Kirjolohifileesuikaleissa viim.käyttöpäivä eilen, voinko tehdä sitä silti nyt!
Kommentit (5)
Omalla vastuulla, jos suikaleet eivät raakana haise oudolta, mutta valmistamaasi ruokaa ei saa antaa lapsille, vanhuksille tai sairaille.
Kyllä mä tekisin.
Mutta älä tarjoa kenellekään raskaana olevalle. Itse ilmeisesti et ole.
Listeriaan on pieni mahdollisuus. Perusterveelle aikuiselle asia ei ole ongelma, mutta älä tosiaan riskiryhmille tarjoile enää.
Käytännössä elintarviketeollisuus on varannut noihin lisäaikaa muutaman päivän. Eli ei pamahda pilaantuneeksi sillä kellonlyömällä, kun vuorokausi vaihtuu.
Jos olet oikein kalasuikaleita säilyttänyt, niin ihan rauhassa voit käyttää vielä tänään ja huomennakin.
Kirjolohi ei ole edes oikeaa lohta. Sen kalan tieteellinen nimi on sateenkaarirautu (eng. rainbow trout). Kekkonen nimesi kalan uudelleen "kirjoloheksi" jotta kotimaiset kasvattajat saisivat sitä helpommin kaupaksi. Siitä puuttuu mm. runsaasti laadukkaita omega 3-rasvahappoja verrattuna oikeaan loheen.
Itse tekisin, jos aistinvaraisesti ei oo mitään vikaa.