Kasvissyöjät tai vegaanit, onko tässä tarpeeksi ravintorikas ateria?
Kaapistani löytyy:
Kukkakaali
Porkkana
Peruna
Noista olisi tarkoitus tehdä maustettuja lohkoperunoita uunissa ja nuo kaksi muuta keitän.
Mitä tuohon ruokaan tarvitsisi lisää, jotta se olisi tasapainoinen tarpeeksi proteiinia ja kaikkea muuta tärkeätä tarpeeksi sisältävä ateria?
On minulla myös punajuuria kaapissa, joita saatan paistaa myös.
Lisäksi teen kastikkeeksi pippurikastiketta, joka ei kyllä ole sitten vegaaninen, koska siinä on kermaa.
Kommentteja?
Haluaisin olla kasvissyöjä enemmän, mutta jotenkin ruuat jää valjuiksi.
Kommentit (26)
On myös kasvipohjaista kermaa. Proteiinia on vaikka tofussa, paista sitä kasvisten lisäksi. Punajuuri on pahaa, se pysyköön kaapissa.
Juuri niitä proteiinin lähteitä pitäisi lisätä eli esimerkiksi papuja. Tai jos tykkää prosessoidummista tuotteista niin nyhtistä tai härkistä. Itse paistaisin pannulla soijasuikaleita, mutta jos vasta opiskelet kasvisruokien laittamista niin niihin voi olla vaikea saada makua.
Hyvä valinta joka tapauksessa!
Miksi keität? Laita kaikki uunipellille, päälle hyvää öljyä ja mausteita.
Aloittelijan on todella helppo löytää kaupasta valmiita monenlaisia papu-ym. pihvejä, pyöryköitä, nugetteja, suikaleita, makkaroita seuraksi. Nämä jo valmiiksi maustettuja. Niitä kun aikansa syö ja selaa netistä reseptejä, niin alkaa keksiä itsekin ruokia, joita on helppo ja halpa valmistaa. Itselläni juuri linssikeitto menossa. On halpaa ja hyvää ja proteiinia täynnä.
Kaupoissa on myös valmiita linsseillä höystettyjä vilja-riisiseoksia, joista saa pelkkää riisiä tai pastaa terveellisemmän proteiinia sisältävän ruoan lisukkeen.
Eläinperäiset kermat jätä jatkossa ostamatta ja siirry kasvikermoihin. Parempi koostumus ja rasvan tyyppi.
Kikherneet, linssit, kananmunat ja pavut on hyvia proteiinin lahteita, samoin juustot. (Ovo-laktovegetarismi.)
Ma olen sekasyoja, syon viikolla vain kasvisruokaa ja viikonloppuisin (pienia maaria) lihaa.
Yleensa laittelen viikolla seuraavia ruokia:
-kasvismunakas (herkkusienia ja mita kasviksia kaapissa sattuu olemaan - myos keitetyt perunat toimii munakkaaseen)
-pasta: pinaatti/feta, herkkusieni/pinaatti, tai sitten ihan valmiita ravioleja (sieni- tai juustotayte) ja siihen teen tomaattikastikkeen (Mutti-purkista) ja kuullotan valkosipulia ja sipulia sekaan, tai kasvislasagne vuohenjuustosta
- suolaiset, kasvispohjaiset piiraat ja siihen raikas salaatti kylkeen
- taytetyt munakoisot (taytteeseen kasviksia, sienia ja (home)juustoa)
- tabouleh -salaatti couscouksesta, kylkeen arabialaista leipaa
- linssi- tai kukkakaalicurry
- chili sin carne
- pizza herkkusienilla, paprikalla, tomaatilla, parsalla ja (sinihome)juustolla
Tuossapa ensi hataan :)
Vierailija kirjoitti:
Aloittelijan on todella helppo löytää kaupasta valmiita monenlaisia papu-ym. pihvejä, pyöryköitä, nugetteja, suikaleita, makkaroita seuraksi. Nämä jo valmiiksi maustettuja. Niitä kun aikansa syö ja selaa netistä reseptejä, niin alkaa keksiä itsekin ruokia, joita on helppo ja halpa valmistaa. Itselläni juuri linssikeitto menossa. On halpaa ja hyvää ja proteiinia täynnä.
