Minkälaisen salaatin tekisit jos pääruokana on lampaan kyljyksiä
Kommentit (20)
Kukkakaalitsatzikin voimakkaalla valkosipulilla
Vierailija kirjoitti:
Jäävuorisalaatti kokonaisilla valkosipulin kynsillä ja oliiveilla, neitsytoliiviöljyä.
Fetajuustoa myös (tai sitä valion jäljitelmää).
Leipäjuustolla ja viinirypäleillä vaikka.
Edellinen hyvä ehdotus.
Tekisin mahdollisimman vihreän salaatin pariksi lampaankyljysten ihanalle rasvaisuudelle ja vahvalle maulle. Esim. jäävuorisalaatti, rucola, vähän avocadoa, vihreätä paprikaa, punasipuli, nuo em. oliivit ja jos haluat niin feta ja valkosipuli (marinoituja valkosipulinkynsiä?) ja sitten öljy-viinietikka -kastike.
Kevyt kasvissalaatti lampaan rasvaisuuden vastapainoksi. Hapon ottaisin ehkä ennemminkin sitruksista kuin etikasta.
Itsekin niin mielikuvitukseton että jonnekin kreikkalaistyyliseen salaattiin se varmaan johtaisi. Varsinkin jos ne kyljyksetkin tekee perinteisesti valkosipuli, rosmariini ja oliiviöljy linjalla. Tuohon kalamataoliiveilla terästetty feta salaatti on varma ratkaisu.
Jos taas ajattelit jotain minttujugurttia kastikkeeksi vaihtoehtoa, vaaleista meloneista tehty salaatti voisi olla mielenkiintoinen lisuke.
Italian salaatit ja hapankaalia kannattaa unohtaa kaikissa vaihtoehdoissa. Ne kelpaa kyllä rasvaisen sian kanssa.
Vihersalaatin, mihin tulisi vaikka greippiä hapokkuutta antamaan.
Lantturaastetta, rusinoita, fetaa, hieman porkkanan paloja ja päälle viinietikka-minttu -kastikkeen. Kastikkeeseen mausteeksi myös hieman korianteria antamaan erottuvaa makua.
Jotain kirpakkuutta tarvitsee minusta. Esim. Reilusti vihreitä papuja (pakastetut käy), lehtiselleriä, valkoisia papuja, paljon rucolaa. Kastikkeeseen oliiviöljyä, reilusti sitruunaa ja valkosipulia, suolaa, mustapippuria. Lisäksi laittaisin esim. raakana viipaleina oliiviöljyssä ruskehtaviksi paahdettuja perunoita, jotka on maustettu suolalla ja oreganolla.
Vierailija kirjoitti:
Lantturaastetta, rusinoita, fetaa, hieman porkkanan paloja ja päälle viinietikka-minttu -kastikkeen. Kastikkeeseen mausteeksi myös hieman korianteria antamaan erottuvaa makua.
Tämä kyllä taitaisi aika harvan makuun olla. Lantturaaste on monelle aika epämieluisaa, samoin rusinainhoisia on paljon. Ja tuo makuyhdistelmä on kylä aika eksoottinen jopa itselleni, vaikka sinänsä kaikkia aineita syönkin mitä tuossa on.
Rucolaa, valkosipulimajoneesia, fetaa, kurkkua, tomaattia, oliiviöljyä, sitruunaa, mustapippuria ja suolaa.
Muutamaa erilaista salaattia (frisee/romaine/babypinaatti...), punasipulia, silputtua minttua, granaattiomenaa, fetaa muruina (ei liikaa) ja joku vinegretti
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Lantturaastetta, rusinoita, fetaa, hieman porkkanan paloja ja päälle viinietikka-minttu -kastikkeen. Kastikkeeseen mausteeksi myös hieman korianteria antamaan erottuvaa makua.
Tämä kyllä taitaisi aika harvan makuun olla. Lantturaaste on monelle aika epämieluisaa, samoin rusinainhoisia on paljon. Ja tuo makuyhdistelmä on kylä aika eksoottinen jopa itselleni, vaikka sinänsä kaikkia aineita syönkin mitä tuossa on.
Lantturaaste rusinoilla oli 80-luvulla kouluissa hyvin yleinen lisäke ja itseasiassa on aika hyvää. Et siis taida olla neljänkympin tienoilla, koska kerrot yhdistelmän olevan "eksoottinen". Toki siinä ei silloin ollut fetaa ja kastiketta, että hieman laimeampi makuyhdistelmä oli.
ohis
Kirkaslieminen perunasalaatti - ei muuta tarjolle, paitsi kahvikastike lammakselle.
En jaksanu lukea muiden ehdotuksia mutta oma on Roomansalatti, kirsikkatomaatti, kurkku, punasipuli, vuohenjuusto, oliivi.
Grillattua vuohenjuustoa, granaattiomenaa, rucolaa, vadelmavinaigrettea ja saksanpähkinää.
Jäävuorisalaatti kokonaisilla valkosipulin kynsillä ja oliiveilla, neitsytoliiviöljyä.