VOiko leivinjauhetta korvata kuivahiivalla tai ruokasoodalla? Marjapiirakkaan (johon jo asken muuta kyselin, kiitos neuvoista!) tulisi 4tl leivinjauhetta, mutta nyt huomasin, etta
se on oikeastaan loppu. Noita kuivahiivaa ja soodaa löytyisi, mutta voisikohan niillä korvata leivinjauhetta ilman, että leipomus kärsii?
Kommentit (7)
Suosittelisin nyt kauppaa/leipomoa, jos osaaminen on tuota tasoa.
Raparperipiiras
Piirasvuoallinen.
2,5 dl jauhoja
1,5 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
0,5 l leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
1 muna
75 g sulaa margariinia
1 prk kermaviiliä (tai 2 dl piimää)
Päälle pilkottua raparperia + vähän sokeria.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja margariini. Lisää kermaviili. Hämmennä kevyesti sekaisin.
Kaada taikina (jonka kuuluukin olla melko löysää) leivitettyyn piirakkavuokaan, laita päälle raparperit tai muu hapan täyte, ripottele hieman sokeria päälle. Paista 200 asteessa noin 30 min.
sooda käy ihan yhtä hyvin, olen kokeillut.
Tänään juuri ajattelin tehdä raparperipiirasta tuolla ohjeella, mutten löytänyt sitä reseptieni kätköistä. KIITOS KIITOS! Miten arvasitkin että tuota mä just tarvitsin!
mutta ruokasoodaa voit. sinun pitää kuitenkin lisätä joku hapan juttu, kuten esim. piimä jotta sooda toimisi.
kun koko ajan sun pitää käydä täältä kyselemässä neuvoja.
sooda siis sitten? ja laitanko 4tl:n leivinjauhetta tilalle 4tl soodaa vai riittääkö vähempi? ja voiko tuon kermaviilin laittaa ihan vain lisänä taikinaan, vai tuleeko liika löysää? en oikein keksi, mitä ottaisin ohjeesta sen tilalta poiskaan, kun ohjeessa ei mitään nestettä ole, no sulatettua voita ja kananmunaa, laittaisko niitä vähän vähempi sitten? kiitos jos joku jaksaa vastata...