Lue keskustelun säännöt.
Miksi kaurajugurteissa on perunatärkkelystä?
Kommentit (5)
Ihan syyttä suottako kuvittelet, että elintarvikkeissa on erilaisia ainesosia? Prosessoidut ruuat koostuvat jopa kymmenistä aineista, joilla niitä sakeutetaan, värjätään, säilötään, maustetaan, jatketaan jne.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Eikös ne ole enempi kiisseleitä? Kiisseleissä perunajauho on ainakin ihan normaali ainesosa.
Perunatärkkelys on sakeuttamisaine. Kaura on pääosin hiilihydraattia, se toimii toisin kuin proteiini. Jotta hiilihydraattineste saadaan kiinteäksi, tarvitaan sakeuttajaa. Samalla tavalla tehdään kiisseli.
Samasta syystä on maitojogurteissa esim. maissitärkkelystä.
Veikkaan että sakeuttamassa