"Kohta seitan on kaikkialla – pian herkutellaan seitan-wingsejä ja yhä useammassa kodissa kinkku vaihtuu vegevaihtoehtoon"
Kommentit (51)
Sehän hyvä, lihan hinta siis laskee.
Meillä oli viime vuonna quorn rulla, sellainen pientä kinkkurullaa muistuttava, koska tytär on vegetaristi. Tuli sitä itsekin syötyä, itse asiassa tykkäsin enemmän kuin aidosta kinkusta, kun en ole sianlihasta koskaan juuri välittänyt mutta jouluna sitä perinteen vuoksi tulee laitettua.
Minusta nuo tuollaiset tuotteet on käteviä, varsinkin näin kun pitää laittaa perheen vegelle eri ruokaa osin kuin muille. Prosessoidun kauhuihin en ole koskaan uskonut, että luonnonmukainen olisi jotenkin automaattisesti hyvä ja prosessoitu paha.
Seitan ei kuulu terveellisten ruokien valikoimaan eikä syrjäyttäne kinkkua muualla kuin siellä, missä hiiri liittyy aina tietokoneeseen ja eläinten tappaminen on väärin, paitsi jos eläin on jauhokoisa tai hyttynen.
Vegaanista kinkkua, vegaanisia wingsejä ja vegaanista kebabia.
Kovasti tuntuu olevan ikävä lihaa, kun korvikkeita pitää kehittää.
Vierailija kirjoitti:
Meillä oli viime vuonna quorn rulla, sellainen pientä kinkkurullaa muistuttava, koska tytär on vegetaristi. Tuli sitä itsekin syötyä, itse asiassa tykkäsin enemmän kuin aidosta kinkusta, kun en ole sianlihasta koskaan juuri välittänyt mutta jouluna sitä perinteen vuoksi tulee laitettua.
Minusta nuo tuollaiset tuotteet on käteviä, varsinkin näin kun pitää laittaa perheen vegelle eri ruokaa osin kuin muille. Prosessoidun kauhuihin en ole koskaan uskonut, että luonnonmukainen olisi jotenkin automaattisesti hyvä ja prosessoitu paha.
Eli sinusta luonto jotenkin tekee vääränlaista ruokaa ja esim. prosessoitu maitojuoma on aina parempi kuin vastalypsetty maito?
Se on vähän milläinen ruokailun merrkitys on eläämässä.
Miksi ihmeessä kasvisruuan pitää esittää lihaa tai kalaa? Miksi ei yksinkertaisesti hyväksytä sitä, että seitan on seitan, ei mikään valekinkku.
Vierailija kirjoitti:
Vegaanista kinkkua, vegaanisia wingsejä ja vegaanista kebabia.
Kovasti tuntuu olevan ikävä lihaa, kun korvikkeita pitää kehittää.
No kyllä minä ainakin tykkäsin lihasta ja söisin sitä oikein mielelläni, jos sen tuotantoon ei liittyisi eettisiä ongelmia. Kun ryhdyin vegeksi 16 vuotta sitten, ei ollut vielä oikein näitä vaihtoehtoja vaan erilaisia papuja ja linssejä sai syödä kyllästymiseen asti proteiininlähteeksi. Nykyään on ihanaa kun voi tehdä vaikka makkarapataa, kebabia jne noista vegetuotteista ja saa hyvin proteiinia.
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä kasvisruuan pitää esittää lihaa tai kalaa? Miksi ei yksinkertaisesti hyväksytä sitä, että seitan on seitan, ei mikään valekinkku.
Niin ehdollistumista ajaat takaa/tarkooitat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä kasvisruuan pitää esittää lihaa tai kalaa? Miksi ei yksinkertaisesti hyväksytä sitä, että seitan on seitan, ei mikään valekinkku.
Niin ehdollistumista ajaat takaa/tarkooitat.
Ruoaan maukas eläämys peruustuu ruokakemiaan.
Mulla ei ole kinkkua ollut koko aikuiselämänäni, enkä lihaa ole syönyt 30 vuoteen vaikka sekasyöjä olen.
Kyllä se joulu tulee ilman kinkkuakin, tai kinkun teennäisiä korvikkeita, en ymmärrä koko kinkun ympärillä pyörimistä, harva siitä edes oikeasti tykkää.
Mulle riittää kyllä rosollit, laatikot ja kala joulupöytään, ei siitä mitään puutu, liikaa tulee nytkin herkkua katettua. Mitään seitania en torellakaan tuile ostamaan, seitiä voin kyllä paistaa pöytään.
Heil satan.
46v
Olen viimeiset 20 vuotta tehnyt pääruoaksi kasviksista jotain todella hyvää, vasta viime vuonna meillä oli pieni kinkku ja se kasvispääruoka.
Olen näköjään edellä aikaani:D
Vierailija kirjoitti:
Vegaanista kinkkua, vegaanisia wingsejä ja vegaanista kebabia.
Kovasti tuntuu olevan ikävä lihaa, kun korvikkeita pitää kehittää.
Tää on ihan naurettavan lapsellinen argumentti :D
Kai nyt ruuasta halutaan mahdollisimman maistuvaa. Ja jos jollekulle lihan matkiminen olisi itsetarkoitus niin sekin on täysin ok, parempi matkia kuin tukea eläinten 24/7 holokaustia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vegaanista kinkkua, vegaanisia wingsejä ja vegaanista kebabia.
Kovasti tuntuu olevan ikävä lihaa, kun korvikkeita pitää kehittää.
