Suolaisia helppoja ja edullisia herkkuja joulun kahvipöytään?
Kyllästyttää ainaiset tortut ja piparit, olen muutenkin enemmän suolaisen ystävä. Hyydykekakku olisi yksi vaihtoehto.
Kommentit (22)
voitaikinaan käärittyjä nakkeja/makkaroita? Menee pikkupurtavana.
Tein kerran kun ei ollut kaapeissa muuta kuin lehtitaikinalevyjä ja kuivahtanutta emmentalia että laitoin juustonpalan (ei viipale) voitaikinaneliöön ja rullasin ja paistoin. Oli ainakin rasvainen, en ehkä tarjoaisi muille.
Voitaikinaneliö jonka päälle säilykepersikan puolikas ja uuniin. On sekä suolaista että makeaa yhtäaikaa.
Mutakakku on ainakin helppo ja hyvä eikä kauheen kalliskaan, varsinkaan jos kotoa löytyy jo perusaineita. Sopii mun mielestä kahvipöytään myös jouluna. Voihan jollain paperista tehdyllä sabluunalla tehdä lumihiutaleita 😀
Lohipasteijoita. Kylmäsavulohta, ruohosipulia ja tuorejuustoa sekoitettuna keskenään ja torttutaikinan sisään.
Vierailija kirjoitti:
Kulebjaka
Eikös tuo ole venäläinen pääsiäisleipomus?? Ei joulua...?
Jos tekisi croissantteja niin onko niihin taikinaa pakasteena vai pitääkö tehdä itse?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kulebjaka
Eikös tuo ole venäläinen pääsiäisleipomus?? Ei joulua...?
No se nyt on lohipiirakka, tuskin mikään laki kieltää tarjoamasta jouluna.
Itse tein viime viikolla enkä saanut sakkoja.
Vierailija kirjoitti:
Mutakakku on ainakin helppo ja hyvä eikä kauheen kalliskaan, varsinkaan jos kotoa löytyy jo perusaineita. Sopii mun mielestä kahvipöytään myös jouluna. Voihan jollain paperista tehdyllä sabluunalla tehdä lumihiutaleita 😀
Millä lailla mutakakku on suolainen tarjottava?
Vierailija kirjoitti:
Tein kerran kun ei ollut kaapeissa muuta kuin lehtitaikinalevyjä ja kuivahtanutta emmentalia että laitoin juustonpalan (ei viipale) voitaikinaneliöön ja rullasin ja paistoin. Oli ainakin rasvainen, en ehkä tarjoaisi muille.
Kumpaa sä nyt käytit, voitaikinaa vai lehtitaikinaa?
Torttuja joissa on maksamakkaraa! 😍
Äitini teki jouluna aina tosi hyviä jauhelihapasteijoita.
Taikina oli voitaikina. Tähänhän voi käyttää ihan sitä joluna edullisesti saatavaa torttutaikinaa, mutta minusta siitä tulee liian lehtevä lopputulos, ihan perinteinen voitaikina toimii paremmin.
Jauheliha ruskistetaan hienoksis ilputun sipulin kanssa ja maustetaan kunnolla, suolaakin saa olla ihan kunnolla. Kaveriksi keitetään puuroriisiä ja sekoitetaan tuskistetun jauhelihan kanssa.
Pyöreällä muotilla voitaikinasta puärylöitä, keskelle tuota mössöä ja taitetaan puolikuuksi. Uuniin.
Tähän sopii vähän edullisempikin ja rasvaisempi jauheliha, ei tartte olla mitään 7 % paistijauhelihaa, eli on ihan suht edullinenkin tarjottava. Toimii myös peltipiirakkana, levy alle, mössöä väliin ja levy päälle.
-40 kpl
1 pkt lehtitaikinalevyä tai lehtitaikinaa (tai torttu-, voitaikinaa)
Täyte:
n. 300 g kinkkua, savukalaa tms.
2-3 punaista paprikaa
200 g valkosipuli- tai pippurituorejuustoa
(yrttimaustetta)
Glögikakku. Ei nyt suolainen ole, mutta ei erityisen makeakaan. Lisäksi jouluinen.
Voileipäkakku kala-täytteellä, sopii minusta kalaisana joulupöytäänkin.
Et piirakoitakaan kaivannut, mutta vähän erilaisena olisi pienet poropiiraset. Hyviä ja vähän erilaisia.
Parmesaanikeksejä, ne voi tehdä vaikka piparimuoteilla.
Voitaikinasta voi tehdä myös juustokierteitä tai kasvispasteijoita.
Pienet kerrosvoileivät (paahtoleipä 4 osaan), väliin tonnikala-, savulohi-, kinkku- tai porotäyte.
Tikkupaloja meloni+parmankinkku, juusto+viinirypäleet tai taateli.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kulebjaka
Eikös tuo ole venäläinen pääsiäisleipomus?? Ei joulua...?
Kulitsa on pääsiäispulla. Kulebjaka ei.
Lohipiirakka, lihariisipasteijat, juustokierteet, rieskarullat haluamillasi täytevaihtoehdoilla, kasvisjuustokranssi, erilaisilla täytteillä täytetyt ruisnapit, voileipäkakku, muna-anjovisleivät, karjalanpiirakat ja munavoi. Voit laittaa suolaiseksi tarjolle myös vaikkapa patongin siivuja, tai suolakeksejä ja erilaisia juustoja, leikkeleitä, kurkkua ja tomaattia, joista ruokailijat kokoavat itse mieluisansa leivät.
Em. suolaisia kierrätän vuosi vuodelta meidän aattopäivän kahvipöydässä ja näitähän voi aina varioida itse lisää.
Tänä vuonna ajattelin tehdä kahvipöytään joulutorttuja suolaisilla täytteillä. Savulohi-smetana-ruohosipuli, kinkku-kantarelli-aurajuusto, tomaatti-tuorejuusto-valkosipuli. Taittelet taikinaruudut tähtitortuiksi, lisäät keskelle lusikallisen valmistamaasi täytettä ja paistat.
Luumuhillolla täytetyt joulutortut ovat meillä tänä vuonna luumupitkon muodossa, ettei tule pöytään liikaa tähtitortun näköisiä tarjolle.
Kulebjaka