Naudan sisäpaisti
Siis, mitä kaikkea voi tehdä naudan sisäpaistista? Suikaleita? Pihvejä? Vai onko pakko paistaa kokonaisena?
Kommentit (5)
Oikein mureaksi haudutettuja pikkupihvejä. Maistuu meidänkin nirsoille lapsille hyvin. Marinoimalla yön yli tulee makuakin.
Erilaisia lihapatoja. Vaihtelua saa erityyppisillä mausteilla ja kasviksilla, kuten myös nesteen määrällä ja laadulla (viini, kerma, vesi, olut jne.).
Sisäpaisti on harvoin niin mureata, että siitä tulisi hyvät pihvit ihan vain pannulla paistamalla. Joskus on onnistunut.
Itse leikkaan paistin poikkisyin ohuiksi viipaleiksi, ruskistan kuumalla pannulla vähän kerrallaan ja huuhdeliemi tietenkin aina sinne pataan . Siis ne ruskisretut viipaleet laitan pataan, mausteita maun mukaan ja uuniin vielä hautumaan. Ehkä vähän kermaa tms. valmiiseen ruokaan. On mureata ja hyvää.
Kokonaisena paistin voi paistaa matalassa lämmössä ilman "käärettä" ja maun mukaan maustaa tai vaikka laittaa yöksi marinadiin ennen paistamista. Toinen tapa on laittaa paisti ja höysteet paistopussiin ja uuniin.
Patapaistin teen niin, että ensin ruskistan kokonaisen paistin palan padassa käännellen koko ajan esim. kahdella puukauhalla. Sitten siihen pataan kiehuvaa vettä, mausteet ja uuniin.
No just kaikkia mainitsemiasi. Jotkut tekee siitä jopa ohuita pihvejä, mutta se voi olla aika sitkeää ellei ole tosi hyvin "riippunutta".