Paras juhlava kasvisruokareseptisi
Jaa meille kaikille paras kasvisruokareseptisi. Sellainen juhlava, jota voisit tarjota vieraille vaikkapa jonkun merkkipäivän yhteydessä. Tai joka sopii hieman juhlavammille illallisille.
Kommentit (18)
Lasagne tai tortillavuoka sopisi hyvin.
Glaseraa keitetty tricolori-pasta pinaattivellillä ja gratinoi uunissa ilman juustoa, että se pysyy kasviksellisesna.
lasagne on ainakin helppo, voi tehdä ennakkoon
Parmiggiana di melanzane on mun suosikki. Kaikki tykkää siitä, ja se on tosi ruokaisaa.
Lasagne ja tortillavuoka nyt eivät ole järin juhlavia.
Kokeile vaikka alkuruoaksi savustettua punajuuritartaria (lisänä rakuunaemulsio, friteeratut ohranjyvät ja raastettua piparjuurta). Tämä on helppo tehdä etukäteen.
Pääruoaksi uunissa kokonaisena paahdettua juuriselleriä (lisänä pikkelöityä juuriselleriä, karamellisoitua kermaa (jos maitotuotteita voi käyttää) ja vaikka mustaa valkosipulia jossain muodossa tai persiljaöljyä).
"Voikeipäkakku" piiras Kinuskikissalta. Tosi tykätty on ollut työpaikan juhlissa, lasten synttäreillä jne. Helppo muokata.
Vierailija kirjoitti:
Lasagne ja tortillavuoka nyt eivät ole järin juhlavia.
Kokeile vaikka alkuruoaksi savustettua punajuuritartaria (lisänä rakuunaemulsio, friteeratut ohranjyvät ja raastettua piparjuurta). Tämä on helppo tehdä etukäteen.
Pääruoaksi uunissa kokonaisena paahdettua juuriselleriä (lisänä pikkelöityä juuriselleriä, karamellisoitua kermaa (jos maitotuotteita voi käyttää) ja vaikka mustaa valkosipulia jossain muodossa tai persiljaöljyä).
Olisiko sinulla linkkiä näihin resepteihin?
Vierailija kirjoitti:
lasagne on ainakin helppo, voi tehdä ennakkoon
Oikeasti?
Onko lasagne todella mielestäsi "juhlava ruoka".
Tai tirtillavuoka. Jestas näitä ehdotuksia.
Vierailija kirjoitti:
Kassvisosekeitto kaurakermasta.
Hyväileee kasvisten makua, muttta ei sellleriä eikä liiikaaa mausteita. kasviisten maku tuleee tullla hyvin esilllle.
kasvisvoileipäkakkuja on useitakin hyviä, kuskussalaattia tai nuudelisalaattia, falafelit, jos ei kokonaan tarvitse olla kasvis niin palak paneer on aika hyvää ja kasviscurryt myös. Paahdettuja juureksi ja riisiä.
Yksi suosikkini on myös ratatouille. Sitten tietysti keitot: sieni-, sipuli-, linssi-, maa-artisokka
Suurelle joukolle vähän hankala on risotto mutta muuten oikein juhlava ja hyvä esim. parsa tai sienirisotto
Lisäksi tietysti parsa ja uppomunat toimivat oikein hyvin.
http://www.appetitt.no/oppskrifter/forett-smaretter/gronnsaker-og-sopp/…
http://www.appetitt.no/oppskrifter/hovedretter/gronnsaker-og-sopp/saltb…
Näistä olen hiukan muokannut, mm. Jättänyt keltuaisen ja tapiokahelmet pois. Savustukseen käytän savupistoolia.
Vierailija kirjoitti:
Parmiggiana di melanzane on mun suosikki. Kaikki tykkää siitä, ja se on tosi ruokaisaa.
Tämän minäkin olisin sanonut!! Tämä on hyvä, koska on niin aitoa kasvisruokaa, eikä ole mitään nyhtiksiä ja härkiksiä, mitä moni sekasyöjä karsastaa. Silti erikoisempi ruoka, lihaisan tuntuinen (munakoiso) ja maut ovat vaan niin bueno.
Espanjalainen mantelikeitto
https://www.soppa365.fi/reseptit/keitot-lisukkeet-gluteeniton-vegaanine…
Melanzane alla parmigiana täälläkin. Täytyy vain valita hyvä mozzarella ettei hyydy paakuksi väliin.
Alkuruuaksi mahtava on tsekkiläinen kirkas valkosipuliliemi ravioleilla tai puolalainen kylmä punajuurikeitto.
Pidän itse myös kasviscurryista, kukkakaali-peruna lemppari (sisältää paljon muutakin), sopii pääruuaksi. Tai gnocchi Trapanese tai Primavera herneillä ja parsalla. Kanttarellirisotto toimii aina.
Kasvissosekeitto sulatejuustolla ja feta-pasta-aurinkokuivattu tomaattisalaatti rucolalla ja yrttiöljyllä. Ja sitä tavallista salaattia tulee myös.
Sekavihanneskeitto. Otetaan mitä tahansa vihanneksia ja keitetään niitä 6 tuntia. Vedetään sauvasekoittimella tasaiseksi soseeksi. Lisätään pari-kolme litraa psilosybiini sieniä ja juhlava kasviskeitto on valmista.
Up