Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko viinin lisääminen ruokaan sytyttää tämän tuleen?

Vierailija
11.08.2019 |

En ole ennen käyttänyt viiniä kokkauksessa, mutta nyt haluaisin kokeilla reseptiä, jossa paistettujen metsäsienien joukkoon lisätään myös valkoviiniä. Onko mahdollisuus, että alkoholi syttyy kuumalla liedellä tuleen, vai syttyykö tuleen vain viiniä vahvemmat alkoholit?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
11.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viini ei syty palamaan, siinä ei ole tarpeeksi alkoholia. Sillä ei voi liekittää. Tarvitaan noin 40 prosenttista alkoholia, että liekitys onnistuu. 

Vierailija
2/5 |
11.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei voi, viini on syttymiseen liian laihaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
11.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei voi ja jos voisikin niin kai olet valmistautunut että missä tahansa ruoanlaitossa syttyy tuli ja tiedät kuinka toimia? Esim. rasvapaloon ei sitten laiteta vettä. Kai sulla on sammutuspeite ja tiedät kuinka käytetään?

Vierailija
4/5 |
11.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viini on liian laihaa, ja lisäksi alkoholin kiehumispiste on alhaisempi kuin veden, alkoholi haihtuu ja vesi säilyy. En kyllä oikein usko että lieden teholla edes väkiviina syttyy, ellei nyt ihan tulipunahehkuiselle pannulle kaada 60%:sta viinaa. 

Vierailija
5/5 |
11.08.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vastauksista, hienoa nyt uskallan kokata! Ja sammutuspeitekin löytyy kyllä tosta lieden vierestä.

T. AP

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme kolme kolme