Siideri englanniksi ja lausuntaohje kiitos!
Kommentit (25)
Kän ai häv an aple säidör pliis tänk jyy. Ai äm ei stjupid finis gööl.
Siideriä tuskin saat monestakaan paikasta ulkomailla....
[quote author="Vierailija" time="06.03.2013 klo 14:26"]
Siideriä tuskin saat monestakaan paikasta ulkomailla....
[/quote]
No, Brittein saarilla ja Ranskassa ainakin tehdään ihan loistavia siidereitä, joten jos näihin maihin matka suuntautuu, niin eiköhän tuota löydy. Samoin näyttää esim. Espanjasta (ja varmaan muistakin maista, missä paljon turisteja) saavan englantilaisia siidereitä varsin yleisesti ruokakaupoista.
Itse asiassa kyllä siideriä saa aika monestakin paikassa. Ei pelkästään Suomesta. Vai onko joku tynnyrissä kasvanut? Ja niin se kirjoitetaan cider, lausutaan saidör.
kivaa matkaa!
Esapanjassa pyysin saidör ravintolassa. Eivät tunteneet sanaa. Vaihdoin sitten viiniin.
Englannista saa ihanaa, oikeaa siideriä, joka on ihan eri asia kun Suomessa myytävät imelät litkut.
[quote author="Vierailija" time="06.03.2013 klo 14:38"]
Englannista saa ihanaa, oikeaa siideriä, joka on ihan eri asia kun Suomessa myytävät imelät litkut.
[/quote]
Ja millähän perusteella se on OIKEAA? Siksikö, kun sinä pidät siitä? :-)
Kylla meiltakin loytyy siideria Australiassa, vahan kylla vaikea kirjoittaa foneettisesti kun noi pilkut puuttuu, mutta jotenkin nain tilaat: G'dai mait, ai fanci sam saider, got eni?
Tässä biisissä ääntämisohjeet:
Ja jos et saa sidukkaa, tilaa valkoviiniä ja spraittia sekoitettuna, siitä pystyy just ja just juomaan kännit.
[quote author="Vierailija" time="06.03.2013 klo 14:40"]
[quote author="Vierailija" time="06.03.2013 klo 14:38"]
Englannista saa ihanaa, oikeaa siideriä, joka on ihan eri asia kun Suomessa myytävät imelät litkut.
[/quote]
Ja millähän perusteella se on OIKEAA? Siksikö, kun sinä pidät siitä? :-)
[/quote]
Esimerkiksi sillä perusteella, että se todellakin on omenista käyttämällä valmistettua eikä mitään limuviinaa kuten moni suomalainen "siideri".
Oikea siideri tehdään omenista, sitä ei mausteta jollain omenaesanssilla ja pilata liialla sokerilla.
[quote author="Vierailija" time="06.03.2013 klo 14:45"]
Esimerkiksi sillä perusteella, että se todellakin on omenista käyttämällä valmistettua eikä mitään limuviinaa kuten moni suomalainen "siideri".
[/quote]
Ruokakaupoissa myytävät siiderit ovat käymisteitse valmistettuja, nääs Suomessa ei saa myydä kaupassa sellaisia juomia, jotka olisi sekoitettu poltetusta viinaksista ja lantringeista (po. ykköslonkero, jota taas ei lasketa alkoholijuomaksi). Siksipä myös ruokakaupassa myytävät lonkerot ovat ns. kiljua, eivät suinkaan mitään long drinkejä.
[quote author="Vierailija" time="06.03.2013 klo 14:45"]
[quote author="Vierailija" time="06.03.2013 klo 14:40"]
[quote author="Vierailija" time="06.03.2013 klo 14:38"]
Englannista saa ihanaa, oikeaa siideriä, joka on ihan eri asia kun Suomessa myytävät imelät litkut.
[/quote]
Ja millähän perusteella se on OIKEAA? Siksikö, kun sinä pidät siitä? :-)
[/quote]
Esimerkiksi sillä perusteella, että se todellakin on omenista käyttämällä valmistettua eikä mitään limuviinaa kuten moni suomalainen "siideri".
[/quote]
Suomalaiset ketkä ovat tottuneet juomaan makeita "siidereitä", voivat vähän hämmästyä kun saa kuivaa englantilaista. Makeaa siideriä ei ulkomailta saa, lähin varmaan bacardi breezer. Toki osaavat ne jotkut suomalaiset kuivaakin tehdä ja onhan se vähän hassu kun kaupassa on kolme kaappia eri makuisia makeita siidereitä, sitten yks pieni kolonen missä kuuluis olla kuivat, on aina tyhjä.
[quote author="Vierailija" time="06.03.2013 klo 14:49"]
[quote author="Vierailija" time="06.03.2013 klo 14:45"]
Esimerkiksi sillä perusteella, että se todellakin on omenista käyttämällä valmistettua eikä mitään limuviinaa kuten moni suomalainen "siideri".
[/quote]
Ruokakaupoissa myytävät siiderit ovat käymisteitse valmistettuja, nääs Suomessa ei saa myydä kaupassa sellaisia juomia, jotka olisi sekoitettu poltetusta viinaksista ja lantringeista (po. ykköslonkero, jota taas ei lasketa alkoholijuomaksi). Siksipä myös ruokakaupassa myytävät lonkerot ovat ns. kiljua, eivät suinkaan mitään long drinkejä.
[/quote]
No joo, mutta suomalaissiiderit on tehty täysmehutiivisteistä, ei puristeta omenoista. Lisäksi niitä maustetaan kaikella oudolla ja sokeroidaan voimakkaasti.
Hymyile baarimikolle ja sano että "one cider, please" (wan saidö pliis), etköhän saa jotain tällä. Ja kun saat sen sanot thanks (thänks) ja hymyilet taas.
Jos haluat pienen siiderin voit sanoa "Half pint of cider, please" (haaf paint of saidö pliis)
(half pint on puolikas tuoppi)
:D Mukava matkaa sulle! Mihin olitkaan menossa?
Todellakin lasiin voi tulla sitten mitä tahansa matkakohteesta riippuen :)
Täällä USAssa NYn pohjoisosassa "cider" on tyypillinen koko perheen syysjuoma: omenanektrari, joka yleensä nautitaan kuumana. Sellaista et ehkä ap halua? :)
Hard cider tunnetaan myös, se on siis alkoholipitoista mutta kaikkiin maistamiini merkkeihin olen pettynyt.. Hiilihappoa ei yleensä ole tai sitä on erittäin vähän, mausta tulee mieleen joku paha, laimea kotiviini.
Onneksi eräs ruotsalainen siiderimerkki on kovaa vauhtia tulossa tänne, en malta odottaa! Pidän nimenomaan niistä "kamalista suomalaisista limuviina" -siidereistä, tosin brittiläinen kuiva versiokin on ihan ok.
Matkani on siis Englantiin. Kiitos kaikille ohjeista. /ap
Cider, saidö.
Minne olet menossa? Jos olet tottunut suomalaistyyppiseen siideriin, voi olla, että ulkomailla saat lasiisi jotain hyvinkin erilaista juomaa!