Mistä kinkku ostetaan, ja miten se valmistetaan?
Kommentit (27)
En mä osta sitä mistään. Samalla kun käyn varastamassa joulukuusen, ammun villisian. Rehellisyyden nimissä kerrottakoon, että vaatii hiukan ennakkovalmisteluja. Syksyllä selvitän missä lauma majailee ja ruokin niitä, että pysyvät paikalla. Kaverit ovat apuna ja ampuvat oman sikansa.
Toisen kinkun suolaan ja paistan leivinuunissa (sähköuunikin käy hätätilassa). Toisen tuttu palvari savustaa saunassaan.
kinkku kannattaa olla ehdottomasti luomua, maku paljon parempi
se suolataan suuressa saavissa n. 5 päivää ja paistetaan puu-uunissa maltilla ainakin 10h
Kauanko kinkun sulattaminen kestää?
Ap
Kaksi tavallisinta vaihtoehtoa: A) ostetaan kaupasta B) ostetaan suoraan tuottajalta. Harvinaisempi on C) kasvatetaan itse ja D) metsästetään villisika.
Valmistusohjeitakin löytyy. Helpoin vaihtoehto on ostaa valmiiksi suolattu kinkku, ja se vain paistetaan. Vaikeampi tapa on ostaa tuore kinkku ja suolata se itse, joka ruiskulla tai suolaliemessä viikon tai pari.
Paistetaan kypsäksi joko kuumemmassa (tulee kuivempaa ja mureampaa) tai miedommassa lämmössä (vaatii enemmän aikaa, tulee mehevämpää).
Vierailija kirjoitti:
Kaksi tavallisinta vaihtoehtoa: A) ostetaan kaupasta B) ostetaan suoraan tuottajalta. Harvinaisempi on C) kasvatetaan itse ja D) metsästetään villisika.
Valmistusohjeitakin löytyy. Helpoin vaihtoehto on ostaa valmiiksi suolattu kinkku, ja se vain paistetaan. Vaikeampi tapa on ostaa tuore kinkku ja suolata se itse, joka ruiskulla tai suolaliemessä viikon tai pari.
Paistetaan kypsäksi joko kuumemmassa (tulee kuivempaa ja mureampaa) tai miedommassa lämmössä (vaatii enemmän aikaa, tulee mehevämpää).
Näytä mulle lihasikalan pitäjä joka myy suoraan kinkkuja sikalasta.
Ainakin meillä on suht lähellä lihatuotteisiin erikoistunut kauppa josta saa tuoreita kinkkuja, sieltä olen jo vuosia hakenut kinkun muutamia päiviä ennen joulua.
Kinkku tulee siasta, joka teurastetaan. Teurastuksen suorittaa teurastaja.
Haetaan sulana tuottajalta ja paistetaan, kuten sulatettu kaupan kinkku. Ohjeita on netti pullollaan, mutta itse haluan paistaa väh. 80-asteiseksi, että kinkku on ylikypsä ja murea.
Ostetaan (varastetaan) mistä parhaiten saa. Aloitetaan valmistaminen tuijottamalla sitä kinkkua ja juodaan lisää ostettuja ((varastettuja) kaljoja. Vauvikselta neuvoja kun google ei tuu mieleen. Juodaan ruonansuu känni, laitetaan juicen sika soimaan ja kinkku uuniin.
Muista mitoittaa kinkku tiskikoneesi mukaan. Kinkku on ennen paistamista pestävä.
Miten ja missä vaiheessa kinkku koristellaan?
Ap
Googlea käyttämällä saattaa saada hyviä ohjeita esim. jonkun ruokaketjun omilta sivuilta.
Vierailija kirjoitti:
Mistä kinkku ostetaan, ja miten se valmistetaan?
Ostetaan kaupasta ja valmistetaan paistamalla uunissa.
Googlaamalla moni käytännön asia selviää, mutta minäkin mielelläni kysyn joitain asioita toisilta ihmisiltä, niin voi esittää tarkentavia kysymyksiä. Tälläkin palstalla olen kysynyt joitain leipomiseen liittyviä kysymyksiä ja silloin tällöin olen osannut neuvoakin.
Kinkun valmistamiseen en osaa antaa ohjeita, kun en ole kinkkua koskaan itse paistanut.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Vierailija kirjoitti:
Kauanko kinkun sulattaminen kestää?
Ap
Hyvä kysymys! Riippuu koosta ja jääkaapissa menee useampi päivä. Sanoisin että noin 7-8 kilon kinkkuun kannattaa varata 4 päivää. Eli ei kannata jättää ihan paistoa edeltävään iltaan.
Kirjoitappa YouTubeen hakusanaksi vaikka "joulukinkku", niin jo alkaa tulemaan hyvää ohjetta ja ihan kuvan kera. Myös googlesta löytyy vastaus moneen kinkkukysymykseen.
Vierailija kirjoitti:
Kauanko kinkun sulattaminen kestää?
Ap
Kuukautta aiemmin otat huoneenlämpöön.
Mä oon ostanut kaupasta ja joinain vuosina luomuruokapiiristä (mut nämä on täytynyt yleensä tilata jo marraskuulla).
Valmidtetaan niin, että paistetaan uunissa 150 asteessa kunnes kinkun paksuimman kohdan keskelle työnnetty lämpömittari näyttää 85-90 astetta, otetaan uunista, annetaan jähtyä vähän ja poistetaan mahdolliset verkot tai sidonnat, sitten kuorrutetaan sinapilla ja korppujauholla ja paistetaan kuorrute 300 asteessa 10 min.
Me suomalaiset ostamme kinkun pakastealtaasta. Siellä kinkku on jäädytettynä, ja me sulatamme sen, ja sen jälkeen paistamme. Paketista tai internetistä löytyvät tarkemmat ohjeet.
-selkouutiset-