Navetan makuinen punaviini
Olin tänään ystäväni kanssa nauttimassa punaviiniä hyvän keskustelun lomassa. Tilasimme lasilliset marjaisaa keskitäyteläistä viiniä, joka maistui ihan navetalle! Oletteko maistaneet navetan makua viinissä ja tietääkö joku mistä maku johtuu?
Kommentit (12)
Johtuu siitä että viiniköynnöksiä on lannoitettu lehmän p.as.kalla. Makuu menee melko suoraan rypäleisiin.
Itse en osaa sanoa miltä navetta maistuisi, joten hyvin paljon mahdollista.
Itse en ole maistanut navetan makua viineissä, mutta punainen Woodpecker-siideri, aikoinaan, oli minusta just navetan makuinen.
Vierailija kirjoitti:
En, mutta tallin olen. Nämä ovat ihan oikeita maistelijoiden käyttämiä kuvauksia.
Ranskalaisissa siidereissä on usein aistittavissa juurikin tuo tallinen aromi.
Siis sellainen maku joka on verrattavissa hajuun tulee kun astuu navettaan..vähän kuin sitä lantaa olisi siinä viinin seassa
Itseasiassa tiedän:
Brettanomyces (hevostalli, riippunut liha, savu, neilikka)
Ahh, Brettanomyces. Tuo erityinen hiivasienten perhe. Ranskalaiset haluavat kutsua Rhonen laakson punaviinien hevostallin tuoksua terroirin tuotteeksi, kun taas uuden maailman viinin tuottajat kutsuvat Brett-viinejä virheellisiksi. Brettanomyces-sienet puolestaan asuvat viininvalmistusvälineistössä, ja lisääntyvät päästessään kontaktiin hapekkaan viinin kanssa. Tässä vaiheessa viiniin tulee Brettanomyces-sienen antamia aromiyhdisteitä.
Paikoittain tuota sientä on kaikkialla ja viinit maistuu siltä. Joko hyväksyvät lantaisuuden maussa tai lopettavat viinin tekemisen, valitsivat jälkimmäisen.
Hienoa tulla pätemään googlesta löydetyllä tiedolla ja vielä väittäen, että tietää =D
Mä taas oon maistanut joululaatikon makuista lonkeroa! Laitila valmistaa sitä.
En, mutta tallin olen. Nämä ovat ihan oikeita maistelijoiden käyttämiä kuvauksia.