Kaupoissa on myös valmiita linsseillä höystettyjä vilja-riisiseoksia, joista saa pelkkää riisiä tai pastaa terveellisemmän proteiinia sisältävän ruoan lisukkeen.
Eläinperäiset kermat jätä jatkossa ostamatta ja siirry kasvikermoihin. Parempi koostumus ja rasvan tyyppi.
Itse en tykkaa ollenkaan noista lihankorvikkeista, eli teen kasvisruokaa tekiessani ihan vaan kasvisruokaa. Mutta jokaisella oma makunsa tietysti :)
Keittäminen kuulostaa aika haljulta. Mitä jos tekisit esimerkiksi porkkanapyreen ja paahdettua kukkakaalia. Pyreen kanssa ei tarvitse olla kastikettakaan. Ja kuten sanottu, proteiini puuttuu kokonaan. Jos teet alkuun esimerkiksi tuhdin salaatin, jossa on vaikkapa marinoituja papuja, voi lämmin ruoka mennä noinkin. Jos tarjoat leipää, tee päälle kikherneistä hummus.
Minäkin laittaisin nuo kasvikset samalle pellille kuin perunat ja uuniin. Mausteita ja vähän öljyä vaan sekaan. Tohon voisi lisäksi tehdä tai ostaa jonkun kasvispihvin (papu, kikherne yms.) Kastiketta tuo ruoka ei mielestäni kaipaa. Tuoresalaattia jos tykkää ja loraus oliiviöljyä. Tuossa mun mielestä hyvä kasvisateria.
treffit kirjoitti:
Kikherneet, linssit, kananmunat ja pavut on hyvia proteiinin lahteita, samoin juustot. (Ovo-laktovegetarismi.)
Ma olen sekasyoja, syon viikolla vain kasvisruokaa ja viikonloppuisin (pienia maaria) lihaa.
Yleensa laittelen viikolla seuraavia ruokia:
-kasvismunakas (herkkusienia ja mita kasviksia kaapissa sattuu olemaan - myos keitetyt perunat toimii munakkaaseen)
-pasta: pinaatti/feta, herkkusieni/pinaatti, tai sitten ihan valmiita ravioleja (sieni- tai juustotayte) ja siihen teen tomaattikastikkeen (Mutti-purkista) ja kuullotan valkosipulia ja sipulia sekaan, tai kasvislasagne vuohenjuustosta
- suolaiset, kasvispohjaiset piiraat ja siihen raikas salaatti kylkeen
- taytetyt munakoisot (taytteeseen kasviksia, sienia ja (home)juustoa)
- tabouleh -salaatti couscouksesta, kylkeen arabialaista leipaa
- linssi- tai kukkakaalicurry
- chili sin carne
- pizza herkkusienilla, paprikalla, tomaatilla, parsalla ja (sinihome)juustolla
Tuossapa ensi hataan :)
Olin aikoinaan 10 vuotta kasvisyöjä (ovo-lakto) ja söin vähän saman tyylisesti. Kolesteroliarvot nousivat vuosi vuodelta, kuten myös paino. Tuon juuston kanssa kannattaa olla melko varovainen ja huolehtia vähärasvaisista proteiinin lähteistä (mm. linssit, erilaiset pavut) ja hyvien rasvojen riittävästä saannista (mm. oliivi/rypsiöljy, oliivit, avokado, pähkinät) sekä raudasta (tämä on vaikea ja itselläni epäonnistui, olisiko pinaatti hyyvä?). Pointti kuitenkin, että perehdy huolellisesti miten voit syödä täysipainoisesti. Vuosien myötä voi tulla monenlaista ongelmaa, jos syö huonosti.
treffit kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloittelijan on todella helppo löytää kaupasta valmiita monenlaisia papu-ym. pihvejä, pyöryköitä, nugetteja, suikaleita, makkaroita seuraksi. Nämä jo valmiiksi maustettuja. Niitä kun aikansa syö ja selaa netistä reseptejä, niin alkaa keksiä itsekin ruokia, joita on helppo ja halpa valmistaa. Itselläni juuri linssikeitto menossa. On halpaa ja hyvää ja proteiinia täynnä.
