Onko sokeri rasvaa vaarallisempaa?
Olen pohtinut nyt näitä ravintosuosituksia. Vanhempani ovat hoikkia, ja liikunnallisia ja välttävät rasvaa kaikin tavoin mutta syövät joka päivä sokeria. Kaikki vähärasvaista, rasvatonta ja Benecolia jne. On verenpainetautia, kolesterolia, yksi sydänkohtaus. Ikää 65. Voisiko näitä parantaa jättämällä sokerin ja lisäämällä rasvaa? Kokemuksia, tutkimuksia puolesta ja vastaan?
Kommentit (46)
Ihminen ei tarvitse sokeria, rasva sen sijaan on välttämätöntä. Ehkä siitä voi jotain päätellä.
Sokeri muuttuu rasvaksi, joten kuka näistä nyt selvän ottaa?
Ei sokerilta voi välttyä, jos meinaa syödä muutakin kuin öljyä ja ihraa. Jos tarkoituksenasi on kysyä onko ruokosokeri jotenkin välttämätöntä, niin ei todellakaan. Vaarallisuuteen ei myöskään kukaan voi vastata yksioikoisesti.
Itse jätin sokerin vähiin (vain marjojen, kasvisten ja maitotuotteiden hiilareita) ja lisäsin rasvan käyttöä. Kaikki veriarvot ovat nyt paremmat. En tajua, miksi tästä ei puhuta enemmän!
Vierailija kirjoitti:
Ihminen ei tarvitse sokeria, rasva sen sijaan on välttämätöntä. Ehkä siitä voi jotain päätellä.
Toki sen rasvan pitää olla hyvää rasvaa. Eläinrasvaa, ei siemenöljyjä tai margariineja.
On vaarallisempaa. Rasvasta ei WHO ole varoittanut, mutta sokerista on. Transrasva on ainoa poikkeus sääntöön.
Vierailija kirjoitti:
Itse jätin sokerin vähiin (vain marjojen, kasvisten ja maitotuotteiden hiilareita) ja lisäsin rasvan käyttöä. Kaikki veriarvot ovat nyt paremmat. En tajua, miksi tästä ei puhuta enemmän!
En ole mitannut veriarvoja mutta vointi on parempi ja painokin on tulossa alas :)
No jos vertaa vaikka rasvaista kalaa ja karkkia, niin todennäköisesti kala on terveellisempää.
Vierailija kirjoitti:
No jos vertaa vaikka rasvaista kalaa ja karkkia, niin todennäköisesti kala on terveellisempää.
Kalastahan ei tässä ketjussa puhuta.
Vierailija kirjoitti:
No jos vertaa vaikka rasvaista kalaa ja karkkia, niin todennäköisesti kala on terveellisempää.
Karkista suurin osa on siasta irtikeitettyä gelatiinia.
Kala on yksi rasvaisimmista ruuista, kuten esim. lohi.
Kala sisältää runsaasti hyviä rasvoja.
Ainakin diabeetikoille, rasva on vaarallista, silti voi syödä toisinaan sokerisia leivonnaisia ja hedekmiä.
Sianrasva pitää seisokin kunnossa. Kokeileppa samaa sokerilla :D
Vierailija kirjoitti:
Kala on yksi rasvaisimmista ruuista, kuten esim. lohi.
Kala sisältää runsaasti hyviä rasvoja.Ainakin diabeetikoille, rasva on vaarallista, silti voi syödä toisinaan sokerisia leivonnaisia ja hedekmiä.
Diabeetikoille nimenomaan oikea rasva on hyväksi. Sokeriset leivonnaiset ja hedelmät ei kuuluu diabeetikon ruokavalioon.
Diabeetikolle oikeanlainen rasva ei todellakaan ole vaarallista, jessus mitä skeidaa.
Vierailija kirjoitti:
Diabeetikolle oikeanlainen rasva ei todellakaan ole vaarallista, jessus mitä skeidaa.
Eläinperäinen rasva nostaa verensokeria. Siksi diabeetikon täytyy syödä rasvattomia maitotuotteita ja vaihtaa kovat rasvat (voi) pehmeisiin (margariini, oliiviöljy jne). Ihan perustietoa tämä, jos on vähääkään diabeteksen hoitoon perehtynyt.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Diabeetikolle oikeanlainen rasva ei todellakaan ole vaarallista, jessus mitä skeidaa.
Eläinperäinen rasva nostaa verensokeria. Siksi diabeetikon täytyy syödä rasvattomia maitotuotteita ja vaihtaa kovat rasvat (voi) pehmeisiin (margariini, oliiviöljy jne). Ihan perustietoa tämä, jos on vähääkään diabeteksen hoitoon perehtynyt.
No sinä et ole ainakaan sitten perehtynyt.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Diabeetikolle oikeanlainen rasva ei todellakaan ole vaarallista, jessus mitä skeidaa.
Eläinperäinen rasva nostaa verensokeria. Siksi diabeetikon täytyy syödä rasvattomia maitotuotteita ja vaihtaa kovat rasvat (voi) pehmeisiin (margariini, oliiviöljy jne). Ihan perustietoa tämä, jos on vähääkään diabeteksen hoitoon perehtynyt.[/quote
Höpö höpöä tuo. Tosin Suomessa taidetaan virallisesti noin vielä opettaa. Muuttunee muun maailman perässä muutaman vuoden kuluttua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Diabeetikolle oikeanlainen rasva ei todellakaan ole vaarallista, jessus mitä skeidaa.
Eläinperäinen rasva nostaa verensokeria. Siksi diabeetikon täytyy syödä rasvattomia maitotuotteita ja vaihtaa kovat rasvat (voi) pehmeisiin (margariini, oliiviöljy jne). Ihan perustietoa tämä, jos on vähääkään diabeteksen hoitoon perehtynyt.
Sä et ole perehtynyt yhtään. Niin on tiedot hukassa.
Se mikä sopii yhdelle ei välttämättä sovi toiselle.