Viime torstaina tehty kaalilaatikko, vieläkö sitä voisi syödä?
Kommentit (19)
Minä söisin, pöpipää uusavuton ei.
Kokeile. Voi sen jälkeen takaloosteri paukkua!
Miten säilytetty? Pakastimessa=ok, jääkaapissa=hyi yököti yöksis, ei varmasti voi!
Jos haistamalla ja maistamalla on ok ja jääkaapissa säilytetty, on ihan syötävää. Ihan typerästi näitä "parasta ennen" yms. päiväyksiä tuijotetaan. Nykyajan uusavuttomat kun ei osaa itse mitään arvioida.
Tulipa telkkarista kerran jossain kuluttajaohjelmassa pätkä, missä elintarvikebiologi kertoi löytäneensä jääkaapistaan 6 kk ylipäiväistä hapankermaa ja kun se tuoksui ja maistui ihan hyvältä, käytti sen ruoanvalmistukseen. Eikä kukaan saanut vatsanväänteitä.
Miten keitetyn kaalin tuoreuden tunnistaa haistelemalla? Samalta pierulta se haisee vastakeitettynä kuin kaksi viikkoa vanhanakin.
[quote author="Vierailija" time="14.03.2013 klo 19:32"]
Miten keitetyn kaalin tuoreuden tunnistaa haistelemalla? Samalta pierulta se haisee vastakeitettynä kuin kaksi viikkoa vanhanakin.
[/quote]
Pahentuneen ruoan hajun kyllä tunnistaa. Olen ihan samaa mieltä #6:n kanssa.
Itse söisin, jos haistamalla ja maistamalla ei tule mitään ilmi. Olen aika ennakkoluuloton päivämäärien suhteen, enkä ole koskaan tullut sairaaksi *koputtaa puuta*
No en kyl söis jos se on ollu vaan jääkaapissa mut voithan kokeilla.
Siis yök. Ihan vapaasti terveytesi uhalla. Ihan silleen yleisesti; kotiruoka säilyy jääkaapissa valmistuksen jälkeen semmoiset 1-3 päivää, riippuen myös paljon ruokalajista. Eiks teidän äiteet (tai isukit) koskaan opettaneet teille tämmösiä perusjuttuja elämää ajatellen? Mutta ei siinä mitään, saahan sitä kysyä täältäkin.
En syö mitään viikon vanhaa ruokaa. 3-4 päivää on max.
Keitetyt perunat esim. säilyy oikein hyvin viikon verran jääkaapissa, kokeiltu on eli paistettu pyttäriä ja hyvää oli. Meneekö teillä kuivakakku roskiin viikon vanhana? Tai lihamakaronilaatikko? Marjapuuro? Meillä ei ja hyvin on aina voitu.
Syödäänkö 14:n kotona useinkin viikon vanhaa makaronilaatikkoa? Tai marjapuuroa? Miksi niitä pitää säilyttää viikko ennen syöntiä? Tuleeko niistä parempia siten?
Voi syödä ihan hyvin. Kaalilaatikko säilyy jääkaapissa viikon verran. Pakastaa ei kannata, sillä pakastaminen ei sovi kaaliruoille. Maku ja rakenne muuttuu.
No, ei voi.
Kysymys on vuodelta 2013.
Ja Emma K. väittää, että kaalipata olisi vielä syötävää. Vaikka olisi pakastettu, niin EI ole enää syötävää.
KYLLÄ VOI SYÖDÄ KAALILAATIKKOA, JOKA ON OLLUT JÄÄKAAPISSA VIELÄ VIIKON PÄÄSTÄ VALMISTUKSESTA, VIIKKO ON SE RAJA, VALMISTAN AINA NIIN PALJON, ETTÄ VOI SYÖDÄ USEAMMAN PÄIVÄN, EI VIITSI JOKA PÄIVÄ RUUAN KANSSA TOUHUTA, SAMA RUOKA KELPAA NÄIN ELÄKELÄISENÄ JA TULEE HALVAKSI, JOS ON VIELÄ LAPSIA KOTONA, VOI OLLA, ETTÄ PITÄÄ OLLA VAIHTELUA ENEMPI RUUASSA, LAPSET YLEENSÄ NIRSOILEE, JOTKUT AIKUISETKIN KYLLÄ, MULLA ON SAMA MILLÄ VATSANSA TÄYTTÄÄ, KUN EI OLE EDES NÄLKÄ KOSKAAN.
Ja höpö höpö, kyllä säilyy viikonkin jääkaapissa.
Jos ei haise pahalle tai hapantuneelle niin voi syödä. Myös maku vaikuttaa jos on jokin sivumaku niin ei kande syödä. Yleensä 5-6 päivää säilyy jos on laitettu suolaa ja pippuria tarpeeksi.
En kyllä söisi. Sellainen 2-3 päivää on maksimi, mitä ruokaa kannattaa säilyttää.