Kaupoissa on myös valmiita linsseillä höystettyjä vilja-riisiseoksia, joista saa pelkkää riisiä tai pastaa terveellisemmän proteiinia sisältävän ruoan lisukkeen.
Eläinperäiset kermat jätä jatkossa ostamatta ja siirry kasvikermoihin. Parempi koostumus ja rasvan tyyppi.
Itse en tykkaa ollenkaan noista lihankorvikkeista, eli teen kasvisruokaa tekiessani ihan vaan kasvisruokaa. Mutta jokaisella oma makunsa tietysti :)
Ei kasvispihvit tai pavuista tehdyt ruoat mitään lihankorvikkeita ole. Pelkillä perunoilla ja porkkanoilla ei pitkälle pötki. Jos esim. pavut ei pyöryköinä tai pihveinä maistu, niin syö ne sitten ihan papuina vaan. Proteiiniahan se kasvissyöjäkin tarvitsee. Jotain sen lihan, kalan tai kanan tilalle on otettava ja peruna ei siihen käy.
Kiitos Kaikille vastauksista, jotka ohjaavat minua parempaan suuntaan tämän kasvisruokailuni kanssa :) Tarkoitus olisi saada mies syömään myös.
Taidanpa tehdä kaikki uunissa.
Proteiinin lähde puuttuu. Kaapissa on kyllä erilaisia papuja, mutta ei taida tähän ruokaan ehtiä. Linssejä löytyy myös, joten voisin linssit ja sienipurkin lisätä vielä tuohon pippurikastikkeeseen jolloin siitä tulee hieman paksumpaa.
Itseasiassa minulla on herneproteiinijauhoa, joten sitä voisin laittaa myös tuhon kastikkeeseen.
Ehkä tämä pikkuhiljaa tästä :)
Vierailija kirjoitti:
treffit kirjoitti:
Kikherneet, linssit, kananmunat ja pavut on hyvia proteiinin lahteita, samoin juustot. (Ovo-laktovegetarismi.)
Ma olen sekasyoja, syon viikolla vain kasvisruokaa ja viikonloppuisin (pienia maaria) lihaa.
Yleensa laittelen viikolla seuraavia ruokia:
-kasvismunakas (herkkusienia ja mita kasviksia kaapissa sattuu olemaan - myos keitetyt perunat toimii munakkaaseen)
-pasta: pinaatti/feta, herkkusieni/pinaatti, tai sitten ihan valmiita ravioleja (sieni- tai juustotayte) ja siihen teen tomaattikastikkeen (Mutti-purkista) ja kuullotan valkosipulia ja sipulia sekaan, tai kasvislasagne vuohenjuustosta
- suolaiset, kasvispohjaiset piiraat ja siihen raikas salaatti kylkeen
- taytetyt munakoisot (taytteeseen kasviksia, sienia ja (home)juustoa)
- tabouleh -salaatti couscouksesta, kylkeen arabialaista leipaa
- linssi- tai kukkakaalicurry
- chili sin carne
- pizza herkkusienilla, paprikalla, tomaatilla, parsalla ja (sinihome)juustolla
Tuossapa ensi hataan :)
Olin aikoinaan 10 vuotta kasvisyöjä (ovo-lakto) ja söin vähän saman tyylisesti. Kolesteroliarvot nousivat vuosi vuodelta, kuten myös paino. Tuon juuston kanssa kannattaa olla melko varovainen ja huolehtia vähärasvaisista proteiinin lähteistä (mm. linssit, erilaiset pavut) ja hyvien rasvojen riittävästä saannista (mm. oliivi/rypsiöljy, oliivit, avokado, pähkinät) sekä raudasta (tämä on vaikea ja itselläni epäonnistui, olisiko pinaatti hyyvä?). Pointti kuitenkin, että perehdy huolellisesti miten voit syödä täysipainoisesti. Vuosien myötä voi tulla monenlaista ongelmaa, jos syö huonosti.
