Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko viski tislattua olutta?

Vierailija
07.01.2019 |

Konjakki on tislattua viintä ja calvados taasen siideriä, joten onko viski tislattua olutta (edes teknisesti ottaen)?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
07.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

On. Lisäämällä sekaan vettä saat keskiolutta

Vierailija
2/9 |
07.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En muistaaan enää mitäään. Nainen pälpättti koko systeeemin putkeeen ja lähti kotiiiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
07.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä on.

Vierailija
4/9 |
07.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

On siinä kuin muukin viljatisleestä tehty väkevä alkoholijuoma. Olueen laitetaan yleensä humalia, viinoihin kai ei.

Vierailija
5/9 |
07.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Periaatteessa kyllä. Tislauksen sijaan se pitäisi karbonoida ja pullottaa.

Vierailija
6/9 |
07.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En usko että tisle maistuu kovin hyvälle eikä ole verrattavissa olueen käytettynäkään. Teknisesti oluen valmistus on muutakin kuin alkoholin tuottamista maltaasta ja siihen olueen tulee helposti sivumakuja monista asioista joista luulen ettei kirkkaat ota kovin pahasti nokkiinsa lopputuloksessa. Sitten nuo tislatut väkevämmät liuokset kypsytetään puutynnyreissä jotta niihin tulee oma makunsa.

Oluessa on myös humalaa mitä ei viskissa ole.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
07.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarkoitin mäskiä enkä tislettä, sori virhettä.

T. Viesti 6

Vierailija
8/9 |
07.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Valmistusmenetelmässä on alussa yhtäläisyyksiä. Hienot viskit myös mallastetaan ja sitten kuivataan turvetta polttamalla josta tarttuu aromeja maltaaseen. Lisäksi käytetty vesi sisältää usein turvetta ja mineraaleja jotka vaikuttavat makuun.Myös käytetyt välineet vaikuttavat makuun kuten käytetyt kupariset tislauspannut.

Mäskäyksen ja tislauksen jälkeen viski pannaan sisältä polttamalla hiillettyyn tammitynnyriin jossa varsinainen viskin kypsyminen alkaa. Tynnyrit voivat olla puhtaita uusia tammitynnyreitä mutta yleensä Skotlannissa käytetään käytettyjä ex-bourbontynnyreitä USA:ta.Ex-portviinitynnyreitäkin jne käytetään. Yleisin viskin viimeistelytynnyri on ex-sherrytynnyri.

Suurin osa viskin mausta tulee siis tynnyrin puusta. Tästä johtuen viskissä on erittäin paljon polyfenoleja jotka ehkäisevät mm. syöpää. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22146709

Euroopassa ei ole enää oikein isoja tammimetsiä. joten Eurooppalaiset tynnyrit ovat kalliita.

Kypsymisen aikana viskiä voidaan vaihtaa useita kertoja eri tynnyrien välillä.

Kypsymisen aikana viski ottaa makua myös ulkoilmasta eli merenrannalla varastoidut viskit maistuvat mm.suolaiselta. Viski laimentuu tynnyrissä n.60% vahvuuteen tätä kutsutaan cask strength-viskiksi.

Tätä voidaan sitten laimentaa vedellä.

Lopuksi viskin makua hienosäädetään sekoittamalla esim. 10-vuotiaaseen viskiin pieniä määriä hyvin vanhaa viskiä joka tasapainottaa jälkimakua.

Kelpo mallasviski on 10-vuotiasta mutta yleensä vasta 18-vuotiaassa viskissä ovat maut saavuttaneet erittäin hyvän balanssin ja pehmeyden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
07.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Valmistusmenetelmässä on alussa yhtäläisyyksiä. Hienot viskit myös mallastetaan ja sitten kuivataan turvetta polttamalla josta tarttuu aromeja maltaaseen. Lisäksi käytetty vesi sisältää usein turvetta ja mineraaleja jotka vaikuttavat makuun.Myös käytetyt välineet vaikuttavat makuun kuten käytetyt kupariset tislauspannut.

Mäskäyksen ja tislauksen jälkeen viski pannaan sisältä polttamalla hiillettyyn tammitynnyriin jossa varsinainen viskin kypsyminen alkaa. Tynnyrit voivat olla puhtaita uusia tammitynnyreitä mutta yleensä Skotlannissa käytetään käytettyjä ex-bourbontynnyreitä USA:ta.Ex-portviinitynnyreitäkin jne käytetään. Yleisin viskin viimeistelytynnyri on ex-sherrytynnyri.

Suurin osa viskin mausta tulee siis tynnyrin puusta. Tästä johtuen viskissä on erittäin paljon polyfenoleja jotka ehkäisevät mm. syöpää. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22146709

Euroopassa ei ole enää oikein isoja tammimetsiä. joten Eurooppalaiset tynnyrit ovat kalliita.

Kypsymisen aikana viskiä voidaan vaihtaa useita kertoja eri tynnyrien välillä.

Kypsymisen aikana viski ottaa makua myös ulkoilmasta eli merenrannalla varastoidut viskit maistuvat mm.suolaiselta. Viski laimentuu tynnyrissä n.60% vahvuuteen tätä kutsutaan cask strength-viskiksi.

Tätä voidaan sitten laimentaa vedellä.

Lopuksi viskin makua hienosäädetään sekoittamalla esim. 10-vuotiaaseen viskiin pieniä määriä hyvin vanhaa viskiä joka tasapainottaa jälkimakua.

Kelpo mallasviski on 10-vuotiasta mutta yleensä vasta 18-vuotiaassa viskissä ovat maut saavuttaneet erittäin hyvän balanssin ja pehmeyden.

Hyvä kirjoitus - kippis sille!

T: Caol Ila 12 yo

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kaksi kolme