Miksi isoissa ruokaloissa, esim. Kouluissa, riisipuuro on aina niin hyvää?
Miten se valmistetaan kun kotona tehty ei ole koskaan saman makuista?
Kommentit (11)
Se vaikuttaa sellaiselta "märemmältä". Ehkä käytetty enemmän nestettä, kotona tehdyt on usein vähän kuivaa, yök.
Siihen pitää lisätä sekä suolaa että sokeria. Ja kannattaa keittää puurokattilassa, ettei yhtään pala pohjaan ja jää palaneen sivumaku.
En tiedä jos puuro usein tehdään laktoosittomaan maitoon. Sehän on makeampaa.
Jaa. Mun mielestä riisipuuro on aina pahaa, kaikkialla. Joten turhaanpa tulin tähän kommentoimaan. 😉
Se haudutetaan uunissa. Kaverin kikka oli tehdä puuro veteen ja lisätä sitten lopuksi (laktoositonta) kermaa, jolloin puurosta tulee vähän löysempää ja tuhdin tuntuista.
Ei siinä puurossa mitään ihmeellistä ole - se on se valmiiseen pöytään pääsemisen mystiikka kun siinä maistuu.
T: kokki evp
Kotipuuro on parempaa, teen kulutusmaitoon vesihauteessa.
Koulun yms riisipuuro maistuu joskus hiutalepuurolta. Toki kaneli ja sokeri tekevät siitäkin syötävää.
Kun puuro keitetään isossa padassa, niin silloin siinä on enemmän makuaineita! MOT
Osta haudutuskattila niin saat samanlaista puuroa.
Vierailija kirjoitti:
Osta haudutuskattila niin saat samanlaista puuroa.
Haudekattila on täyspaska! Paksupohjainen teräskattila ja hetki seisoskelua hellan ääressä niin homma toimii.
Voi, punainen aito, pitkä haudutusaika
. Terv entinen koulun keittäjä
Koulun puuron salaisuus on pitkä haudutusaika. Teko aloitetaan seitsemältä ja ruokailu alkaa n. 10.30. Muuten se on ihan tavallisista aineista tehty (maito, riisi) ja ainakin täällä keitetään padassa.
Kyllä mun kotona tekemä puuro on oikein hyvää.