Viimeisen käyttöpäivän jauheliha paistetaan -> paistettu säilyy 2 päivää. Linkki
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000006073856.html
En ymmärrä.
Olen aina luullut, että kypsennettynä tuote säilyy aina saman verran riippumatta siitä mikä oli raa'an tuotteen päiväys.
Eli noin viikon. En ole milloinkaan kiinnittänyt huomiota siihen, millainen on päiväys, kunhan se ei ole jo mennyt.
Miten te olette ajatelleet?
Kommentit (8)
En oo ymmärtänyt. Luulin minäkin, että viimeisenä käyttöpäivänä valmistettu säilyy kuten tuoreempaa ostettu.
Tämän luettuani mietin, että hävytöntä kauppiaalta myydä normaaliin hintaa edes käyttöpäiväänsä lähestyvää jauhelihaa.
En ole tiennytkään että säilyisi viikon. Olen aina ajatellut että päiväyksestä riippumatta säilyy sen pari päivää kypsennettynä.
No, vaikka joulukinkku säilyy uuteen vuoteen asti. Ajattelin paistetun jauhelihan säilyvän myös ainakin viikon.
Raaka jauheliha säilyy huonosti siksi, että se pinnan lihaa menee sisäänkin ja sekoittuu. Mutta luulin paistamisen nollaavan tilanteen ja luulin paistetun jauheliha ruuan säilyvän kuin kokolihaa.
Ap
Kauanko säilyy paistettu jauheliha, jos sen paistaa vaikka kaksi päivää ennen vkp:ää?
Miksi noin huonoa saa sitten myydä kaupassa, että parissa päivässä vanhenee siitä tehty ruoka.
Teen niin ison satsin, ettei mee 2 päivässä ja hölmöltä tuntuu pakastaakaan, jos ottaa käyttöön 3-4 päivän päästä.
Kun teen esim jauhelihakeiton, syömme sitä noin 5 päivää!
Pakko alkaa tarkistaa paremmin päiväykset.
Mahtaa olla paskaiset keittiöt ja astiat plus ruokaa jäähdytellään iltamyöhään huoneenlämmössä. Meillä jauheliharuokien tähteitä syödään jääkaapissa säilytettynä pisimmillään noin viikon jälkeen.
Ja kun sen pakastaa niin säilyy helposti useita kuukausia.