Olikos halloumissakin jotain epäeettistä tai epäterveellistä tai jotain?
Kun just olen tykästynyt omatekemääni lihattomaan halloumipastaan, niin ajattelin vain varmistaa...
Kommentit (21)
On tietysti vähintään yhtä epäeettistä kuin kaikki muutkin maitotuotteet. Vai liittyikö tähän jotenkin vielä tavallista maidontuotantoa räikeämpää eläinrääkkäystä, kuten kai parmesaaniin?
On. Ihan kaikessa on jotain "epäterveellistä" tai jonkun mukaan "epäeettistä".
Ei ole, koska lähinnä naiset syövät sitä ja se on lähtöisin paratiisimaiselta alueelta.
Halloumissa kasvaa enemmän antibioottiresistenttejä bakteereja kuin lihassa. Toki huono tuuri pitää olla että sairastuu halloumista, mutta tilastollisesti kuitenkin näin.
Halloumuumi tehdään uhanalaisista muumeista.
Kyllä minä muistelen, että siitäkin olisi kohistu joskus alkukesästä juuri grillikauden alussa. Mutten muista mikä siinä nyt sitten oli väärin.
Nii se ongelma on se, et antibioottin käyttö Kreikassa/Kyproksella on aika hurjaa Suomeen ja Ruotsiin verrattuna ( joissa todella vähäistä) ja tuskin testauskaan ihan meikäläisen vaatimustasolla joten saattaa olla ab-jäämiä.
Halloumi lienee nimisuojattu kuten feta eli jos vastaavaa löydät muulla nimellä niin tod. Näk parempi.
Vierailija kirjoitti:
Nii se ongelma on se, et antibioottin käyttö Kreikassa/Kyproksella on aika hurjaa Suomeen ja Ruotsiin verrattuna ( joissa todella vähäistä) ja tuskin testauskaan ihan meikäläisen vaatimustasolla joten saattaa olla ab-jäämiä.
Halloumi lienee nimisuojattu kuten feta eli jos vastaavaa löydät muulla nimellä niin tod. Näk parempi.
Millä nimellä myydään halloumikopioita? Mielelläni ostaisin suomalaista.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä minä muistelen, että siitäkin olisi kohistu joskus alkukesästä juuri grillikauden alussa. Mutten muista mikä siinä nyt sitten oli väärin.
Kreikassa käytetään antibioottia eläimille suht surutta eli niitä jäämiä on ulkomaisissa reilusti
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/83451e72-35b6-41c9-b5cb-a81d9c1fc359
Eli tää kohu alkukesältä
Vierailija kirjoitti:
Kyllä minä muistelen, että siitäkin olisi kohistu joskus alkukesästä juuri grillikauden alussa. Mutten muista mikä siinä nyt sitten oli väärin.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/83451e72-35b6-41c9-b5cb-a81d9c1fc359
Sieltä löytyy
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nii se ongelma on se, et antibioottin käyttö Kreikassa/Kyproksella on aika hurjaa Suomeen ja Ruotsiin verrattuna ( joissa todella vähäistä) ja tuskin testauskaan ihan meikäläisen vaatimustasolla joten saattaa olla ab-jäämiä.
Halloumi lienee nimisuojattu kuten feta eli jos vastaavaa löydät muulla nimellä niin tod. Näk parempi.
Millä nimellä myydään halloumikopioita? Mielelläni ostaisin suomalaista.
Ei varmaan varsinaista kopiota ole, Suomessa ei ole lypsyvuohia teollisuudelle asti (saati lampaita). Ihan vaan grillijuuston (Valio) nimellä löytyy samantyylistä, makueroa kai on kun on lehmänmaidosta tehty.
Tuota Valionnä grillijuustoa mä olen grillaillut kun en ole halloumia halunnut ostaa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nii se ongelma on se, et antibioottin käyttö Kreikassa/Kyproksella on aika hurjaa Suomeen ja Ruotsiin verrattuna ( joissa todella vähäistä) ja tuskin testauskaan ihan meikäläisen vaatimustasolla joten saattaa olla ab-jäämiä.
Halloumi lienee nimisuojattu kuten feta eli jos vastaavaa löydät muulla nimellä niin tod. Näk parempi.
Millä nimellä myydään halloumikopioita? Mielelläni ostaisin suomalaista.
Ei varmaan varsinaista kopiota ole, Suomessa ei ole lypsyvuohia teollisuudelle asti (saati lampaita). Ihan vaan grillijuuston (Valio) nimellä löytyy samantyylistä, makueroa kai on kun on lehmänmaidosta tehty.
Tuota Valionnä grillijuustoa mä olen grillaillut kun en ole halloumia halunnut ostaa
Kiitti vinkistä, kokeillaan sitä seuraavan kerran.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nii se ongelma on se, et antibioottin käyttö Kreikassa/Kyproksella on aika hurjaa Suomeen ja Ruotsiin verrattuna ( joissa todella vähäistä) ja tuskin testauskaan ihan meikäläisen vaatimustasolla joten saattaa olla ab-jäämiä.
Halloumi lienee nimisuojattu kuten feta eli jos vastaavaa löydät muulla nimellä niin tod. Näk parempi.
Millä nimellä myydään halloumikopioita? Mielelläni ostaisin suomalaista.
Olisko grillijuusto?
Kreikasta tuotu, älä osta mitään kreikkalaista.
Vierailija kirjoitti:
Kreikasta tuotu, älä osta mitään kreikkalaista.
Niiden pitäisi toimittaa meille ilmaiseksi halloumia, kun saivat niitä lainoja silloin... mites Jutan takuutukset...?
Nuo juustothan tehdään Kyproksella käsin, ja ne vuohet laiduntavat luomukasveja ja -yrttejä.
Tuon juuston vuoksi kyproslaiset naiset ovat hoikkia ja heillä on hyvä iho. Parasta proteiinia ikinä.
t. Kyproksella asunut
Se on se antibioottien käyttö, todennäköisesti on jäämiä kun tuollapäin maailmaa käyttö on huoletonta. Suomalaisissa maitotuotteissa sitä vaaraa ei ole sillä antibiootteja käytetään vain oikeaan tarpeeseen ja joka ikinen maitokuorma tutkitaan antibioottien varalta.
Epäeettistä se on, jos ei halua käyttää eläinperäisiä tuotteita eettisistä syistä. Jos syöt muutenkin juustoa, niin ei halloumi ole sen parempi tai pahempi vaihtoehto kuin muutkaan juustot. Epäterveellistä on korkea suolapitoisuus.