitten se sauvasekotin, youtubesta löytyy videoita, toimii aina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aloita vatkaamalla pelkkää keltuaista hetki, kun on vähän vaahdottunut lisäät sitten sitä öljyä hitaasti ja vähän kerrallaan. Kerran oon onnistunut niin että kaikki vaan kulhoon yhtaikaa, paljon mennyt munia ja öljyä hukkaan kun ei ole onnistunut. Aloittamalla pelkällä keltuaisella onnistuu ihan käsivispilälläkin. Mausteet sitten viimeiseksi.

Eihän ne hukkaan voi mennä?  Jos epäonnistuu niin homman voi alkaa uudestaan uudella keltuaisella, ja käyttää myös ne juoksettuneet yritykset.

Vierailija
16/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aloita vatkaamalla pelkkää keltuaista hetki, kun on vähän vaahdottunut lisäät sitten sitä öljyä hitaasti ja vähän kerrallaan. Kerran oon onnistunut niin että kaikki vaan kulhoon yhtaikaa, paljon mennyt munia ja öljyä hukkaan kun ei ole onnistunut. Aloittamalla pelkällä keltuaisella onnistuu ihan käsivispilälläkin. Mausteet sitten viimeiseksi.

Se ”pilalle mennyt” kannattaa valuttaa ohuena nauhana tehosekoittimeen/vatkauskulhoon. Etikkaa tarvitaan myös oikean rakenteen aikaansaamiseksi.

Vierailija
17/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tehoton sauvasekoitin? Piditkö tarpeeksi kauan ensin pohjalla ja vasta sitten nostit sauvasekoittimen ylemmäs?

En tiedä. Ohjeesta sai sen käsityksen, että ei tarvitse kauaa huristella. Sinappia en kyllä laittanut - olisko siinä syy, että ei onnistunut? Mitä ihmeellistä sinapissa on - etikkaako? Eli sekö se juttu on?

Dijon auttaa sitä emulgoitumaan ja se myös parantaa sen makua.

Vierailija
18/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Aineksien on oltava huoneenlämpöisiä. Muista: öljy lisätään ohuena nauhana, niin kauan, että koostumus alkaa näyttää sille mille pitää. Lisää suolaa – myös ripaus sokeria tekee hyvää.

Kiitos! Tuo kokeilu oli ihan extempore-juttu, en ollut lukenut kunnollisia ohjeita mistään. Mutta sen piti olla toimiva.

Ketjun mt-ongelmainen - tuo ilkeilijä, tiedätte ketä tarkoitan - voisi ottaa iltalääkkeensä ja mennä nukkumaan.

Vierailija
19/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nuo öljyä tipottain jne on vähän "vanhanaikaisia", toki toimivia, ohjeita, niillä voi tehdä majoneesin myös käsin vatkaten tai sähkövatkaimella.

Sauvasekoittimella onnistuu kyllä, kun kaikki aineet korkeaan astiaan, sauvasekoitin ensin pohjalle, pidetään paikoillaan päällä, kunnes on majoneesin näköistä, sitten nosto.

Jos et kaatanut jo yritelmää viemäriin, laita joukkoon uusi muna, sitten sauvasekoitin pohjalle, päälle ja odota 10 sekuntia. Valmis.

Vierailija
20/54 |
19.01.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo pikamajoneesi onnistuu kyllä, mutta ainesten pitää olla SAMANlämpöisiä, ei huoneen tai sänkykamarin.

Kokonainen kananmuna, (vajaa) teelusikallinen sinappia ja 3/4 desiä oljyä sekä mausteet ja sauvalla surautus - pitäisi onnistua.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän yhdeksän