Parhaat nötköttireseptinne
Olis muutama purkki nytkin ja tykkään kyllä, mutta miten te olette tottuneet nötkönne laittamaan? Hyviä ideoita ja reseptejä kaivataan. Itse teen usein n.sentin siivuja jotka voissa paistan hyvin maustettuina ja laitan vaikka leivälle sipulin kera.
Kommentit (35)
Vierailija kirjoitti:
Siitä tulee hyvää keittoa. Perunoita, nötköttiä, keittojuureksia ja mausteita.
Kuuluuko tuossa se nötkö paloitella/suikaloida, vai mössäätkö sen vain pannulla kuten jauhelihan?
Nötköttikeitto. Teen niin, että pilkon sen nöden suoraan siinä purkissa. Eli ensin kansi pois, sitten kaadan mahdolliset liemet soppakattilaan, sitten vetelen nödeen viiltoja ristiin rastiin ( suurin piirtein sentin välein) ja lopulta kaivelen ne lihat sieltä purkista kattilaan muiden soppatarpeiden sekaan. Koira saa nuolla purkkiin jääneet rippeet, sen mielipuuhaa.
Nötköttikiusaus, kuten mikä tahansa kiusaus, mutta nötkötistä. Nöden operointi sama kuin edellä, mutta ehkä vähän ohuempia suikaleita.
Nötköteissä on huimia eroja riippuen valmistajasta ja käytetyistä elukoista. Jotkut tiiviimpiä, jotkut murekemaisempia.
Notköttiä, tomaattimurskaa (ja sipulia + esim. oreganoa jne.) = pastakastike.
Vierailija kirjoitti:
Mitä tuo nötkötti on??
nöt = nauta
kött = liha
naudanlihasäilyke
Vierailija kirjoitti:
Nötköteissä on huimia eroja riippuen valmistajasta ja käytetyistä elukoista. Jotkut tiiviimpiä, jotkut murekemaisempia.
Voitko kertoa kokemuksiasi eri tuotteista?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siitä tulee hyvää keittoa. Perunoita, nötköttiä, keittojuureksia ja mausteita.
Kuuluuko tuossa se nötkö paloitella/suikaloida, vai mössäätkö sen vain pannulla kuten jauhelihan?
Kaavin sen haarukalla paloina purkista suoraa kattilaan, ei tarvitse paistaa.
Vierailija kirjoitti:
Mitä tuo nötkötti on??
Tuossa hyvä johdanto. https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Sian-_ja_naudanlihasäilyke
Toi alkuperäinen naudanliha oli kyllä ihan parasta, mut menee tämä nykyinenkin sikamixi kunhan tekee jotain lisukkeeksi.
Toi alkuperäinen oli hyvää jo suoraan purkista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Siitä tulee hyvää keittoa. Perunoita, nötköttiä, keittojuureksia ja mausteita.
Kuuluuko tuossa se nötkö paloitella/suikaloida, vai mössäätkö sen vain pannulla kuten jauhelihan?
Kaavin sen haarukalla paloina purkista suoraa kattilaan, ei tarvitse paistaa.
Aina kuuluu paistaa(ja se pannuun jäänyt paistolähmä kuuluu kuopia lastalla ja nesteellä mukaan siihen soppaan/kastikkeeseen)!
Oli sitten nötkö, nakki, jauheliha tai makkara, niin aina pannun kautta väriä pintaan ensin! Vaiva ei ole iso, mutta maku ja koostumus voittaa 6-0 raakana keitetyn.
Nötkött on naudanlihaa. Sianliha on svinkött. Sika-nauta on Svin- och nötkött.
Kertokaas nyt kokemuksianne! Parintunnin päästä aattelin ruveta jotain tästä tekemään, ja jos saan hyvän ohjeen niin lupaan kertoa, että millaista tuli.
Up!
Minuakin kiinnostaisi kovin uudet ideat, vaikka vanhoista tykkäänkin.
Seurataan!
Hyi helvetti. Lapsena tykkäsin siitä makaroonien kansa. Kokeilin parin kymmenen vuoden päästä samaa temppua, mutta pieni kulinaristi sisälläni totesi vain: "Ei helevetti..."
Ruokajonolaisille ja köyhille jaetaan ilmaiseksi sikanautaa, että ..
Makaroonia, ketsuppia, voita, suolaa ja nötköttiä paistettuna. Aah!
On se kyllä aika karmeeta rasvamäskiä.
Ihan viipaleena näkkärin päälle. Metsäreissuilla.
Perinteinen noppasoppa.. on hyvää.
Munakas. Paistan nötköttipaloja uunipannulla grillivastusten alla vähän, lykkään munakasmassan päälle ja käännän uunin normaalilämmölle. Nautitaan ruisleivän päällä.
Ei tule tuosta juuri muuta tehtyä, tästä perhe tykkää.
Siitä tulee hyvää keittoa. Perunoita, nötköttiä, keittojuureksia ja mausteita.