Sama juttu. Juusto on hyvää, mutta se kannattaa minimoida tai kokonaan jättää pois. Siirryin laktovegetaarista vegaaniksi muutama vuosi sitten ja kaikki oleelliset veriarvot paranivat selvästi entisestään.
Vierailija kirjoitti:
On myös kasvipohjaista kermaa. Proteiinia on vaikka tofussa, paista sitä kasvisten lisäksi. Punajuuri on pahaa, se pysyköön kaapissa.
Kasvipohjaista kermaa ei ole olemassa.
Porkkanasta, junajuuresta,sipulista ja perunasta saat raastamalla ja lisäämällä joukkoon papuja hyviä pihvejä. Kuullota raaste ensin pannulla! Sitten teet pihveiksi, itse vielä laittaisin korppujauhoa pihvin pintaan. Jos et ole vegaani, voit myös lisätä juustoraastetta ja kananmunaa parantamaan koostumusta (näin teen usein itse). vegaanisesti koostumuksen parantaminen on vähän eri juttu, kannattaa googlettaa!
tee vaikka kylmä kermaviilikastike. teen itse usein kasvisruokaa, mutta hyvin harvoin vegaaniruokaa.
Vierailija kirjoitti:
Aloittelijan on todella helppo löytää kaupasta valmiita monenlaisia papu-ym. pihvejä, pyöryköitä, nugetteja, suikaleita, makkaroita seuraksi. Nämä jo valmiiksi maustettuja. Niitä kun aikansa syö ja selaa netistä reseptejä, niin alkaa keksiä itsekin ruokia, joita on helppo ja halpa valmistaa. Itselläni juuri linssikeitto menossa. On halpaa ja hyvää ja proteiinia täynnä.
Kaupoissa on myös valmiita linsseillä höystettyjä vilja-riisiseoksia, joista saa pelkkää riisiä tai pastaa terveellisemmän proteiinia sisältävän ruoan lisukkeen.
Eläinperäiset kermat jätä jatkossa ostamatta ja siirry kasvikermoihin. Parempi koostumus ja rasvan tyyppi.
Kasvikermoja ei ole. Ja niissä kasvilitkuissa, joita kermaksi kutsutte ei todellakaan rasvan tyyppi ole parempi kuin kermassa.
Kannattaa ottaa ruokavalioon mukaan myös pähkinät ja siemenet. Ihan jokapäiväiseen käyttöön. Paranee aterian ravintosisältö huimasti kun lisäät siihen muutaman ruokalusikallisen seesaminsiemeniä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloittelijan on todella helppo löytää kaupasta valmiita monenlaisia papu-ym. pihvejä, pyöryköitä, nugetteja, suikaleita, makkaroita seuraksi. Nämä jo valmiiksi maustettuja. Niitä kun aikansa syö ja selaa netistä reseptejä, niin alkaa keksiä itsekin ruokia, joita on helppo ja halpa valmistaa. Itselläni juuri linssikeitto menossa. On halpaa ja hyvää ja proteiinia täynnä.
Kaupoissa on myös valmiita linsseillä höystettyjä vilja-riisiseoksia, joista saa pelkkää riisiä tai pastaa terveellisemmän proteiinia sisältävän ruoan lisukkeen.
Eläinperäiset kermat jätä jatkossa ostamatta ja siirry kasvikermoihin. Parempi koostumus ja rasvan tyyppi.
Kasvikermoja ei ole. Ja niissä kasvilitkuissa, joita kermaksi kutsutte ei todellakaan rasvan tyyppi ole parempi kuin kermassa.
Kuule, kun sitä kerma-sanaa voi käyttää ihan vaan kuvaamassa rakennetta. Kaurakerma on erilaista rakenteeltaan kuin kauramaito. Ja vaikka kuinka polkisit jalkaa, niin me myös käytämme.
