Terveellinen pizzapohja?
Kommentit (6)
5 dl täysjyväspelttijauhoja (osan voinee korvata leseillä tai hampunsiemenrouheella)
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
2 rkl oliiviöljyä
Terveelliset eli kokojyväiset pizzapohjat ei ole kovin hyviä, sorry. Kannatta tehdä ihan hiivaleipäjauhosta tai durumjauhosta vaan, ei se haittaa ettei ole täysjyvää, eihän pizzaa koko ajan kukaan syö kumminkaan.
Mutta jos on ihan pakko saada täysjyvävehnästä niin tässä perusohje joka toimii. Tästä tulee 2 pizzapohjaa.
30 g tuoretta hiivaa
3 dl kädenlämpöistä vettä
200 g täysjyvävehnäjauhoja
200 g hiivaleipäjauhoja
1/2 tl suolaa
1 rkl extraneitsyt oliiviöljyä
1. Laita kulhoon 1,2 dl kädenlämpöistä vettä murenna sekaan hiiva.
2. Sekoita kunnes hiiva liuonnut.
3. Sekoita jauhot ja suola kulhossa. Kaada sekaan hiivaseos ja öljy ja lämmintä vettä niin että taikinasta tulee sopivan käsiteltävää. Ripottele työtasolle ja kumoa taikina siihen.
4. Vaivaa taikinaa kymmenisen minuuttia Kunnse taikina ei tartu käsiin eikä pöytään.
5. Siirrä taikina isoon öljyttyyn kulhoon ja peitä liinalla. Anna kohota 2 tuntia (täysjyväjauho vaatii pitkän kohotusajan).
6. Jaa kahteen osaan ja painele pizzavuokiin tai leivo kahdeksi pyöreäksi pizzaksi.
täysjyväjauhopizzaan kannattaa laittaa aika vahvan makuitätä täytteet ettei jauhon mausta tule liian hallitseva. Esimerkiksi perus margaritaan kannattaa laittaa vähän chiliä ja reilusti valkosipulia jos pohjana täysjyvä ja lorautaa paiston jälkeen öljyä pintaan.
Mä teen näin:
Rahkaa 1 prk
2 kananmunaa
Ruisjauhoja 6rl
Ruisleseitä 2rl
Leivinjauhetta pari tl
ja suolaa
On varmaan terveellisimmästä päästä ja ainakin omaan suuhun törkeen hyvää. Tosta reseptistä tulee uunipellillinen
No kuule ihan tavallinen pizzapohja. Täytteet pizzassa yleensä ovat se epäterveellinen osa..
käytän moilasen gluteenittomia, ei oo ainakaan vehnää!! en oo kattonu minkä verran on hiilareita, mutta eipä turvota. joo, ei se pohja oo se epäterveellinen, vaan salamit ja juustot sun muut siinä.....!
Perus hiivaa, jauhoja ja vettä?