Mitä ihmettä voi tehdä siitä sianlihasäilykkeestä? Mitä nötköttiä se nyt olikaan :D
Mulla on kaapissa sellainen purkki enkä keksi käyttöä.
Itsellä lapsuudesta sellainen muistikuva että saaressaa oltiin vanhempien kanssa ja sitä nötköttiä söin. Nuotiokin oli mutten muista vedinkö sitä suoraan purkista vai perunan päällä.
Kommentit (22)
Nötkötti” on tosi hyvää kun siitä tekee kastikkeen. Purkki nötköttiä kuutioidaan (tietysti ylimääräiset rasvat ym. poistetaan). Vettä kattilaan 1/2 - 1 dl, kiehautetaan ja lisätään nötkötti. Sekaan kahvi- tai ruokakermaa niin, että liha kunnolla peittyy, mausteeksi valkosipulisuolaa. Saostetaan vehnäjauho-vesiseoksella (2 rkl jauhoja sekoitetaan tilkkaan vettä), kiehautetaan hetken että jauhot kypsyvät ja kastike sakenee. Tarjotaan esim. keitetyn makaronin tai perunan kanssa. Ja kyllä on hyvää ja edullista ja erityisesti nopea ruoka! Meillä ei yleensä riitä edes yksi purkki, vaan teen suosiolla kahdesta purkista soosin ja nimenomaan valkosipulisuola on se juttu tässä ruuassa
Joskus opiskeluaikana Pilkoin sen keitetyn makaronin sekaan ja oli suht syötävää.
Spam! :) Leikkaa viipaleiksi ja paista pihveiksi. Sipulirenkaita, pottuja ja smetanaa kylkeen. Ruohosipulia.
Pilko hernekeittoon jos semmonen löytyy
Nötkött, tuo ihmisten koiranmakkara.
Veistele siitä veitsellä kimpaleita suoraan suuhusi leirinuotion äärellä. Jos ei ole nuotiota, niin varmaan kynttilänvalossakin on melkein yhtä tunnelmallista.
Aijai, nötköttiä! Parasta suoraan purkista leivän päälle, nam, nam!
Tee kastike. Ruskeakastike pohjaksi, lusikoi nötkötti palasina sinne sekaan, mausta vaikka pippurilla, rosmariinilla, ketsupilla ja kermatilkalla.
Tee pihvejä. Avaa purkki normaaliin tapaan, käännä ylösalaisin leikkuulaudalle ja iske pohjaan reikä. Nötkötti valuu kokonaisena purkista pois. Siivuta noin sentin levyisiksi siivuiksi ja paista pannulla. Seuraksi sopii kuullotetut sipulirenkaat.
Tee keitto. Lusikoi köntteinä valmiiseen keittoon (liemi, peruna ja juurekset siis) ja kiehauta.
Kiitos vinkeistä!
Ei mitään muistikuvia siitä miltä se edes näytti kun purkin avaa.
Täytyy tehdä lapsille siitä jotain. Täytyy kyllä sen verran tunnustaa että itseä on hieman ällöttänyt ajatus tuosta enkä siksi ole rohjennut tehdä siitä mitään. Lupaan kyllä itsekin sitä maistaa :D
Ap
Nötkötti on muuten se versio, missä on naudanlihaa.
Vierailija kirjoitti:
Hyi. Se tehdään teurasjätteistä!
Vähän niin kuin sinäkin tunnut tehdyn. Ei se mitään. Varmasti ihan hyvin sinäkin silti kelpaat siihen, mihin nyt ikinä sitten kelpaatkin.
Vierailija kirjoitti:
Hyi. Se tehdään teurasjätteistä!
Sun mielestä ilmeisesti sisäfileen poistamisen jälkeen loput ruhosta on teurasjätettä?
Vie se lahjoituksena lähimpään vokkiin.
Sianlihasäilyke on svinköttiä. Nötkötti on nautaa.
Vierailija kirjoitti:
Tee kastike. Ruskeakastike pohjaksi, lusikoi nötkötti palasina sinne sekaan, mausta vaikka pippurilla, rosmariinilla, ketsupilla ja kermatilkalla.
Tee pihvejä. Avaa purkki normaaliin tapaan, käännä ylösalaisin leikkuulaudalle ja iske pohjaan reikä. Nötkötti valuu kokonaisena purkista pois. Siivuta noin sentin levyisiksi siivuiksi ja paista pannulla. Seuraksi sopii kuullotetut sipulirenkaat.
Tee keitto. Lusikoi köntteinä valmiiseen keittoon (liemi, peruna ja juurekset siis) ja kiehauta.
Siivutukseen luin juuri ohjeen:
- avaa ja poista kansi
- avaa pohja, jätä paikalleen
- laita purkki kyljelleen, paina pohjasta niin, että lihaa tulee hieman esiin toisesta päästä
- leikkaa siivu
- jatka samalla tavalla
Lihakeittoa.