Mitä kasvisruokaa mökille?
Mitä hyvin säilyvää tai pienikokoista (=tosi pieni jääkaappi) kasvissyöjälle (lakto-ovo) sopivaa pääruokaa ottaisit mökille? Tarkoitus olisi korvata vain grillattu liha, kana, kala. Muuten syödä uusia perunoita, vihreää salaattia yms. Herkkusieniä ja grillijuustoa on.
Kommentit (41)
Nirso voi tuoda omat ruokansa niin tietää mikä kelpaa.
Vierailija kirjoitti:
Nirso voi tuoda omat ruokansa niin tietää mikä kelpaa.
Ei ole nirso. Syö mitä tahansa kasvisruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nirso voi tuoda omat ruokansa niin tietää mikä kelpaa.
Ei ole nirso. Syö mitä tahansa kasvisruokaa.
Voisiko se kasvissyöjä kuitenkin tuoda itse omat ruokansa? Tai kertoa mitä haluaa. Tuo "syö kaikkea kasvisruokaa" ei vielä kerro, kelpaako esim. maitotuotteet tai kananmunat.
Itse varmaan varaisin monenlaisia säilykepapuja ja -linssejä, ne eivät edes vaadi jääkaappia. Grillata voi sieniä, maissia, munakoioa, sipuleita ja monia muitakin kasviksia, mutta proteiininsaannista pitää jotenkin huolehtia.
Itse kysyisin vinkkejä tältä kasvissyöjältä itseltään, mikäli mahdollista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nirso voi tuoda omat ruokansa niin tietää mikä kelpaa.
Ei ole nirso. Syö mitä tahansa kasvisruokaa.
Voisiko se kasvissyöjä kuitenkin tuoda itse omat ruokansa? Tai kertoa mitä haluaa. Tuo "syö kaikkea kasvisruokaa" ei vielä kerro, kelpaako esim. maitotuotteet tai kananmunat.
Itse varmaan varaisin monenlaisia säilykepapuja ja -linssejä, ne eivät edes vaadi jääkaappia. Grillata voi sieniä, maissia, munakoioa, sipuleita ja monia muitakin kasviksia, mutta proteiininsaannista pitää jotenkin huolehtia.
Syö maitotuotteita ja munaa. Kasviksia ja sieniä grillataan muutenkin. On vaan hassua, kun yksi ei saa sitä pääruokaa (vaikka pihviä). Mitä noista pavuista ja linsseistä tehdään? Syödäänkö pelkältään (kylmänä vai keitettynä)?
Soijarouhetta ja munia, ne ainakin lämpimässä säilyvät.
Tekisin tuossa tilanteessa ehkä Quornista jonkunlaisen systeemin, jossa Quornia olisi paistettu sipulin, valkosipulin ja vaikka joidenkin kasvisten (paprika yms.) kanssa. Tän saisit valmiiksi tehtynä mukaan rasiassa ja voit käyttää sen pannussa/grillissä ennen ruokailua.
Quorn löytyy pakastealtaasta ja sen käyttö on todella helppoa, ihan ekakertalaisellekin. Pussista suoraan pannulle, kuin paistaisit kanasuikaleita. Soija sopii mausteeksi hyvin, kuten moni muukin. Tätä saa suikaleina ja kuutioina. Wokkaat sitä sipulin ja valkosipulin kanssa ja jos et muuta keksi, niin vaikka vähän wokkivihanneksia sekaan.
Tää on mun mielestä koostumukselta ja suutuntumalta lähimpänä kokolihaa toisin kuin joku nyhtökaura tai soijasuikaleet.
Toki kannattaa kysyä ruokailijalta itseltään mistä tykkää.
Muutenhan teillä on kaikkea hyvää siinä jo muutenkin kasvissyöjälle.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nirso voi tuoda omat ruokansa niin tietää mikä kelpaa.
Ei ole nirso. Syö mitä tahansa kasvisruokaa.
