Hyvä "maidonkorvike" ruuanlaittoon?
Mitä suosittelisitte esim. perunamuusiin tavallisen maidon tilalle?
Kommentit (17)
Perunamuusiin laittaisin öljyä ja kananmunan keltuaisen.
Perunoiden keitinvesi riittää perunamuusiin.
Makua ateriaan antaa se, mitä tarjotaan perunamuusin kanssa.
Eihän tavallisiinkaan keitettyihin perunoihin pistettä kermaa, vaan kastike ja muut lisäkkeet antavat maun.
Muusiin ei laiteta muuta kuin voita ja tarvittaessa vähän perunoiden keitinvettä, jos muusi muuten on liian paksua. Maito ei kuulu muusiin.
Mihin muusiin maitoa käytäisit? Pussimuusiinko? Itse tehtyyn perunamuusiin ei tule maitoa lainkaan.
Kauramaito kestää keittämistä, mutta sehän ei ole maitoa. Mikä on se tarve,johon korviketta kaipaat?
Kyllä jotkut kokit käyttävät maitoa muusin ohentamiseksi ja lopuksi vielä lisätään pikkupala voita.
Noin tehty muusi on tosi herkkua, mutta ei tietenkään sovi niille, joilla on maitoproteiini allergia.
Kirkastettu voi ja keltuainen ovat suosikkejani, vaikken maitoa kartakaan. Voin voi kirkastaa itsekin, jos ei ole sitä sorttia, joka menee proteiinihippusestakin anafylaktiseen shokkiin.
Muusin reseptejä on lukuisia.
Kukaan ei voi sanoa, että kuuluuko siihen vesi vai maito, mutta selailemalla erilaisia keittokirjoja, löydätte aivan varmasti reseptejä, joissa muusiin lisätään maitoa keitinveden sijasta.
Myös netissä näitä ohjeita. Ja tokihan maito antaa täyteläisemmän maun, kuin pelkkä keitinvesi.
Joten älkää tulko tänne sanomaan, että jokin ei kuulu johonkin, vain siksi, että ette itse tee niin, tai ette tiedä asiasta.
Laitan muusiin yleensä lämmitettyä maitoa ja vähän margariinia tai voita ja tähän kaipailisin vaihtoehtoa kun maito ei enää oikein käy. Pussimuuseja en harrasta :)
Soijamaitoa kokeilin mutta on aivan liian makeaa.
-ap
Vierailija kirjoitti:
Laitan muusiin yleensä lämmitettyä maitoa ja vähän margariinia tai voita ja tähän kaipailisin vaihtoehtoa kun maito ei enää oikein käy. Pussimuuseja en harrasta :)
Soijamaitoa kokeilin mutta on aivan liian makeaa.
-ap
Kauramaito. Tai sitten kaura"ruokakerma" vedellä ohennettuna.
Vierailija kirjoitti:
Laitan muusiin yleensä lämmitettyä maitoa ja vähän margariinia tai voita ja tähän kaipailisin vaihtoehtoa kun maito ei enää oikein käy. Pussimuuseja en harrasta :)
Soijamaitoa kokeilin mutta on aivan liian makeaa.
-ap
Enemmän voita ja keitinlientä ohentamaan.
Vierailija kirjoitti:
Muusiin ei laiteta muuta kuin voita ja tarvittaessa vähän perunoiden keitinvettä, jos muusi muuten on liian paksua. Maito ei kuulu muusiin.
Voi ja maito on samasta lähtöisin, eli tuossa siis neuvo olisi margariini?
Itse käytän monessa pelkkää lihalientä, esim laatikot. Kaurakerma on hyvä, siihen missä normaalisti käytetään kermaa. Riisipuuro kauramaitoon, muut puurot aika lailla veteen. Perunamuusi kaurakermaa, keitinlientä ja margariinia. Kaurakerma toimii siinä jostain syystä kauramaitoa paremmin. Soijaa tai riisimaitoa en juuri käytä. Kookoskermaa kyllä, mutta se muuttaa makua. Mantelimaito, muuttaa makua, mutta olis varmaan hyvä, vaikka silkkisen puuroon?? En tiedä, ainakin jälkiruokiin.
Kauraversiot lähtenee siis kokeiluun, tänks!
-ap
Näyttää siltä, että kaurasta tehdyt tuotteet ovat parhaita maidon korvikkeita.
Alankin ostamaan sitten niitä.
Tuli hyviä vinkkejä tässä ketjussa.
- ei ap -
Kauramaitoa. Mielstäni parhaan makuinen kotimainen on Kaslink Aito.