Voiko viinin lisääminen ruokaan sytyttää tämän tuleen?
En ole ennen käyttänyt viiniä kokkauksessa, mutta nyt haluaisin kokeilla reseptiä, jossa paistettujen metsäsienien joukkoon lisätään myös valkoviiniä. Onko mahdollisuus, että alkoholi syttyy kuumalla liedellä tuleen, vai syttyykö tuleen vain viiniä vahvemmat alkoholit?
Kommentit (5)
Ei voi, viini on syttymiseen liian laihaa.
Ei voi ja jos voisikin niin kai olet valmistautunut että missä tahansa ruoanlaitossa syttyy tuli ja tiedät kuinka toimia? Esim. rasvapaloon ei sitten laiteta vettä. Kai sulla on sammutuspeite ja tiedät kuinka käytetään?
Viini on liian laihaa, ja lisäksi alkoholin kiehumispiste on alhaisempi kuin veden, alkoholi haihtuu ja vesi säilyy. En kyllä oikein usko että lieden teholla edes väkiviina syttyy, ellei nyt ihan tulipunahehkuiselle pannulle kaada 60%:sta viinaa.
Kiitos vastauksista, hienoa nyt uskallan kokata! Ja sammutuspeitekin löytyy kyllä tosta lieden vierestä.
T. AP
Viini ei syty palamaan, siinä ei ole tarpeeksi alkoholia. Sillä ei voi liekittää. Tarvitaan noin 40 prosenttista alkoholia, että liekitys onnistuu.