Voisiko se kasvissyöjä kuitenkin tuoda itse omat ruokansa? Tai kertoa mitä haluaa. Tuo "syö kaikkea kasvisruokaa" ei vielä kerro, kelpaako esim. maitotuotteet tai kananmunat.
Itse varmaan varaisin monenlaisia säilykepapuja ja -linssejä, ne eivät edes vaadi jääkaappia. Grillata voi sieniä, maissia, munakoioa, sipuleita ja monia muitakin kasviksia, mutta proteiininsaannista pitää jotenkin huolehtia.
Aloituksessa kerrotaan, että on lakto-ovo, joten maitotuotteet ja kananmunat luulisi käyvän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nirso voi tuoda omat ruokansa niin tietää mikä kelpaa.
Ei ole nirso. Syö mitä tahansa kasvisruokaa.
Voisiko se kasvissyöjä kuitenkin tuoda itse omat ruokansa? Tai kertoa mitä haluaa. Tuo "syö kaikkea kasvisruokaa" ei vielä kerro, kelpaako esim. maitotuotteet tai kananmunat.
Itse varmaan varaisin monenlaisia säilykepapuja ja -linssejä, ne eivät edes vaadi jääkaappia. Grillata voi sieniä, maissia, munakoioa, sipuleita ja monia muitakin kasviksia, mutta proteiininsaannista pitää jotenkin huolehtia.
Syö maitotuotteita ja munaa. Kasviksia ja sieniä grillataan muutenkin. On vaan hassua, kun yksi ei saa sitä pääruokaa (vaikka pihviä). Mitä noista pavuista ja linsseistä tehdään? Syödäänkö pelkältään (kylmänä vai keitettynä)?
Pavuista voi tehdä niitä pihvejä. Onhan niitä kyllä valmiita pihviaineksiakin, olikohan reformi.
Paista halloumia pihviksi, tai marinoitua tofua.
No nakit, makkarat, ym kasvispötkylät on ihan hyviä (pakasteena yleensä parhaat). Kalliita tosin. Tofukin menee grillattuna, lidlistä saa edullisesti sitä. Täytetyt paprikat on superhyviä. Soijasuikaleet. Kukkakaaliwingsit. Falafel on parasta ikinä, ruokakaupasta ei vaan saa kunnollista, kebabpizzeriasta vois saada ostettua jos ei itse ala tekemään.
Härkäpapupihvit on hyviä. Jakkihedelmä. Vaihtoehtoja on, jopa enemmän kuin grillilihoja.
Grillattua nyyttiä missä on porkkanaa, selleriä, papuja ja jotain ihanaa vegejuustoa. Namskis.
Valmiskasvispihvejä on nykyään aika hyviä.
Jos ei ole vegaani, niin feta on aina hyvä. Kotijuustot ja raejuustot myös hyvä. Ja munat, jos niitä syö.
Tykkään grillata esikeitettyä maissia, mutta myös tehdä vartaita esim. sipulista, paprikoista, tomaateista yms.
Itse oon "vain" lihaton, eli kaikki kalaruoka käy.
Vaikka ne protskut välillä jää vähemmälle, niin sou! Meidän ajassa enin osa nauttii protskuja niin paljon, että munuaiset sakkaa ja kihti yllättää.
Kasvispihvit: porkkanaa, sipulia, kvinoaa, kananmunia, juustoraastetta. Kaikki muut paitsi juustoraaste säilyy huoneenlämmössä. Näitä voi syödä parilla aterialla uusien perunoiden ja vaikka tzazikin kanssa.
Grillattuja sieniä, kesäkurpitsaa, paprikaa, maissia jne. silloin kun muutkin grillaa.
Joku ateria voi olla sipulilla ja paprikalla täytetty munakas.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Nirso voi tuoda omat ruokansa niin tietää mikä kelpaa.
Ei ole nirso. Syö mitä tahansa kasvisruokaa.
Voisiko se kasvissyöjä kuitenkin tuoda itse omat ruokansa? Tai kertoa mitä haluaa. Tuo "syö kaikkea kasvisruokaa" ei vielä kerro, kelpaako esim. maitotuotteet tai kananmunat.
