LUETELLAANKO HELPPOJA SYKSYISIÄ UUNI-RUOKIA!!
Kommentit (20)
Pieni pala paistia, käräytä pannulla, laita pataan, muutama pippuri, porkkana, sipuli, vettä.
Uuniin muhimaan.
Kaalilaatikko. Just on leivinuunissa.
HK:n sininen. Ranskalaiset.Pannukakku.
Ohrapuuro uunissa yön yli haudutettuna
Kiusaukset: jauheliha, kinkku, kebab, broileri
Makaroonilaatikko. 200g per häävieras.
Helppo ja hyvä lidlin valmismuusista. 1,5dl kiehuvaa vettä, 7,5dl maitoa, 2 pussia lidlin muusijauhetta, suolaa, mausteita maun mukaan. vähintään 600g jauhelihaa,1-2 sipulia silputtuna, 3 rkl ketsuppia, 2rkl bbq-kastiketta, 3dl vettä. muusin sekaan 3 kananmunaa, 3 rkl voita, 3-5dl maitoa, näet itse miten juoksevaa haluat.
Tee muusi, ruskista jauheliha, lisää sipuli ja vesi ja mausteet, saa antaa paistua hetken. laita puolet muusista vuokaan, sen päälle kastike ja loput muusista, päälle voi laittaa korppujauhoja. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia, että pinta ruskettuu nätistisi
Vierailija kirjoitti:
Helppo ja hyvä lidlin valmismuusista. 1,5dl kiehuvaa vettä, 7,5dl maitoa, 2 pussia lidlin muusijauhetta, suolaa, mausteita maun mukaan. vähintään 600g jauhelihaa,1-2 sipulia silputtuna, 3 rkl ketsuppia, 2rkl bbq-kastiketta, 3dl vettä. muusin sekaan 3 kananmunaa, 3 rkl voita, 3-5dl maitoa, näet itse miten juoksevaa haluat.
Tee muusi, ruskista jauheliha, lisää sipuli ja vesi ja mausteet, saa antaa paistua hetken. laita puolet muusista vuokaan, sen päälle kastike ja loput muusista, päälle voi laittaa korppujauhoja. Paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia, että pinta ruskettuu nätistisi
hups, tuo 3-5 dl maitoa lipsahti toisesta reseptistä, se ei kuulu tähän
Suolattu possunlapa pataan, päälle ropsaus pippuria, maun mukaan siirappia tai hunajaa ja muutama valkosipulin kynsi. Padan kansi kiinni ja uuniin 100 asteeseen vähintään viideksi tunniksi. Jos on niin iso pata ettei lapaa tarvi paloitella, suurin vaiva tulee siitä kun poistaa sen muovipakkauksen sen lavan ympäriltä.
Vierailija kirjoitti:
Suolattu possunlapa pataan, päälle ropsaus pippuria, maun mukaan siirappia tai hunajaa ja muutama valkosipulin kynsi. Padan kansi kiinni ja uuniin 100 asteeseen vähintään viideksi tunniksi. Jos on niin iso pata ettei lapaa tarvi paloitella, suurin vaiva tulee siitä kun poistaa sen muovipakkauksen sen lavan ympäriltä.
Lisäksi pataan pari sipulia lohkoina, perunat ja porkkanat lohkoina. Voi laittaa myös punajuurta, bataattia jne. Juureksia. Tulee kaikki samassa.
Liha-juurespata. Paloiteltua lihaa ( hirveä, halpaa possua tai vaikka karjanlanpaistia) 250-asteiseen uuniin ruskistumaan siksi aikaa kun kuorii ja pilkkoo juurekset, sipulit ja perunat. Sen jälkeen uuni 150 asteeseen ja kaikki ainekset + mausteet pataan ja unohdetaan uuniin niin pitkäksi aikaa, että kaikki on kypsää.
Tämä taitaa olla kovin suosittu, kun tässä ketjussa on jo useampi versio.
Stifado on tosi maukasta. Tässä yksi resepti: https://www.k-ruoka.fi/reseptit/stifado-eli-kreikkalainen-lihapata
Suosittelen käyttämään punaviiniä, vaikka ohjeessa mainitaankin vesi mahdollisena korvikkeena. Punaviini tuo ruoan makuihin ihanaa syvyyttä.
Vierailija kirjoitti:
Liha-juurespata. Paloiteltua lihaa ( hirveä, halpaa possua tai vaikka karjanlanpaistia) 250-asteiseen uuniin ruskistumaan siksi aikaa kun kuorii ja pilkkoo juurekset, sipulit ja perunat. Sen jälkeen uuni 150 asteeseen ja kaikki ainekset + mausteet pataan ja unohdetaan uuniin niin pitkäksi aikaa, että kaikki on kypsää.
Tämä taitaa olla kovin suosittu, kun tässä ketjussa on jo useampi versio.
Jep, teen just tällaista ja salaisuuteni on pekoni, herkkusienet, tomaattipyree ja timjami. Saa olla mitä vaan edullista lihaa kaveriksi + fondikuutio makua antamaan. Lopuksi vielä purkki kermaa ja leipäjuustoa sekaan. Ai että. Täytyykin taas tehdä joku päivä.
Maksamakkara perunaviipale laatikko.