Oletko tehnyt leipää oikeaan juureen? Harrastaako joku täällä tämmöistä? Vinkkejä?
Onko leipäjuurellasi tarina tai jopa nimi?
Laitoin pari päivää sitten alulle ensimmäisen juuren ruisjauhosta. Se kuplii jo ja haisee aika jännältä...
Voinko sekoittaa sitten siihen ruistaikinaan sitten esim. ohrajauhoa?
Kommentit (6)
Ruisjauhoilla onnistuu juuri helposti ilman mitään apuja, omenaa voi raastaa pohjaan, jos on alkuun eloton näin ilmojen kylmettyä, ruokkia pitää muutaman kerran vuorokaudessa, perjantaina pääsee leipomaan.
Vierailija kirjoitti:
Ruisjauhoilla onnistuu juuri helposti ilman mitään apuja, omenaa voi raastaa pohjaan, jos on alkuun eloton näin ilmojen kylmettyä, ruokkia pitää muutaman kerran vuorokaudessa, perjantaina pääsee leipomaan.
Siis jos aloittaa tänään, niin viikonlopuksi ehtii.
Vierailija kirjoitti:
Koitin tehdä joskus leipää neliöjuureen. Valitettavasti juuri meni negatiiviseksi ja lopputulos oli aika imaginäärinen.
Eheh. (sorry)
Se oli selvästi väärä juuri. Koita kuutiojuurta seuraavaksi. Veikkaan myös, että jokin meni ainesosien suhteessa pieleen, jos tulos meni imaginääriseksi.
(En voinut olla jatkamatta. Tästä saisi varmasti aikaan hienon yhtälön.)
ap
Onhan niitä legendoja vanhoistakin juurista. On vaan Marttojen höpinöitä. Ei perustu tieteeseen.
Meillä on vanha juuri.
Pappilan piika laittoi sen tulemaan Lapuan taistelun jälkeisinä päivinä. On siitä lähtien kulkenut suvussa.
Koitin tehdä joskus leipää neliöjuureen. Valitettavasti juuri meni negatiiviseksi ja lopputulos oli aika imaginäärinen.
Eheh. (sorry)