Osaatko tehdä oikein maukkaita lihapullia? ov
Millaisen taikinan teet? Onko jokin kikkakolmonen tai raaka-aine, jolla saat lihapullista oikein maistuvia ja hyviä? Teetkö uunissa vai pannulla?
Kommentit (20)
Uunissa tulee hyviä eikä liian rasvaisia.
Laitan taikinaan vain vähän nestettä ja sekin kermaa. Suolaa pitää olla tarpeeksi, mausteina musta- ja valkopippuria, paprikaa ja yrttimausteita. Sipulit kuullotan pannulla ennen taikinaan lisäämistä. Kananmunaa ei saa olla liikaa, käytän vain 1kpl/400g jauhelihaa. Sitten vähän korppujauhoa sitomaan taikinaa. Sekaan voi heittää sieniä tai vaikka porkkanaraastetta.
[quote author="Vierailija" time="14.02.2013 klo 04:56"]
Minun "kikkani" on paistaa sipuli ennen taikinaan lisäämistä, ei liian kuivaksi mutta pehmeäksi. Laitan myös paljon sipulia, koska siitä tykätään meillä.
Uunissa paistan.
[/quote]Ok, sipulin paistaminen kuulostaa hyvältä. Eikö pullat pala pohjasta kun teet uunissa? Itselläni palaa vaikka asteita vain 200.
Oikeastaan vain silloin jos laitan niihin jotain juustoa (yleensä vuohen) tai heitän kypsänä esim. tomaatikastikkeeseen. Uunissa teen koska olen laiska, ja niistä tulee silloin vähärasvaisempia.
En oikein ole koskaan välittänyt lihapullista, joten yleensä syön ne puolukoiden kanssa. Toivottavasti tulee paljon niksejä, olisi myös kiva oppia tekemään hyviä pullia! :)
Kerran olen muuten saanut todella hyviä, ruotsalainen kaverinkaverini kerran niitä pakersi, olivat pieniä ja pannulla paistettuja, rasvaa tihkuvia, mutta poistivat darran. :D eli varmastikin myös koko (paistopinta) vaikuttaa...?
Toivottavasti sain suurimmat kirjoitushäröt pois. Tämä uusi viestikenttä ja puhelimen autocorrect eivät oikein ole ylimpiä ystäviä.
Muuten, mitä ov tarkoittaa?
t:noobie
Teen maukkaita. Niihin tulee jauhelihaa, paahtoleipää, sipulia, aurinkokuivattua tomaattia, porkkanaraastetta, chili- tai texmexkastiketta ja mausteita (suolaa, grillimaustetta, provencesekoitusta).
Paistan uunissa.
[quote author="Vierailija" time="14.02.2013 klo 05:03"]
Oikeastaan vain silloin jos laitan niihin jotain juustoa (yleensä vuohen) tai heitän kypsänä esim. tomaatikastikkeeseen. [/quote]Juustoa, siis leivot juustopalan sinne pullan sisään? Sellaiset voisi olla tosi hyviä. Kävisiköhän fetakuutio tai Musta Pekka pippurijuuston palanen myös?
[quote author="Vierailija" time="14.02.2013 klo 04:48"]
Millaisen taikinan teet? Onko jokin kikkakolmonen tai raaka-aine, jolla saat lihapullista oikein maistuvia ja hyviä? Teetkö uunissa vai pannulla?
[/quote]
Osaan. Taikinaa tulee vain jauhelihaa, mausteita ja kanamunaa. Paistan pannulla puuhellalla tai teen uusissa. Yleensä paistan, paistorasvana pitää olla voi pääasiassa.
[quote author="Vierailija" time="14.02.2013 klo 05:05"]
Muuten, mitä ov tarkoittaa?
t:noobie
[/quote]On viesti
Onko uunissa paistamisessa jotain huomioitava, jottei pullat pala pohjasta. Laitatteko vain pellille leivinpaperin päälle? Entä asteet? Itselläni aina ovat mustia pohjasta. Auttaisikohan jos leivinpaperia laittaisi kaksi päällekäin?
Nää on parhaita:
Silppua pekonia ja sipulia ihan pieneksi, kuullota ne pannulla.
Kulhoon jauheliha, muna, pekonisipulisilppu, valkosipulia, mausteita maun mukaan.
Pyörittele pulliksi ja kypsennä uunissa 200°c n.vartti.
Ja jos tekee pieniä pullia kannattaa paistaa nopeasti korkeassa lämpötilassa.
[quote author="Vierailija" time="14.02.2013 klo 05:27"]
Nää on parhaita:
Silppua pekonia ja sipulia ihan pieneksi, kuullota ne pannulla.
Kulhoon jauheliha, muna, pekonisipulisilppu, valkosipulia, mausteita maun mukaan.
Pyörittele pulliksi ja kypsennä uunissa 200°c n.vartti.
[/quote]Joo, pekonia ja valkosipulia, kuulostaa tosi hyvältä, nam. Eiköhän näillä vinkeillä mitä ketjussa on jo tullut pääse pitkälle, Kiitos ja lisää vinkkejä saa laittaa mielellään, kaikki huomioidaan. :)
Teen tuolla ohjeella, mutta haudutan pisäksi vielä pannulla. Eli kun olen ruskistanut nopeasti joka puolelta, lisään pannulle lihalientä ja annan kiehua pienellä porinalla kannen alla n. 10 min.
Tulee tosi hyviä!
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/92313/Mummon%20Lihapullat/
teen niin hyviä että jos vahdi niitä niin ne häviävät hyvin äkkiä pelliltä ja teen perhe reseptillä
Tein just äsken tosi hyviä:
700g nauta-sikaa
2 rkl sipulirouhetta
1 kananmuna
1 tl suolaa
mustapippuria, jeeraa, korianteria, cayennepippuria
Aineet sekaisin, pyörittelin pieniä lihapullia (yhteensä tuosta taikinasta lähes 30 kpl) uunipellille. Noin 200 astetta ja 20 min, tuli tosi hyviä.
Teen harvoin kahta samanlaista taikinaa, heittelen milloin mitäkin sekaan (kesäkurpitsaraastetta, aurajuustoa, paprikasilppua, tacokastikkeen tai ranskankermapurkin jämiä, you name it). Välillä paistan pannulla, välillä uunissa. Aina tulee hyviä ;)!
[quote author="Vierailija" time="14.02.2013 klo 05:32"]
Teen tuolla ohjeella, mutta haudutan pisäksi vielä pannulla. Eli kun olen ruskistanut nopeasti joka puolelta, lisään pannulle lihalientä ja annan kiehua pienellä porinalla kannen alla n. 10 min.
[/quote]Noin jos tekee niin saa kastikkeen samalla, hyvä idea.
Laitan lihapullataikinaan naudanjauhelihaa, tuoretta basilikaa ja persiljaa, parmesania, kananmunaa ja murustan hiivaleipää. Suolaa ja mustapippuria riittävästi. Paistan pannulla rypsiöljyssä.
Lähes aina teen lihapullille tomaattikastikkeen johon tulee samat mausteet plus tuoreita herkkusieniä ja sipulia ja valkosipulia. Ja punaviiniä!
[quote author="Vierailija" time="14.02.2013 klo 05:40"]
http://last.fm/user/totallyforget
[/quote]Ja liittyi lihapulliin miten?
Minun "kikkani" on paistaa sipuli ennen taikinaan lisäämistä, ei liian kuivaksi mutta pehmeäksi. Laitan myös paljon sipulia, koska siitä tykätään meillä.
Uunissa paistan.