Nyt on hätä :S Jaanuska (?) ja muut tietävät apua kaivataan...
Eli tytöllä synttärit pikapikaa tulossa ja kone perkule poisti kaikki kirjanmerkit. Olin sinne tallentanut DAIM-piirakan ohjeen. Muistelen, että Jaanuska sen oli joskus pitkässä " suklaaherkkuja" -listassa maininnut. Eli ohje meni jotenkin niin, että ensin paistettiin piirakan pohja. Sitten jäähtyneeseen pohjaan lisättiin suklaata ja daimrakeita ja kinuskikastiketta (?) ja laitettiin pakkaseen.
Toivottavasti joku osaa auttaa, sillä teen aina tätä juhlille ja kaverit jo varmisteli että tätä tarjotaan...
-HN-
Kommentit (5)
Mutta koska se ei antanut oikeaa ohjetta kyselenkin sitä täältä :)
-HN-
Dajm-piirakka
Pohja
150 g sulatettua voita/margariinia
2,5 dl kaurahiutaleita
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl fariinisokeria
2 tl leivinjauhetta
Täyte
150 g maitosuklaata
100 g Dajm-suklaata
100 g pähkinärouhetta
2 dl kinuskikastiketta
3 rkl vehnäjauhoja
1. Sekoita pohja-ainekset taikinaksi.
2. Painele voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan (n. 24 cm).
3. Esipaista 175 asteessa n. 15 min.
4. Jäähdytä.
5. Pilko maitosuklaa ja Dajm pieniksi paloiksi.
6. Sekoita joukkoon muut täyteainekset.
7. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle.
8. Paista piirakkaa uunin keskitasolla n. 20 min eli kun reunat saavat väriä ja suklaa alkaa sulaa.
9. Jäähdytä.
10. Piirakan voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä.
11. Pakastettaessa maku vain paranee.
Jaanusk@:
Iso kiitos :) Tämä oli juuri se ohje jota hain :)
-HN-
Jäädytetty daim-torttu
pohja:
2 munaa
2dl sokeria
2tl leivinjauhetta
150g mantelijauhetta
täyte:
4dl kuohukermaa
3 keltuaista
1dl sokeria
2kpl isoa daimia (56g/kpl)
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot. Kaada voideltuun, mantelijauheella jauhotettuun irtopohjaiseen vuokaan.Paista 175asteessa 20-25min. Kypsänä tortun keskusta painuu reunoja alemmas, jolloin jää pesä täytettä varten.
Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Lisää pieniksi murennetut daimit. Kaada täyte torttupohjan päälle. Laita muutamaksi tunniksi pakastimeen. Ota pakastimesta n.20min ennen tarjoamista.