Oudoimmat ruuat pöydässänne
Mitä sellaista teillä syödään mitä useimmissa perheissä ei syödä?
Tässä meidän ruokalistalta:
Katkarapu-jauhelihakastike pastan kanssa.
Perunamuusi + ranskalaiset perunat.
Nakki-suklaakastike. Vähän vahingossa kehitelty juttu. Oli HK:n nakkeja, mutta jauhot loppu ja jääkaapissa oli vaaleansinisiä Jacky-makupaloja, joista tein kastikkeen. Todella hyvää, mutta tämä syödään siis kylmänä.
Kommentit (12)
Meillä syödään paljon äyriäisiä, rapuja, simpukoita, ostereita, mustekalaa. Myös sisäelinruokia laitetaan, varsinkin kesällä grillissä.
Oudot ruoat teillä, pakkoko ne nakit oli sinne jackyn sekaan kipata? Eikä se ole suklaata.
Meillä syödään talkkunapuuroa, kainuulaiset tietää tämän ruokalajin, muille ehkä vähän oudompi.
[quote author="Vierailija" time="08.03.2013 klo 09:33"]
Meillä syödään talkkunapuuroa, kainuulaiset tietää tämän ruokalajin, muille ehkä vähän oudompi.
[/quote]
Se on ihanaa, voisilmä ja kylmää maitoa lisäksi. itääkin kokeilla uppoisko perheelle.
elefantinkakka koulukiusaus ja vampyyripihvit
Meillä on ollut vatkattavaa vaniljakastiketta broilerikastikkeessa. Ihana sokerikakun tuoksu rappukäytävässä asti. Mies luuli töistä tullessa että olin leiponut.
Oikeasti se oli vahinko. Tarkoitus oli pistää ruokakermaa soosiin, mutta ilman silmälaseja en ilmeisesti noteerannut purkin tekstiä lainkaan.
[quote author="Vierailija" time="08.03.2013 klo 09:27"] Todella hyvää, mutta tämä syödään siis kylmänä.
[/quote]
Anteeksi mutta en usko :D Siis tuota että on "todella hyvää".
Mutta talkkunapuuro on oikeasti hyvää, harmi kun niitä talkkunaryynejä ei täällä hämeen kaupoissa myydä. Oulun seudulla lapsuudessani olen sitä syönyt.
Perunaa ja perunaa? Jacky-makupalaa ja nakkeja? Teille ei ainakaan kukaan ole tunkemassa illallisvieraaksi..
Monien mielestä on outoa, kun meillä tehdään jäävuorisalaatista lämmintä ruokaa. Se on todella hyvä wokkivihannes ja nopean kasviskeiton perusta.
Toinen outo tapamme on tehdä siskonmakkaroista muuta kuin keittoa. Ne voi grillata uunissa tai niistä voi tehdä tomaattisen kastikkeen pastalle.
Nämä on joidenkin mielestä outoja olleet:
- Kesäkurpitsankukkien käyttäminen ruoanlaittoon. Kun on niiden aika, laitan niitä pizzojen päälle ja täytän erilaisilla jutuilla. Herkkuni on kesäkurpitsankukat täytettynä mozzarellalla ja anjoviksella, nam :-p
- Moni suomalainen pitää myös outona erilaisten muiden merenelävien kuin kalojen ja katkarapujen syömistä, meillä esimerkiksi calamaria (mustekalaa) on säännöllisesti, samoin erilaisia simpukoita.
- Minusta papukeiton kanssa pitää aina olla tarjolla lautasen reunalla suolakalaa kuten anjovista tai silliä. Monien mielestä, myös mieheni mielestä, tapa on käsittämätön, mutta lapset taas syö mielellään valkopapukeiton kanssa kalaa. Minä syön sitä jopa suomalaisen hernekeiton kanssa.
- Pastat joissa ei varsinaisesti ole keitettyä kastiketta. Monet ajattelee että aina täytyy keittää joku kastike, mutta meillä riittää usein oliiviöljyssä ja mausteissa paistetut yksinkertaiset lisäkkeet. Vaikkapa kuivattua chiliä ja valkosipulia öljyyn, vähän sardelleja, keitettyä parsakaalia ja suolaa ja pippuria. Tai chili-valkosipuliöljyyn persiljaa ja kapriksia, sitten lopuksi vaan päälle parmesanjuustoa.
Meillä on sellaista erikoisuutta, että teen hyvää ja maistuvaa ruokaa ihan itse alusta pitäen. Paljon kasviksia, ei lisäaineita, kunnollista lihaa eikä mitään mummonliha pullia...
Nuo muut voisin hyvin ymmärtää. Mutta nakki-suklaakastike ja kylmänä? Yh. Johtunee siitä, että inhoan nakkeja.
Meillä oudoimmat taitaa olla japanilaiset paputahnat ja merilevät ja aasialaiset maustekalakastikkeet. Kokeillaan kyllä paljon erilaisia reseptejä ja erikoisempiakin - joskus on hyvää joskus ei - mutta ei ole tullut kyllä mieleen sotkea nakkeja ja suklaata.