Paljonko laitatte piparkakkutaikinaan piparjuurta?
Aion ekan kerran leipoa pipareita. Ohjeissa ei kerrota.
Kommentit (31)
Kaksi kokonaisena. Keitän tietenkin niitä ensin 15 min. suolavedessä.
Vähän riippuu, tekeekö länsisuomalaisia vai porvoolaisia pipareita. Jotkut jopa kiehauttaa ja soseuttaa ne ensin, jotkut raastaa raakana..
Vierailija kirjoitti:
Kaksi kokonaisena. Keitän tietenkin niitä ensin 15 min. suolavedessä.
Keiton jälkeen sauvasekoittimella soseeksi. Piparjuurta 2/3 ja 1/3 sinappijauhetta.
Mä laitan aina jouluna kolme. Pääsiäispipareihin kaksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaksi kokonaisena. Keitän tietenkin niitä ensin 15 min. suolavedessä.
Keiton jälkeen sauvasekoittimella soseeksi. Piparjuurta 2/3 ja 1/3 sinappijauhetta.
Tosiaan, sinappijauheella tulee se oikea väri. Hyvä kun muistutit.
Vierailija kirjoitti:
Kaksi
Kaksi? Kaksi mitä,lusikallista?
Eikös se ole myös aika voimakas mauste ja sitä tulee vain hyppysellinen piparkakkutaikinaan.
Vierailija kirjoitti:
Aion ekan kerran leipoa pipareita. Ohjeissa ei kerrota.
Kyllä ohjeissa taatusti kerrotaan kaikki mitä siihen tulee.
Puoli teelusikallista. Päätellen muiden vastauksista muut laittaa pikkasen enemmän, mutta mä en ookaan ikinä ollut kovin mausteisten piparkakkujen ystävä.
Eikä pidä unohtaa cayennepippuria. Mustapippuri, joka joissain vanhoissa, "alkuperäisissä" ohjeissa vilahtelee, on ajan saatossa syntynyt virhekäsitys. Historian tutkijat ovat löytäneet sitemmin, että tämä mustapippurin nimellä aiemmin kulkenut mauste onkin ollut nykyisistä pippurilajikkeista eniten cayennea muistuttava. Jos korvaa sillä mustapippurin, määrä kannattaa kolminkertaistaa reseptin alkuperäisestä määrästä!
Kolme piparjuurta, ripaus inkivääriä, ja leivotaan nollaseminoleen. Annan kohota kaksinkertaisiksi ennen paistoa.
Vierailija kirjoitti:
Vähän riippuu, tekeekö länsisuomalaisia vai porvoolaisia pipareita. Jotkut jopa kiehauttaa ja soseuttaa ne ensin, jotkut raastaa raakana..
Kyllä sitä käytetään ihan kuivattuna jauheena,menkää te porvoolaiset muualle.
Piparjuurta tietenkin, mutta oletteko kokeilleet pippuria, niinkuin tuolla edellä vinkattiin? Nykyään tosi kätevää kun voi vain suihkaista sumutepullosta taikinakulhoon.
Vierailija kirjoitti:
Aion ekan kerran leipoa pipareita. Ohjeissa ei kerrota.
½ kg
Se tuubissa oleva on kätevää. Laitan puoli tuubia siihen kaupan taikinaan.
Vierailija kirjoitti:
Se tuubissa oleva on kätevää. Laitan puoli tuubia siihen kaupan taikinaan.
Onko pakko oikaista taas tässäkin asiassa? Ei Martat tuota hyväksyisi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vähän riippuu, tekeekö länsisuomalaisia vai porvoolaisia pipareita. Jotkut jopa kiehauttaa ja soseuttaa ne ensin, jotkut raastaa raakana..
Kyllä sitä käytetään ihan kuivattuna jauheena,menkää te porvoolaiset muualle.
Kuivattuna? salli mun nauraa. Hahah. Tuoreena tietenkin kaikki paitsi koivuhalot
Laitan piparjuurta mielelläni enemmän kuin ohjeessa on (tuoreena tietenkin, raastan taikinaan), mutta oletteko huomanneet että piparitaikinan rakenne muuttuu turhan paljon jos piparjuurta käyttää liikaa? Taikinasta tulee helposti turhan löysää.
Vierailija kirjoitti:
Aion ekan kerran leipoa pipareita. Ohjeissa ei kerrota.
Koko juuripaakun losautan kerralla ja vielä pari lapiollista multaa perään.
Vierailija kirjoitti:
Laitan piparjuurta mielelläni enemmän kuin ohjeessa on (tuoreena tietenkin, raastan taikinaan), mutta oletteko huomanneet että piparitaikinan rakenne muuttuu turhan paljon jos piparjuurta käyttää liikaa? Taikinasta tulee helposti turhan löysää.
Imeytät vain liiat kosteudet takinhihaan, mutta ethän tietenkään unohda että siihen käy vain parkatakki. Mieluiten oma, mutta jos mies ei ole kovin väkivaltaista sorttia, myös hänen takkiaan voi käyttää. Lasten takkien hihoissa voi olla liikaa räkää.
Kaksi