Menyehdotusketjujen perusteella ruuanlaittotaito on kadonnut Suomessa täysin
Mitä kummallisimpia virityksiä täällä esitetään vieraille tarjottaviksi. En tiedä onko se näyttämisenhalua vai pelkästään taitamattomuutta, kun ateriakokonaisuudet ovat täysin epäsoinnussa keskenään ja kaikkia aineksia on yksinkertaisesti liikaa.
Edes tavallista salaattia ei näköjään osata tehdä ilman, että sekaan pitää tunkea aurajuustoa tai vuohenjuustoa ja vielä jotain pähkinöitäkin.
Määrä ei korvaa laatua ruuanlaitossa. Taitava kokki osaa koota herkulliset ateriat vähistä aineksista, jolloin annos on ilo myös silmälle.
Kommentit (10)
Oletko se nillittäjä toisesta ketjusta, se jonka mielestä kaikki Ap:n salaatit olivat tunkkaisia? Aivan ilmeisesti olet, kun osasit heti aurajuustonkin tässä mainita ;)
Luin sen ketjun mutta en kommentoinut mitään.
ap.
Maku on muuttunut aikojen myötä, ja koska kaupoista saa nylyään paljon monipuolisempaa tavaraa kuin 30 votta sitten, halutaan niitä kokeilla. Enää ei mennä Vanamo & Kolmonen linjalla.
No jaa. Meillä tehdään sangen epäjuhlavaa ruokaa lounaaksi. Kattilassa lohenperkeet keittoa varten...aikoinaan sekin oli muuten suurta juhlaruokaa. ;)
t. parikymppinen
[quote author="Vierailija" time="29.03.2013 klo 10:18"]
No jaa. Meillä tehdään sangen epäjuhlavaa ruokaa lounaaksi. Kattilassa lohenperkeet keittoa varten...aikoinaan sekin oli muuten suurta juhlaruokaa. ;)
t. parikymppinen
[/quote]
Kyllähän kalaperkeistä tehty keitto on aivan juhlaruuaksi kelpaavaa tänäkin päivänä.
Ei siis ollut kyse vain tuosta yhdestä ketjusta, joka kääntyi totuttuun tapaan tappeluksi. Kun olen lukenut muitakin "arvostele tarjoilumme" yms. ketjuja niin kyllä tuntuu sltä, että kaikki mahdollinen pitää tunkea siihen samaan ruokailuun. Toisaalta, jos jollakin on yksinkertaisemmalta kuulostava menyy niin haukut saa sekin, kun ei ole tarpeeksi tavaraa tarjolla.
ap.
Kummalista, kun se kerran joku kertoo menuistaan niin mikään ei kelpaa. Aina löytyy joiltain jotain valitettavaa. Liikaa tai liian vähän, ei sovi sen ja sen kanssa jne täältä tulee.
Useampi kuitenkin varmaan kokoaa menuunsa sen mukaan mistä tietää syöjien pitävän. Tai tarjoavan vaihtoehtoja monelle suulle. Tiedän sikälin mistä puhun, koska itse olen saanut esimerkiksi joulumenuistamme 10% kiitosta ja loput sitten sitä muuta.
Kiitosta pitäisi antaa siitä, että tehdään ja nähdään vaivaa.
Minä ymmärrän sen, että esim. joulumenussa on paljon kaikkea, koska siellä voi oikeasti valita mitä ottaa ja koostaa sitten itse niistä kymmenistä asioista sen mieleisen combon. Mutta jos kutsutaan ystävät syömään ja tungetaan siihen yhteen pääateriaan (jossa ei ole edes alkupalaa vaan kaikki syödään kerralla) esim. juuri eilisen kaltainen yhdistelmä kalaa, sieniä, punajuurta, bataattia, katkarapuja, perunaa, limeä, aurajuustoa ja mitähän vielä ? niin kyllä metsään mennään ja lujaa.
Ehkä tässäkin ääripäät korostuvat. Arkisin vedetään pikamättöä suoraan pakkauksesta. Mutta sitten kun kokataan, halutaan mukaan kaikkea maalta, mereltä ja ilmasta. Halutaan tunkea kaikkien tv-kokkien viritykset tarjolle yhtä aikaa.
Itse olen sitä mieltä, että yksinkertainen on kaunista. Tänään on lounaaksi paistettua riisiä sekä tofua punasipulikastikkeessa.
7, senhän takia ruokalistoista juuri laitetaan aloituksia, että niitä saisi arvioida ja tämän arvioinnin perusteella ap voisi kehittää ideaansa eteenpäin. Perusteltu palaute on ainoa keino tulla paremmaksi. Eihän se ole mitään keskusteluakaan, saatika toisen auttamista, että pelkästään kiittää ja kehuu.
Kerro toki ap taitava kokkina oma ehdotuksesi siitä, millainen tasapainoisen ja harmonisen menun tulisi olla. Voimme sitten me tyhmät ja osaamattomat ottaa opiksemme viisaammalta.