LEVYLIHAPIIRAKKA. Miksi oletetaan, että tämä on kaikille herkkujen herkku?
Toisessa ketjussa ihmeteltiin pullan tuputtamista, levylihis on se suolainen vaihtoehto josta vain luullaan kaikkien tykkäävän!
Kommentit (43)
Se on hyvvää! Taiat olla vagina ;-)
vinyylipiirakkako? kirjoitti:
Mikä vtun levylihapiirakka?
No se pellille tehty jättikokoinen homemade lihis. 80-luvun klassikko.
Kuka olettaa ja missä olettaa? Ja miksi tämä sua haittaa?
En nyt tiedä onko herkkujen herkku, mutta hyvää se on.
Toinen kammotus on lämpimät voileivät, en tahdo paahtoleipää jonka päällä kilo sulaa juustoa ja kuumaa ketsuppia...
Monilla, siis ainakin 70/80-luvulla syntyneillä näihin varmaan liittyy jokin lapsuusnostalgia, pakko saada vaikkei olisi kummoista. Kun tulee mieleen lauantai, sauna, keltainen jaffa ja äiti.
Pitsa. Pasteijat. Levylihis. Pulla. Mokkapalat.
Nämä ovat niitä josta kieltäytyminen aiheuttaa utelun oletko laihiksella vaiko kenties raskaana? Sillä kaikkihan tykkää pitsasta ja mokkapaloista ! New flash: eivät tykkää.
Lapsena ja nuorena tykkäsin, kun kotitaloustunnilla sitä tehtiin. Aikuisena tein sitä kerran itse pellillisen ihan innoissani, mutta parin palan jälkeen enää tehnyt mieli. Se on liian raskasta ja rasvaista.
Tuoreesta pullasta kyllä tykkään, varsinkin kahvin kanssa. Tosin harvoin syön pullaakaan.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Ainakin lohilihapiirakka on ihan arvostettu ruoka, jopa tuolla huippukokkien kärjessä. Se taitaa olla tosin alunperin venäläinen ruoka. Sisällä siis lohta, keitettyä kananmunaa ja olikohan riisiäkin
En ole koskaan ennen kuullut levylihapiirakasta. Oon syntynyt 80-luvun alkupuolella.
Olen 41 v ja ilmeisesti jossain tynnyrissä kasvanut, koska en ole koskaan syönyt levylihapiirakkaa ja kuulenkin siitä nyt ensimmäinen kerran! Kasari klassikkoko oikeasti? Taidettiin olla liian maalaisia että tuollaisia olisi syöty.
Toinen on nachopelti. Tältä en sentään ole välttynyt, koska se on esiintynyt muutaman viime vuoden joka pe ja la jonkun somekuvissa, mutta ei ole silti tullut itse tehtyä. Se näyttää... No ei ainakaan herätä ruokahalua.
vinyylipiirakkako? kirjoitti:
Mikä vtun levylihapiirakka?
Tämä on varmaan sukupolvijuttu. Olen syntynyt 1967 ja lapsuudessani ja nuoruudessani tämä oli parasta herkkua jota äiti teki usein esim. lauantai-illan iltapalaksi. Siis kaksi isoa ohueksi kaulittua levyä voitaikinaa, niiden väliin jauheliha-riisiseosta, ja uuniin. Myönnän että teen tätä vieläkin silloin tällöin mutta taitaa olla nuoremmalle väestölle aika tuntematon asia.
Vierailija kirjoitti:
vinyylipiirakkako? kirjoitti:
Mikä vtun levylihapiirakka?
Tämä on varmaan sukupolvijuttu. Olen syntynyt 1967 ja lapsuudessani ja nuoruudessani tämä oli parasta herkkua jota äiti teki usein esim. lauantai-illan iltapalaksi. Siis kaksi isoa ohueksi kaulittua levyä voitaikinaa, niiden väliin jauheliha-riisiseosta, ja uuniin. Myönnän että teen tätä vieläkin silloin tällöin mutta taitaa olla nuoremmalle väestölle aika tuntematon asia.
Ihana, että teet teidän perheen perinneherkkuja. Ei siinä ole mitään häpeeä. Ja tuon voitaikinan tekeminen on kuitenkin homma, mikä vie aikaakin, kun pitää kuitenkin tekeytyä aikansa. Toki valmistaikinoita on, mutta ei ne ole niin hyviä-
Meillä ei harrastettu tällaista piirakkaa ja olen syntynyt 60-luvun alkupuolella. Eikä edes vastaan ole tullut kylässä yms. Joten ei tuo mitenkään yleinen ole.
Mutta itse tein lasten ollessa pieniä pellille lihapiirakkaa ns. hiivaleipätaikina-tyyppisestä taikinasta. Rasvaton taikina ja lihapiirakan sisään raastin porkkanaa, joten oli edes jotain terveellistä siinä. Tuollainen voitakinapiirakka kuulostaa kyllä pahalta minustakin.
Mutta lauantaimakkarakupit oli kova sana lapsuudessa :D. Nyt jäisi syömättä
Voi poloista. Ap on selvästi aspergeri, muttei mikään mensatyyppi vaan niitä ''toisia''..ewwww..
Vierailija kirjoitti:
Meillä ei harrastettu tällaista piirakkaa ja olen syntynyt 60-luvun alkupuolella. Eikä edes vastaan ole tullut kylässä yms. Joten ei tuo mitenkään yleinen ole.
Mutta itse tein lasten ollessa pieniä pellille lihapiirakkaa ns. hiivaleipätaikina-tyyppisestä taikinasta. Rasvaton taikina ja lihapiirakan sisään raastin porkkanaa, joten oli edes jotain terveellistä siinä. Tuollainen voitakinapiirakka kuulostaa kyllä pahalta minustakin.
Mutta lauantaimakkarakupit oli kova sana lapsuudessa :D. Nyt jäisi syömättä
EI tuosta nyt kuitenkaan vielä kannata johtopäätöstä vetää.
Olen syntynyt 1980 ja muistan että äiti teki tätä saunanjälkeiseksi iltapalaksi ennenkuin keksi pitsan.
Vierailija kirjoitti:
Ainakin lohilihapiirakka on ihan arvostettu ruoka, jopa tuolla huippukokkien kärjessä. Se taitaa olla tosin alunperin venäläinen ruoka. Sisällä siis lohta, keitettyä kananmunaa ja olikohan riisiäkin
Taitaa lihapiirakkakin olla siltä suunnalta lähtösin. Mies tekee lihapiirakan mummonsa ohjeilla ja mummo oli karjalan evakoita.
Luulin, että tarkoitettiin sitä "pullataikinaan" tehtyä piirakkaa 😋. Mummo Karjalasta kotoisin ja äiti teki kolmea eri versiota, kaalitäytteellä, muna-riisitäytteellä ja jauhelihariisitäytteellä. Ne kaikki olivat herkkuja, paljon paljon parempia kuin voitaikinaan tehdyt. Olen syntynyt - 60 luvun puolivälissä.
Se on herkkua ja piste. Älä provoile enään piiis.