Ja jos ihan pikkuisen viitsisit tutkia ennen kuin öyhötät, niin tietäisit, että esimerkiksi Oatlyn kaurakermassa on rasvaa 13 g, josta tyydyttynyttä 1,6 g (/100 ml). Kermassa rasvaa on 35 g josta tyydyttynyttä 21 g. Viidesosa kermasta on siis tyydyttynyttä, suonia tukkivaa rasvaa.
Ja ennen kuin edes aloitat omega-suhteesta niin käypäs tutkimassa asia ettet nolaa itseäsi ;-)
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloittelijan on todella helppo löytää kaupasta valmiita monenlaisia papu-ym. pihvejä, pyöryköitä, nugetteja, suikaleita, makkaroita seuraksi. Nämä jo valmiiksi maustettuja. Niitä kun aikansa syö ja selaa netistä reseptejä, niin alkaa keksiä itsekin ruokia, joita on helppo ja halpa valmistaa. Itselläni juuri linssikeitto menossa. On halpaa ja hyvää ja proteiinia täynnä.
Kaupoissa on myös valmiita linsseillä höystettyjä vilja-riisiseoksia, joista saa pelkkää riisiä tai pastaa terveellisemmän proteiinia sisältävän ruoan lisukkeen.
Eläinperäiset kermat jätä jatkossa ostamatta ja siirry kasvikermoihin. Parempi koostumus ja rasvan tyyppi.
Kasvikermoja ei ole. Ja niissä kasvilitkuissa, joita kermaksi kutsutte ei todellakaan rasvan tyyppi ole parempi kuin kermassa.
Kuule, kun sitä kerma-sanaa voi käyttää ihan vaan kuvaamassa rakennetta. Kaurakerma on erilaista rakenteeltaan kuin kauramaito. Ja vaikka kuinka polkisit jalkaa, niin me myös käytämme.
Ja jos ihan pikkuisen viitsisit tutkia ennen kuin öyhötät, niin tietäisit, että esimerkiksi Oatlyn kaurakermassa on rasvaa 13 g, josta tyydyttynyttä 1,6 g (/100 ml). Kermassa rasvaa on 35 g josta tyydyttynyttä 21 g. Viidesosa kermasta on siis tyydyttynyttä, suonia tukkivaa rasvaa.
Ja ennen kuin edes aloitat omega-suhteesta niin käypäs tutkimassa asia ettet nolaa itseäsi ;-)
Sun olis kannattanut tutkia asioita, kerkisit jo nolata itsesi tällä viestillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Aloittelijan on todella helppo löytää kaupasta valmiita monenlaisia papu-ym. pihvejä, pyöryköitä, nugetteja, suikaleita, makkaroita seuraksi. Nämä jo valmiiksi maustettuja. Niitä kun aikansa syö ja selaa netistä reseptejä, niin alkaa keksiä itsekin ruokia, joita on helppo ja halpa valmistaa. Itselläni juuri linssikeitto menossa. On halpaa ja hyvää ja proteiinia täynnä.
Kaupoissa on myös valmiita linsseillä höystettyjä vilja-riisiseoksia, joista saa pelkkää riisiä tai pastaa terveellisemmän proteiinia sisältävän ruoan lisukkeen.
Eläinperäiset kermat jätä jatkossa ostamatta ja siirry kasvikermoihin. Parempi koostumus ja rasvan tyyppi.
Kasvikermoja ei ole. Ja niissä kasvilitkuissa, joita kermaksi kutsutte ei todellakaan rasvan tyyppi ole parempi kuin kermassa.
Eikö oo jännä, että iät kaiket on ollut kookosmaitoa ja kookoskermaa, mutta totaalisesti maitofanit suuttuivat vasta, kun kauppoihin ilmestyi kaurakermat ja -maidot, saati mantelista tai muista pähkinöistä tehdyt.
Juo sinä sitä vasikalle tarkoitettua ravintoa ja anna muiden käyttää kasvimaitoja ja -kermoja, äläkä jaksa vouhottaa noin kovasti muiden käyttämistä termeistä.
Ei todellakaan.
Ravintoaineista puuttuu lähes kokonaan ainakin hyvät rasvat, proteiini, kalsium ja rauta.