Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hyvä "maidonkorvike" ruuanlaittoon?

Vierailija
24.09.2019 |

Mitä suosittelisitte esim. perunamuusiin tavallisen maidon tilalle?

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauramaitoa. Mielstäni parhaan makuinen kotimainen on Kaslink Aito.

Vierailija
2/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunamuusiin laittaisin öljyä ja kananmunan keltuaisen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Perunoiden keitinvesi riittää perunamuusiin.

Makua ateriaan antaa se, mitä tarjotaan perunamuusin kanssa.

Eihän tavallisiinkaan keitettyihin perunoihin pistettä kermaa, vaan kastike ja muut lisäkkeet antavat maun.

Vierailija
4/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soijamaito käy puuroon. 

Vierailija
5/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muusiin ei laiteta muuta kuin voita ja tarvittaessa vähän perunoiden keitinvettä, jos muusi muuten on liian paksua. Maito ei kuulu muusiin.

Vierailija
6/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mihin muusiin maitoa käytäisit? Pussimuusiinko? Itse tehtyyn perunamuusiin ei tule maitoa lainkaan.

Kauramaito kestää keittämistä, mutta sehän ei ole maitoa. Mikä on se tarve,johon korviketta kaipaat?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä jotkut kokit käyttävät maitoa muusin ohentamiseksi ja lopuksi vielä lisätään pikkupala voita.

Noin tehty muusi on tosi herkkua, mutta ei tietenkään sovi niille, joilla on maitoproteiini allergia.

Vierailija
8/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kirkastettu voi ja keltuainen ovat suosikkejani, vaikken maitoa kartakaan. Voin voi kirkastaa itsekin, jos ei ole sitä sorttia, joka menee proteiinihippusestakin anafylaktiseen shokkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muusin reseptejä on lukuisia.

Kukaan ei voi sanoa, että kuuluuko siihen vesi vai maito, mutta selailemalla erilaisia keittokirjoja, löydätte aivan varmasti reseptejä, joissa muusiin lisätään maitoa keitinveden sijasta.

Myös netissä näitä ohjeita. Ja tokihan maito antaa täyteläisemmän maun, kuin pelkkä keitinvesi.

Joten älkää tulko tänne sanomaan, että jokin ei kuulu johonkin, vain siksi, että ette itse tee niin, tai ette tiedä asiasta.

Vierailija
10/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Iskukuumennettu maito tai kerma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan muusiin yleensä lämmitettyä maitoa ja vähän margariinia tai voita ja tähän kaipailisin vaihtoehtoa kun maito ei enää oikein käy. Pussimuuseja en harrasta :)

Soijamaitoa kokeilin mutta on aivan liian makeaa. 

-ap 

Vierailija
12/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitan muusiin yleensä lämmitettyä maitoa ja vähän margariinia tai voita ja tähän kaipailisin vaihtoehtoa kun maito ei enää oikein käy. Pussimuuseja en harrasta :)

Soijamaitoa kokeilin mutta on aivan liian makeaa. 

-ap 

Kauramaito. Tai sitten kaura"ruokakerma" vedellä ohennettuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitan muusiin yleensä lämmitettyä maitoa ja vähän margariinia tai voita ja tähän kaipailisin vaihtoehtoa kun maito ei enää oikein käy. Pussimuuseja en harrasta :)

Soijamaitoa kokeilin mutta on aivan liian makeaa. 

-ap 

Enemmän voita ja keitinlientä ohentamaan.

Vierailija
14/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Muusiin ei laiteta muuta kuin voita ja tarvittaessa vähän perunoiden keitinvettä, jos muusi muuten on liian paksua. Maito ei kuulu muusiin.

Voi ja maito on samasta lähtöisin, eli tuossa siis neuvo olisi margariini?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse käytän monessa pelkkää lihalientä, esim laatikot. Kaurakerma on hyvä, siihen missä normaalisti käytetään kermaa. Riisipuuro kauramaitoon, muut puurot aika lailla veteen. Perunamuusi kaurakermaa, keitinlientä ja margariinia. Kaurakerma toimii siinä jostain syystä kauramaitoa paremmin. Soijaa tai riisimaitoa en juuri käytä. Kookoskermaa kyllä, mutta se muuttaa makua. Mantelimaito, muuttaa makua, mutta olis varmaan hyvä, vaikka silkkisen puuroon?? En tiedä, ainakin jälkiruokiin.

Vierailija
16/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kauraversiot lähtenee siis kokeiluun, tänks! 

-ap

Vierailija
17/17 |
24.09.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näyttää siltä, että kaurasta tehdyt tuotteet ovat parhaita maidon korvikkeita.

Alankin ostamaan sitten niitä.

Tuli hyviä vinkkejä tässä ketjussa.

- ei ap -