En malttanut kouluttautua korkeammalle ja nyt työskentelen kokkina, kyllä kaduttaa!
Helvetin pieni palkka, huonot työajat ja kuormittava, kiireinen ja likainen työ meluisassa ympäristössä. Tässä iässä ei ammattiakaan enää vaihdeta noin vaan, ainakaan merkittävästi parempaan.
Kylläpä vaan kaduttaa, kun nuorena piti päästä töihin ja "tienaamaan" nopeasti, kun olisi voinut opiskella rauhassa, nauttia elämästä ja sivistää itseään.
Kommentit (5)
vaihda työpaikkaa jossa on paremmat ajat ja ehdit vapaalla sivistää itsesi.
Ei kai tuo myöhäistä vieläkään täysin ole. Lohdutuksena voin tietysti sanoa, että Suomessa on myös paljon pettyneitä, jotka ovat opiskeklleet hyvinkin pitkään ja laajasti mutta jolla ei ole lainkaan työpaikkaa, Mut toki luultavasti, ainakin osa heistä on voinut "hetken" nauttia ja iloita, ainakin näin vuosia jälkeen päin ajateltuna huolettomista opiskelu vuosista toisin, kuin moni heistä jotka aikanaan valitsivat ammattikoulun ja aloittelivat työuraansa suunnilleen samoja aikoja.(..)
No jos potentiaalia löytyy, niin siitä vaan hakeutumaan vuoropäälliköksi ja siitä keittiöpäälliköksi. Isoissa ketjuissa pääsee sitten vielä pari porrasta ylemmäksikin.
Ei ole niinkään merkitystä sillä, mihin kouluttautuu. Kunhan on hyvä duunissaan, etenemismahdollisuuksia on kyllä.
Eivät ne kovemman koulutuksen alatkaan niin herkkua useinkaan ole. Itse olen opettaja, enkä todellakaan suosittele tätä duunia lapsilleni. Edetä voisi rehtoriksi, mutta se vasta koiran virka onkin ja vaatisi myös hallinnon tutkintoa.
Joten tässä ollaan ja lusitaan tappiin asti. Eläkkeelle on sellaiset 15 vuotta, jos sinne asti hengissä selviää. Tärkeintä on kuitenkin se, että on töitä ja kokille löytyy aina duunia, jos on edes kohtuullisen hyvä työntekijä. Monissa akateemisissa ammateissa työt ovat paljon tiukemmalla, eikä palkkakaan kovin kummoinen ole.
Ainakin sulla on töitä. niin ei ole monella korkeammalle taholle koulutetulla