Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Olen alkanut ostaa viipaloitua juustokimpaleen sijasta

Vierailija
27.08.2019 |

En tiedä mikä laiskuus on iskenyt, vai onko ahneus, viipoloidut siivut on aika isoja. Joskus kyllä niitä puolitankin, riippuu leipäsiivun muodosta.

Osaisiko joku sanoa onko kumpi on ympäristöystävällisempi tapa ostaa juustoa, iso kimpale vai valmissiivut? Muoviin on ainakin molemmat pakattu.

Kommentit (44)

Vierailija
1/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

jäänyt 'juustoa' sana otsikosta pois, mutta eikähän se ilmankin tajuta mistä viipaleista puhun.

Vierailija
2/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä muuten olen alkanut ja juuri laiskuuttani tehdä samaa. Ainakin tuntuu, että juusto on aina loppu tällä metodilla. Pitää palata kimpaleeseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

jäänyt 'juustoa' sana otsikosta pois, mutta eikähän se ilmankin tajuta mistä viipaleista puhun.

"Viipoloidut"!!1!

Vierailija
4/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiiä johtuuko se vaan minusta mutta viipaloitu juusto haisee pahalle

Vierailija
5/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä myös siivuja kimpaleen sijasta. Riippuen juustosta, tuntuu että kilohintakin on edullisempi kuin kimpale. Toki joskus kimpaletta ihan vaihtelun vuoksi ja lapset oppii höyläämään edes jotenkuten. Leivätkin usein viipaleina, silloin kun pitää leikata, annan lasten harjoitella puukon käyttöä kun olen kotona. Parempi jos silloin sattuu vahinko, että osaa leikata kun olemme töissä.

Vierailija
6/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käyhän se noinkin, jos juuston ymmärtää vain leivänpäällysenä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ne viipaleet on kauhean paksuja. 

Se on mulla ongelma. Miksei ole "ohuen ohuita" juustoviipaleita siinä missä kinkkua ja makkaraakin? 

Ne varmaan takertuu toisiinsa ja hankala pakata?

Osaako joku elintarviketeollisuuden edustaja vastata :)

Vierailija
8/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paksuja? Mä laitan aina kaksi viipaletta per leipä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen ostanut viipaloitua juustoa jo vuosia. Syy: kimpalejuuston loppu alkaa aina haista pahalle, vaikka meillä syödään juustoa paljon.

Vierailija
10/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

jäänyt 'juustoa' sana otsikosta pois, mutta eikähän se ilmankin tajuta mistä viipaleista puhun.

"Viipoloidut"!!1!

Häh???

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen tehnyt tuota jo kauan. Valion arkijuusto viipaloituna ei eroa kilohinnaltaan paljoa siitä isoimmasta möykystä.

Toisaalta jos on pulaa rahasta, ostaisin sen ison möykyn ja säästäisin parikymmentä senttiä.

Vierailija
12/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Paksuja? Mä laitan aina kaksi viipaletta per leipä.

Sun leivässä ei taida paljon enää leipää huomata? :D

On ne paksumpia sekä paksuudeltaan, että pinta-alaltaan kuin höylällä tehdyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Käyhän se noinkin, jos juuston ymmärtää vain leivänpäällysenä.

No joo, kyllä mä kimpaleitakin vielä ostan, jos oon aikeissa tehdä esim pizzaa, lasagnea yms.

ap

Vierailija
14/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kimpale on ympäristöystävällisempi. Viipalointi ja pakkaaminen ovat kaksi vaihetta lisää valmistuksessa. Minäkin ostan kimpaleen jos ostan, se että saa tuollaiset viipaleet säilymään vaatii lisäaineita, joita ei huvita keräillä elimistöön. Evääksi joskus ostan kätevyyden takia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minä muuten olen alkanut ja juuri laiskuuttani tehdä samaa. Ainakin tuntuu, että juusto on aina loppu tällä metodilla. Pitää palata kimpaleeseen. 

Minusta taas tuntuu, ettei siivut loipu ikinä, että kimpale menee nopeemmin.

Meillä ei muita juustonsyöjiä ole kuin minä. 

Mutta johtunee siitä, että kimpaleesta menee yleensä iso osa esim pizzan päälle tms. raasteena.

ap

Vierailija
16/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ympäristöystävällisin tapa ostaa juustoa on jättää se kauppaan. Ei se käärepaperi siinä metaanin tuottamisessa ja veden kulutuksessa enää missään tunnu.

Vierailija
17/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kimpale on ympäristöystävällisempi. Viipalointi ja pakkaaminen ovat kaksi vaihetta lisää valmistuksessa. Minäkin ostan kimpaleen jos ostan, se että saa tuollaiset viipaleet säilymään vaatii lisäaineita, joita ei huvita keräillä elimistöön. Evääksi joskus ostan kätevyyden takia.

Tämä mullekin tuli mieleen, että varmaan on viipaleet tosiaan pahempia ympäristön kannalta. Mutta tota lisäaineasiaa en tullut ajatelleeksikaan.

Vierailija
18/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kimpale on ympäristöystävällisempi. Viipalointi ja pakkaaminen ovat kaksi vaihetta lisää valmistuksessa. Minäkin ostan kimpaleen jos ostan, se että saa tuollaiset viipaleet säilymään vaatii lisäaineita, joita ei huvita keräillä elimistöön. Evääksi joskus ostan kätevyyden takia.

Tämä mullekin tuli mieleen, että varmaan on viipaleet tosiaan pahempia ympäristön kannalta. Mutta tota lisäaineasiaa en tullut ajatelleeksikaan.

Samaa juustoa se on kuin kimpalejuustokin.

Ja kumpi on ekologisempaa: jokainen kotitalous ostaa kotiinsa juustohöylän jota käytetään 5 minuuttia päivässä vai että viipaleet tehdään keskitetysti?

Vierailija
19/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ne viipaleet on kauhean paksuja. 

Se on mulla ongelma. Miksei ole "ohuen ohuita" juustoviipaleita siinä missä kinkkua ja makkaraakin? 

Ne varmaan takertuu toisiinsa ja hankala pakata?

Osaako joku elintarviketeollisuuden edustaja vastata :)

Oletko tosissasi? Niitähän on ollut vuosikaudet. Missä kaupassa oikein käyt?

Vierailija
20/44 |
27.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ne viipaleet on kauhean paksuja. 

Se on mulla ongelma. Miksei ole "ohuen ohuita" juustoviipaleita siinä missä kinkkua ja makkaraakin? 

Ne varmaan takertuu toisiinsa ja hankala pakata?

Osaako joku elintarviketeollisuuden edustaja vastata :)

Ainakin Oltermannilla on ohuen ohuita viipalepakkauksia.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kolme yhdeksän