Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko kukaan kotona uppopaistanut pakasteranskalaisia öljyssä (kysymys)?

Vierailija
09.02.2019 |

Kuuma öljyhän voi syttyä palamaan, jos siihen menee vettä. Olen kuitenkin ymmärtänyt että pakasteranskalaisia voi kotona uppopaistaa öljyssä teräskattilassa (ei ole rasvakeitintä). Tarviiko pakasteranskalaiset siis täysin sulattaa ja painella kuiviksi talouspaperilla ennen kuumaan öljyyn laskemista?

Uppopaistan samalla makkaranpaloja. Tarviiko niistä vetää kuori pois ennen paistamista tai jotenkin käsitellä? Makkara on Hiillosta. Siinä ei kai oo muovikuorta?

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
09.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei tarvitse sulattaa ranskalaisia. Sinne vaan suoraan. Pidä kattilan kansi lähettyvillä varalta. Hilloksen suoli on luonnonsuolta, voi paistaa ja syödä.

Vierailija
2/12 |
09.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljy ei vedessä palamaan syty, mistä ihmeestä näin kuvittelet? Öljy rätisee ja roiskuu vedestä kyllä. Ei syty.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
09.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samanlaisia pakasteranskalaisia tuolla oikeissakin keittiöissä paistellaan.

Vierailija
4/12 |
09.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljy ei syty jos sinne menee vettä, se on harhaluulo, koska joskus jotkut heittävät vettä jos öljy on syttynyt palamaan. Vesi ja öljy eivät sulaudu toisiinsa, joten veden heittämisestä aiheutuu rasvan roiskuminen, joka saattaa näyttää siltä, että se roihahtaa lisää vedestä. Jos öljy syttyy palamaan, se pitää aina tukahduttaa kattilan kannella, eikä liesituuletinta saisi pitää päällä, jos öljyssä jotakin paistaa.

Vierailija
5/12 |
09.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Öljy ei vedessä palamaan syty, mistä ihmeestä näin kuvittelet? Öljy rätisee ja roiskuu vedestä kyllä. Ei syty.

Mutta rasvapaloa ei saa yrittää sammuttaa vedellä. Siitä seuraa valtava leimahdus.

Vierailija
6/12 |
09.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Öljy ei vedessä palamaan syty, mistä ihmeestä näin kuvittelet? Öljy rätisee ja roiskuu vedestä kyllä. Ei syty.

Kyllä se syttyy, kun lämpötila on tarpeeksi korkea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
09.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heitä ne pusseineen päivineen kattilaan. Kastikkeeksi käy kun sulatat nyrkin kokoisen voimöykyn. Juomaksi Gambinaa.

Vierailija
8/12 |
09.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

joo ja mäkkärissähän uppopaistetaan tuoretta pottua...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
09.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei öljy syty veden takia palamaan, se vaan räiskyy, mutta öljy voi syttyä palamaan jos kuumennat sen liian kuumaksi. Sen varalta kannattaa pitää padan kansi lähettyvillä, ja jos syttyy niin kansi kiireesti päälle niin tuli tukahtuu. Tätä on turha pelätä, ei se hevin tapahdu, mutta varuilta on hyvä pitää se kansi esillä.

Vierailija
10/12 |
09.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

joo ja mäkkärissähän uppopaistetaan tuoretta pottua...

Juu ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
09.02.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öljyn pitää olla tarpeeksi kuumaa,mutten muista montako astetta. Meillä mitattiin digi-mittarilla. Öljynä oli auringonkukkaöljyä(kestää kuumentamista parhaiten).

Kun on valmista, valuta perunoista öljy pois ja siinä vaiheessa voi talouspaperissa pyöräyttää.

Muista vahtia koko ajan kattilan kannen kanssa.

Kyllä niistä vaan rapeita ja hyviä tulee öljyssä keitettynä...

Vierailija
12/12 |
02.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla ei ole friteerauskeitintä ja en viitsi rasvaroiskeiden takia alkaa kattilalla säättämään, niin olen todennut hyväksi tavan kulhossa öljytä ja suolata pakasteranskalaiset ennen pellille laittoa. Sitten jossain puolessavälin paisto ottaa pellin ja lisää öljyä pellille siinä samalla kun kääntelee tasaisen paiston saamiseksi. Sitten vielä takaisin uuniin. Näin kahteen kertaan öljytty muistuttaa jo jokseenkin friteeratun makua.