Jos teet pizzaa, mitä aineksia siihen
mieluiten laitat?
Onko tämmöinen pizza sinusta syötävää, jos siinä on salamia, pekonia, herkkusieniä, tomaattia, vähän valkosipulia, mozzarellaa ja juustoraastetta?
Kommentit (22)
En pidä herkkusienistä joten njet.
Vähän liikaa täytteitä, mutta kaikki kuulostaa hyvältä.
Itse tykkään laittaa esim. herkkusieniä, ananasta, tomaattia, pinaattia, basilikaa. Teen yleensä pizzan ilman juustoa, koska en tykkää juustosta. Laitan vain tarpeeksi tomaattikastiketta, niin se ei kuivu.
Tuplaliha on liikaa, etenkin molempien ollessa todella rasvaisia ja suolaisia. Tomaatti taas vetistää pitsan helposti. Punasipuli ja grillatut kasvikset on oma lemppari.
Tonnikalaa, ananasta, herkkusieniä ja fetajuustoa.
Söisin :) vaikka itse laitan usein hirven jauhelihaa, suppilovahveroita, tomaattia, juustoa ja sinihomejuustoa.
Me tehdään flammkuchenia mikä on lähes sama kuin pizza mutta taikina ilman hiivaa. Täytteeksi smetanaa, pekonia, haudutettua sipulia ja Münsterjuustoa
Ei. Liikaa kaikkea. Tulee ällötyssekamelska. Pitsoissa yksinkertaisuus on parasta. Eli ihan vain pari, kolme täytettä, jotka sopivat hyvin yhteen, jotta maut pääsevät esille. Ja ei eri lihojen sekoittamista keskenään.
Enkä edes syö pekonia, salamia enkä herkkusieniä.
Tykkään panostaa hyvään pohjaan ja tomaattikastikkeeseen ja yleensä tyydynkin laittamaan vain mozzarellaa ja valmiin pizzan päälle rucolaa. Erikseen on sitten ne darrapäivän mättöpizzat joihin voi tunkea kaiken tonnikalasta salamiin ja päällystää smetanalla ja muilla soosseilla.
1) tonnikala, aurajuusto, kalkkunameetvursti, tomaatti, jalapeno, punasipuli, juustoraaste
2) tomaatti, mozzarella, pesto, juusto, basilika
Salami, pepperoni, ananas, oliivi, parsa, jalopeno, valkosipuli, oregano + tupla mozzarella.
Pohja: kananmuna, juustoraaste
Täytteet: tomaattikastike (ketchup käy), kinkku tai jauheliha, pekoni, sienet, tomaattiviipaleet, paprika soirot, juustoraaste.
Kyllä tuo AP:nkin versio voi olla hyvä, mutta näin vhh-ihmiselle liikaa hiilareita kun pohja lienee se perinteinen jauhopohja
Teen itse pohjan johonka laitan kauralesettä jotta kuitupitoisempaa. Kaulin sen ohueksi pellille. Seuraava kerros makumestarin pizzapyrettä lasipurkista ohut kerros. Seuraavaksi rainbowin paseerattua tomaatti kastiketta tai jos haluaa herkullisempaa niin Mutti polpa valkosipuli ja basilika tomaattikastike, on vähän kalliimpaa. Seuraavaksi juustoraaste maun mukaan mistä tykkää tai kaapista löytyy. Päällimäksi täytteitä paistettua jauhelihaa, herkkusieniä, tonnikalaa, katkarapuja, metvurstin siivuja tai yms. mistä tykkää tai mitä kaapista löytyy. Saatan laittaa niiden päälle vielä punasipuli silppua ja mustia oliivirenkaita tai ohueksi siivutettua vuohenjuustoa tai aurajuusto silppua. Sitten vaan uuni täysille ja syön sitä piirakkaa kylmänäkin kahvin kanssa aamupalaksi. Näitä eri täytteillä pizzaa teen pellisisen joka viikko. Pari kolme päivää pysyy ihan hyvänä kylmässä jääkaapissa.
Miksi pitää alapeukuttaa toisten makumieltymyksiä? Ei kukaan niitä ole pakottamassa teidän kurkusta alas.
Vierailija kirjoitti:
Miksi pitää alapeukuttaa toisten makumieltymyksiä? Ei kukaan niitä ole pakottamassa teidän kurkusta alas.
Niimpä, eihän pizzan teossa ole kuin mielikuvitus rajana ja kokeilemalla jokainen löytää varmasti oman suosikkinsa. Makuja ja mieltymyksiä on montaa erilaista niin kuin ihmisiäkin.
Oma lemppari: Itse tehty pitzapohja, pohjalle ketsuppia ja hieman juustoa, siihen päälle punasipulia ja herkkusieniä ja niiden päälle juustoa. Uunista kun tulee niin laitan vielä ketsuppia ja kylmiä ananaksia.
Täytteeksi jauhelihaa, pekonia ja kinkkua. Päälle runsaasti juustoraastetta. Pizza on arjen erikoisherkku, joten lihaisaa ja rasvaista sen olla pitää!
Olisi syötävää, joskin nykyään syön hyvin vähän lihaa.