Onko kukaan kotona uppopaistanut pakasteranskalaisia öljyssä (kysymys)?
Kuuma öljyhän voi syttyä palamaan, jos siihen menee vettä. Olen kuitenkin ymmärtänyt että pakasteranskalaisia voi kotona uppopaistaa öljyssä teräskattilassa (ei ole rasvakeitintä). Tarviiko pakasteranskalaiset siis täysin sulattaa ja painella kuiviksi talouspaperilla ennen kuumaan öljyyn laskemista?
Uppopaistan samalla makkaranpaloja. Tarviiko niistä vetää kuori pois ennen paistamista tai jotenkin käsitellä? Makkara on Hiillosta. Siinä ei kai oo muovikuorta?
Kommentit (12)
Öljy ei vedessä palamaan syty, mistä ihmeestä näin kuvittelet? Öljy rätisee ja roiskuu vedestä kyllä. Ei syty.
Samanlaisia pakasteranskalaisia tuolla oikeissakin keittiöissä paistellaan.
Öljy ei syty jos sinne menee vettä, se on harhaluulo, koska joskus jotkut heittävät vettä jos öljy on syttynyt palamaan. Vesi ja öljy eivät sulaudu toisiinsa, joten veden heittämisestä aiheutuu rasvan roiskuminen, joka saattaa näyttää siltä, että se roihahtaa lisää vedestä. Jos öljy syttyy palamaan, se pitää aina tukahduttaa kattilan kannella, eikä liesituuletinta saisi pitää päällä, jos öljyssä jotakin paistaa.
Vierailija kirjoitti:
Öljy ei vedessä palamaan syty, mistä ihmeestä näin kuvittelet? Öljy rätisee ja roiskuu vedestä kyllä. Ei syty.
Mutta rasvapaloa ei saa yrittää sammuttaa vedellä. Siitä seuraa valtava leimahdus.
Vierailija kirjoitti:
Öljy ei vedessä palamaan syty, mistä ihmeestä näin kuvittelet? Öljy rätisee ja roiskuu vedestä kyllä. Ei syty.
Kyllä se syttyy, kun lämpötila on tarpeeksi korkea.
Heitä ne pusseineen päivineen kattilaan. Kastikkeeksi käy kun sulatat nyrkin kokoisen voimöykyn. Juomaksi Gambinaa.
Ei öljy syty veden takia palamaan, se vaan räiskyy, mutta öljy voi syttyä palamaan jos kuumennat sen liian kuumaksi. Sen varalta kannattaa pitää padan kansi lähettyvillä, ja jos syttyy niin kansi kiireesti päälle niin tuli tukahtuu. Tätä on turha pelätä, ei se hevin tapahdu, mutta varuilta on hyvä pitää se kansi esillä.
Vierailija kirjoitti:
joo ja mäkkärissähän uppopaistetaan tuoretta pottua...
Juu ei.
Öljyn pitää olla tarpeeksi kuumaa,mutten muista montako astetta. Meillä mitattiin digi-mittarilla. Öljynä oli auringonkukkaöljyä(kestää kuumentamista parhaiten).
Kun on valmista, valuta perunoista öljy pois ja siinä vaiheessa voi talouspaperissa pyöräyttää.
Muista vahtia koko ajan kattilan kannen kanssa.
Kyllä niistä vaan rapeita ja hyviä tulee öljyssä keitettynä...
Mulla ei ole friteerauskeitintä ja en viitsi rasvaroiskeiden takia alkaa kattilalla säättämään, niin olen todennut hyväksi tavan kulhossa öljytä ja suolata pakasteranskalaiset ennen pellille laittoa. Sitten jossain puolessavälin paisto ottaa pellin ja lisää öljyä pellille siinä samalla kun kääntelee tasaisen paiston saamiseksi. Sitten vielä takaisin uuniin. Näin kahteen kertaan öljytty muistuttaa jo jokseenkin friteeratun makua.
Ei tarvitse sulattaa ranskalaisia. Sinne vaan suoraan. Pidä kattilan kansi lähettyvillä varalta. Hilloksen suoli on luonnonsuolta, voi paistaa ja syödä.