No kyllä minä ainakin tykkäsin lihasta ja söisin sitä oikein mielelläni, jos sen tuotantoon ei liittyisi eettisiä ongelmia. Kun ryhdyin vegeksi 16 vuotta sitten, ei ollut vielä oikein näitä vaihtoehtoja vaan erilaisia papuja ja linssejä sai syödä kyllästymiseen asti proteiininlähteeksi. Nykyään on ihanaa kun voi tehdä vaikka makkarapataa, kebabia jne noista vegetuotteista ja saa hyvin proteiinia.
Mihin perustuu kantasi siitä, että seitan olisi eettisesti tuotettua? Vehnäntuotanto edellyttää aikamoisia panostuksia kasvinsuojeluun. Lähes jokaiselta peltohehtaarilta "puidaan" joko jänis, kissa tai kuovi viljan sekaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Meillä oli viime vuonna quorn rulla, sellainen pientä kinkkurullaa muistuttava, koska tytär on vegetaristi. Tuli sitä itsekin syötyä, itse asiassa tykkäsin enemmän kuin aidosta kinkusta, kun en ole sianlihasta koskaan juuri välittänyt mutta jouluna sitä perinteen vuoksi tulee laitettua.
Minusta nuo tuollaiset tuotteet on käteviä, varsinkin näin kun pitää laittaa perheen vegelle eri ruokaa osin kuin muille. Prosessoidun kauhuihin en ole koskaan uskonut, että luonnonmukainen olisi jotenkin automaattisesti hyvä ja prosessoitu paha.
Eli sinusta luonto jotenkin tekee vääränlaista ruokaa ja esim. prosessoitu maitojuoma on aina parempi kuin vastalypsetty maito?
Ei aina parempi tietenkään. Mutta ei automaattisesti huonompikaan.
Ei noita luonnontuotteitakaan joku hyvä jumaluus ole meille suunnitellut ja luonut, vaan ne ovat kehittyneet omia evoluution polkujaan, ilman että olisi mitään pyrkimystä tuottaa ihmiselle terveellisiä aineksia. Ihminen tietysti on käyttänyt hyväkseen suunnilleen kaikkea mistä saa ravinteita ja energiaa, ellei se ole välittömästi myrkyllistä, ja toki hidas evoluutio on aiheuttanut sopeutumista alunperin hyvinkin haitallisiin ruoka-aineisiin. Esim. lehmänmaitoa ihminen ei alunperin sietänyt, siihen on tarvittu mutaatioita että pohjoisen kansoissa nykyään useimmat voi sitä juoda ilman ongelmia.
Luonnollisen ruoan etuna siis on hyvin kauan käytettyjen ruoka-aineiden tapauksessa se, että jos niistä olisi kovin suurta haittaa, ne olisi jo huomattu vuosisatojen ja tuhansien aikana, ja elimistö on ehkä evolutiivisesti sopeutunut tiettyihin asioihin. Toisaalta kun nykyajan tieteen ja teknologian avulla valmistetaan prosessoitu tuote, niin se tutkitaan hyvin huolellisesti, niin että tietoa mahdollisesta haitallisuudesta saadaan ennen kuin tuote päätyy kaupan ruokahyllyä lähellekään. Ei tämä 100% varmaa ole, mutta ei ole luonnon prosessikaan: nettihän on täynnä varoitteluja paitsi vaikka aspartaamin tai muun keinotekoisen, myös vaikka maidon, punaisen lihan ja muiden luonnon aineiden vaaroista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vegaanista kinkkua, vegaanisia wingsejä ja vegaanista kebabia.
Kovasti tuntuu olevan ikävä lihaa, kun korvikkeita pitää kehittää.
No kyllä minä ainakin tykkäsin lihasta ja söisin sitä oikein mielelläni, jos sen tuotantoon ei liittyisi eettisiä ongelmia. Kun ryhdyin vegeksi 16 vuotta sitten, ei ollut vielä oikein näitä vaihtoehtoja vaan erilaisia papuja ja linssejä sai syödä kyllästymiseen asti proteiininlähteeksi. Nykyään on ihanaa kun voi tehdä vaikka makkarapataa, kebabia jne noista vegetuotteista ja saa hyvin proteiinia.
Mihin perustuu kantasi siitä, että seitan olisi eettisesti tuotettua? Vehnäntuotanto edellyttää aikamoisia panostuksia kasvinsuojeluun. Lähes jokaiselta peltohehtaarilta "puidaan" joko jänis, kissa tai kuovi viljan sekaan.
En pidä kasvinsuojeluaineiden tutkittua ja hyväksyttyä käyttöä ongelmana, en ainakaan niin suurena kuin se että tietoisia ja tuntevia eläimiä kasvatetaan ahtaissa ja huonoissa oloissa jotta ne saadaan halvaksi lihaksi ihmisten pöytään.
Tuota en ole tiennyt että olisi noin yleistä että puimureihin menisi noin paljon eläimiä. Olen kuvitellut että terveet yksilöt ainakin yleensä lähtisivät koneen jylyä pakoon jo ennen kuin se on kohdalla. Mutta sittenkin omasta mielestäni eettisempi valinta on hyväksyä tämä että noin tahattomasti voi käydä, kuin hyväksyä tuotantoeläinten kärsimys. Kun vielä lisäpointtina on että lihan tuotannon hyötysuhde on aika huono ja se aiheuttaa ilmastonmuutosta sitä kautta.
Prosessoitua ihanuutta. Vain sirkat puuttuvat.