En osaa paistaa silakkaa? missä vika?
Eli yritän tehdä korppujauhotettuja silakka pihvejä. Heitän paistin pannuun rasvaa ja vähän vettä ja sitten alan paistamaan. Kääntelen silloin tällöin. Jossain kohtaa huomaan että korppujauho on tarttunut pannun pintaan ja kärventyy siihen. Silakkapihvit eivät ole kuitenkaan valmiita vaan yhä löysähköjä. Olen nyt kahta pannullista yrittänyt tehdä (ja "pilannut kummatkin pohjaan palaneella korppujauholla :D") ja vielä on silakoita jäljellä. Mitäs minun kannattaisi tehdä? Olen joskus aikasemmin kyllä tehnyt silakkapihvejä vuonna miekka ja kirves onnistuneesti, mutta nyt ei vaan onnaa.
Kommentit (15)
Älä vettä sinne paistinpannuun laita. Miksi laitoit?
Pelkkä rasva vaan sinne ja paistumaan rapsakoiksi.
Vääränlainen pannu? Teflonilla ei tule yhtä hyviä kuin rautapannulla.
Mitä se vesi siinä pannulla tekee? Laitat voita tai öljyä sen verran että leivitys paahtuu rapsakaksi. Jos rasvaa pelkäät, ei nuo leivitetyt sitten muutenkaan oo sun juttus.
Vierailija kirjoitti:
Jätäpäs se vesi pois pannusta. Miksi muuten edes laitat sitä?
Koska minusta tuntui että rasva ei levinnyt tarpeeksi hyvin pannulla. Minulla on myös hieman vino levy/uuni että nesteet yleensä vähän kerääntyy yhteen kulmaan. Mutta joo vika tosiaan voisi olla tuo. Pitää kokeilla kun saan pannun tiskattua :D Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jätäpäs se vesi pois pannusta. Miksi muuten edes laitat sitä?
Koska minusta tuntui että rasva ei levinnyt tarpeeksi hyvin pannulla. Minulla on myös hieman vino levy/uuni että nesteet yleensä vähän kerääntyy yhteen kulmaan. Mutta joo vika tosiaan voisi olla tuo. Pitää kokeilla kun saan pannun tiskattua :D Ap
Muista myös käyttää tarpeeksi paljon rasvaa. Teelusikka tai kaksi ei korputettuihin silakkapihveihin riitä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jätäpäs se vesi pois pannusta. Miksi muuten edes laitat sitä?
Koska minusta tuntui että rasva ei levinnyt tarpeeksi hyvin pannulla. Minulla on myös hieman vino levy/uuni että nesteet yleensä vähän kerääntyy yhteen kulmaan. Mutta joo vika tosiaan voisi olla tuo. Pitää kokeilla kun saan pannun tiskattua :D Ap
Ruokaöljyllä voikin tulla tuo ongelma. Käytä voita (tai jos olet herkkäuskoinen niin margariinia), sen saa leviämään tasaisesti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jätäpäs se vesi pois pannusta. Miksi muuten edes laitat sitä?
Koska minusta tuntui että rasva ei levinnyt tarpeeksi hyvin pannulla. Minulla on myös hieman vino levy/uuni että nesteet yleensä vähän kerääntyy yhteen kulmaan. Mutta joo vika tosiaan voisi olla tuo. Pitää kokeilla kun saan pannun tiskattua :D Ap
Jos rasva ei leviä tarpeeksi, sitä on liian vähän pannun kokoon nähden. Ei leivitettyjä rasvassa keittää tarvitse, mutta ei se kuivallakaan pannulla onnistu.
Kiitos vastauksista. En olisi itse osannut epäillä veden käyttöä syylliseksi! Ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jätäpäs se vesi pois pannusta. Miksi muuten edes laitat sitä?
Koska minusta tuntui että rasva ei levinnyt tarpeeksi hyvin pannulla. Minulla on myös hieman vino levy/uuni että nesteet yleensä vähän kerääntyy yhteen kulmaan. Mutta joo vika tosiaan voisi olla tuo. Pitää kokeilla kun saan pannun tiskattua :D Ap
Kyllä se rasva leviää, kun laitat sitä riittävästi.
Vierailija kirjoitti:
Kiitos vastauksista. En olisi itse osannut epäillä veden käyttöä syylliseksi! Ap
Miks ihmeessä sä edes keksit laittaa vettä rasvan joukkoon, sehän räiskyy ja jäähdyttää pannun. Keitetyt silakat on helpompi tehdä kattilassa.
veden pois jättö on se juju. pelkällä rasvalla tulee hyviä rapsakoita kuten täällä jo neuvottu. vesirasvaseoksessa voi muistaakseni paistaa kasviksia hyvin, se kuuluu kai ranskalaiseen keittiöön ja tulee ihanaa. mutta ei kalanpaistossa missänän tapauksessa.
Päätin laittaa loput uuniin, koska pannut on vähän pois pelistä, mutta tiedän nyt kyllä seuraavalla kerralla paremmin miten toimia. Ja en kyllä haluaisi myöntää että käytän paljon aikaa tällä palstalla, mutta onko pakko jopa tälläiseen ketjuun, jossa pyydetään neuvoa, alkaa vinoilemaan ja haukkumaan :D kiitos kuitenkin asiallisista kommenteista. Ap
Valurautapannu, oikeaa voita tarpeeksi ja vaihda vielä korppujauhot ruisjauhoiksi. Ja suolaa hyvin karkealla merisuolalla ennen kuin paistat. Pyyhit ylimääräiset suolat pois ennen paistamista. Äläkä tunge sitä vettä suolausvaiheessakaan.
Jätäpäs se vesi pois pannusta. Miksi muuten edes laitat sitä?