Tyhmä kysymys kermavaahdon määrästä
Olen tekemässä tänään miehelleni lettuja, joiden kera kermavaahtoa. Kuinka paljon kermaa suunnilleen yksi ihminen vetää parin letun päällä?
En itse välitä kermavaahdosta yhtään, joten koko aine on melko mysteeri mulle, enkä osaa arvioida mistä määrästä juoksevaa kermaa tulee millainen pilvi.
Kommentit (14)
Kiitos. About desi jääneekin pääruoasta yli, joten vatkaan sen. Saapahan kerrankin kermavaahtoa tarpeeksi. :)
Meidän 5 henkinen perhe jos syö lettuja kermavaahdon kera niin jokaiselle riittää ehkä kaksi lettua, joissa on kermavaahtoa päällä sillain kohtuullisesti. Ja siis 2 dl kermaa vaahdotettu.
Se juokseva kerma periaatteessa ainakin tuplaantuu, jos ei enemmänkin.
[quote author="Vierailija" time="04.03.2013 klo 18:13"]
Meidän 5 henkinen perhe jos syö lettuja kermavaahdon kera niin jokaiselle riittää ehkä kaksi lettua, joissa on kermavaahtoa päällä sillain kohtuullisesti. Ja siis 2 dl kermaa vaahdotettu.
[/quote]
Minkä kokosia ne teidän letut on, jos vaan 2 per pää?
[quote author="Vierailija" time="04.03.2013 klo 18:16"]Minkä kokosia ne teidän letut on, jos vaan 2 per pää?[/quote]
Mäkin olen tekemässä kaksi per naama, sellaisia ison paistinpannun kokoisia (halkaisija jotain 25-30 cm). Vähän vai paljon..?
-ap
4 vastaa 6:lle
Meidän letut on niitä isoja paistinpannun kokoisia. Niitä saa kyllä useamman kuin 2 per naama, mutta kermavaahtoa ei yleensä riitä kuin kahteen lettuun jokaiselle. Loput syödään sitten pelkän hillon tai soketin kera!
[quote author="Vierailija" time="04.03.2013 klo 18:18"]
[quote author="Vierailija" time="04.03.2013 klo 18:16"]Minkä kokosia ne teidän letut on, jos vaan 2 per pää?[/quote]
Mäkin olen tekemässä kaksi per naama, sellaisia ison paistinpannun kokoisia (halkaisija jotain 25-30 cm). Vähän vai paljon..?
-ap
[/quote]
Riippuu varmaan syöjistä, mutta meillä menis ainakin 4 per pää. Teen isoja ja ohuita.
Kun kerran alan paistaa, teen niin paljon taikinaa, että niitä saa syödä reilusti, loput voi syödä vaikka seuraavana pvnä, mutta pihistellä ei varmasti tarvii.
[quote author="Vierailija" time="04.03.2013 klo 18:19"]
4 vastaa 6:lle
Meidän letut on niitä isoja paistinpannun kokoisia. Niitä saa kyllä useamman kuin 2 per naama, mutta kermavaahtoa ei yleensä riitä kuin kahteen lettuun jokaiselle. Loput syödään sitten pelkän hillon tai soketin kera!
[/quote]
Ok, sitte tajusin väärin. Kunhan vaan lettuja on paljon!!
Ne on niin herkullisia, että pakko olla tarpeeksi samalla vaivalla niitä paistaa riittävästi.
Minä teen kahdelle puolen litran taikinan. Siitä tulee joku kymmenen lettua.
[quote author="Vierailija" time="04.03.2013 klo 18:18"]
[quote author="Vierailija" time="04.03.2013 klo 18:16"]Minkä kokosia ne teidän letut on, jos vaan 2 per pää?[/quote]
Mäkin olen tekemässä kaksi per naama, sellaisia ison paistinpannun kokoisia (halkaisija jotain 25-30 cm). Vähän vai paljon..?
-ap
[/quote]
Aivan liian vähän lettuja!!
Tee taikinaa lisää.
http://www.valio.fi/reseptit/peruslettutaikina/
Tuosta ohjeesta saatte reilusti ja jää huomiseksi aamupalaksi.
Nuorena miniäkokelaana (kauan sitten!) lupasin paistaa lättyjä vieraillessamme mieheni kotona. Kun paistamisen aika tuli, minulle annettiin kaapista paistinpannu! En ollut ikinä nähnyt lättyjä paistettavan paistinpannulla, vaan meillä ja muillakin tutuilla oli sellaiset valurautaiset, isot lättypannut. Niillä sai paistettua seitsemän pientä lättyä kerrallaan.
Olin vähän ihmeissäni ja laitoin ensin pannulle pieniä lätäköitä taikinaa. Tuleva anoppini sitten neuvoi, miten isoja lättyjä paistetaan! Kyllä kerrasta opin, vaikka outoa se olikin.
Tämä nyt meni ihan aiheesta ohi, mutta tuo asia on naurattanut monta kertaa myöhemmin minua ja anoppia.
Ei näin ihanan herkullisia ketjuja, tai siis nyt ku toipilaana kotona eikä jaksais lähtee hakemaan kaupasta kermaa. Yleensä en juuri piittaa mitä muut puuhastelee mutta nyt meinaa kateutta ja itsesääliä nousta esiin. Huomenna sitten, te ootte ihania . . . nauttikaa
1 dl kermaa riittää jo tosi pitkälle.