Itse varmaan varaisin monenlaisia säilykepapuja ja -linssejä, ne eivät edes vaadi jääkaappia. Grillata voi sieniä, maissia, munakoioa, sipuleita ja monia muitakin kasviksia, mutta proteiininsaannista pitää jotenkin huolehtia.
Syö maitotuotteita ja munaa. Kasviksia ja sieniä grillataan muutenkin. On vaan hassua, kun yksi ei saa sitä pääruokaa (vaikka pihviä). Mitä noista pavuista ja linsseistä tehdään? Syödäänkö pelkältään (kylmänä vai keitettynä)?
Pavuista ja linsseistä tehdään esim. keittoja, pataruokia, muhennoksia. Niitä voi marinoida ja käyttää salaateissa. Niistä voi tehdä tahnoja, joita tarjotaan muun ruoan ohessa. Tunnetuimpia paputahnoja on hummus, jossa on kikherneitä, tahinia (seesaminsiementahna) sekä mausteita.
Kasvissyöjälle voi olla vaikea tehdä järkevästi ruokaa, jos lähtökohta-ajatuksena on lihan- tai kalansyöjän "pääruoaksi" grillissä valmistama köntsä. Tosin kasvissyöjistakin on moneksi ja jotkut tykkäävät syödä erilaisia lihankorvikkeita. Eivät kuitenkaan kaikki. Fiksuinta on, että kysyisit nyt kuitenkin vain siltä kasvissyöjältänne, mitä hän haluaa. Grillattavia juustoja on ja juustolla voi myös täyttää kasviksia, mites sellaiset?
Eipä silti, lihansyöjänkin olisi terveellistä ajatella, että kasvikset ovat pääruoka ja lihaa syödään vain lisäkkeeksi pieni nokare. Silloin voisitte kaikki yhdessä grillata herkullisia kasviksia, ja lihansyöjät vähän lihaa lisäksi, kun taas kasvissyöjä mättää lautaselleen paputahnoja.
Meillä tehdään kesällä ahkerasti eräänlaista kaalipataa muurikassa. Siihen pilkotaan hyvin hienoksi silpuksi kaalia, sipulia, paprikaa ja porkkanaa, herkkusieniä ja mitä nyt kullakin mieleen tulee ja kaapeista löytyy. Silppuan kasvikset suureen vatiin, lorotan päälle soijaa, öljyä ja vähän cayennepippuria,paistetaan hieman ruskistaen muurinpohjapannulla. Tätä voi syödä ihan sellaisenaankin, jos ei lihatuotteita käytä, tai sitten joukkoon voi laittaa hyvin ohueksi suikaloitua possun-, tai naudanpaistia. Jauheliha ja kana käy toki myös. Tämä on hyvää makkarankin kaverina. On todella maukasta ja ihan muuta, kuin joku padassa hellalla tehty löllö versio.
Vierailija kirjoitti:
Jos ei ole vegaani, niin feta on aina hyvä. Kotijuustot ja raejuustot myös hyvä. Ja munat, jos niitä syö.
Tykkään grillata esikeitettyä maissia, mutta myös tehdä vartaita esim. sipulista, paprikoista, tomaateista yms.
Itse oon "vain" lihaton, eli kaikki kalaruoka käy.
Vaikka ne protskut välillä jää vähemmälle, niin sou! Meidän ajassa enin osa nauttii protskuja niin paljon, että munuaiset sakkaa ja kihti yllättää.
En voi ymmärtää miten kasvisruokailijalla voi jäädä pritskut vähemmälle. Jo soijapavuissa on kolminkertainen määrä proteiinia lihaan nähden.
Kaupasta saa tosi hyviä kasvispihvejä, jos haluaa helpolla päästä. Esim. nyhtökaura- tai härkispihvit eineshyllystä toimivat grillattuna mainiosti. Suosittelen.
Itse ottaisin paljon kananmunia, kermaa, rasvaista juustoa ja säilykkeitä.